Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Biesme-Sous-Thuin

Zonder problemen energie vergelijken in Biesme-Sous-Thuin? Aan de hand van deze website tref je moeiteloos alle beschikbare aanbieders zoals OCTA+ en Antargaz. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Biesme-Sous-Thuin prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast vind je op deze pagina bruikbare info over thema’s zoals gastarieven en tips om te besparen op energie. Daarnaast verschaffen wij jou tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Thuin
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) december 2023€0,373
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2023€0,256
Gemiddeld verbruik: 1475 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bedrijven vergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Enorme besparingen tot wel € 365,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Biesme-Sous-Thuin?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers beschikbaar in Biesme-Sous-Thuin. Dit loopt van Eneco tot Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In december 2023 zijn het zo’n 25 energieleveranciers. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het netwerk van Aiesh. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dat geval kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke gas & stroom leveranciers je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Biesme-Sous-Thuin is op dit moment? Voer eenvoudig de gevraagde gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, energiebedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een storing, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goedkoop energiecontract. En dit is heel snel te regelen. D.m.v onze energie bekijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Biesme-Sous-Thuin, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Via selecties maken in de Energiehunter check jij gemakkelijk een energieovereenkomst dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Biesme-Sous-Thuin

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Essent: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Vaste energieprijzen
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Online grip op je kosten
 • Comfort Energy: Transparante prijzen
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Hoe duur is energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen december 2023)

De condities van gas & stroom aanbieders en de energietarieven zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er veel netbeheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder heeft weer andere onkosten voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Biesme-Sous-Thuin heet Aiesh. De tarieven voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Thuin is de netbeheerder van het gas Niet Beschikbaar. Bij een storing dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Biesme-Sous-Thuin

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Thuin
 • CV ketel: Cenvax
 • Groene energie: 32,00%
 • Hoofdpostcode: 6531
 • Mazout: 1870 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,373
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1475 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-biesme-sous-thuin

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Biesme-Sous-Thuin bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1475 m3 + 3450 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens beïnvloeden het energietarief.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft contracten kun jij opties nemen van 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. Normaal kan het uit om ieder jaar een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle interessante energie aanbieders. Bij elk contract achterhaal jij specificaties zoals herkomst energie, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Biesme-Sous-Thuin, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de organisatie die past bij jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geschikte actie gecheckt? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van het bedrijf. Zoals www.essent.be en www.eneco.be. De gekozen energiemaatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Biesme-Sous-Thuin


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in december 2023 kan ruim €375 winst geven. Evenwel, wat zijn de andere opties voor lagere maandlasten? Onderstaand bekijk je 5 handige tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: gebruik niet de standby modus
 • Advies 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bezuinigtip 3: kies een slimme thermostaat
 • Advies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Praktisch advies 5: neem een energiezuinige airco

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Biesme-Sous-Thuin. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor afloop contracttermijn kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? In dat scenario kan iedereen switchen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? In dat geval heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Meestal worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in december 2023 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld is het principe: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Biesme-Sous-Thuin. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desondanks, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je elke 12 maanden een aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans regelt jouw aanstaande energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste of voordeligste aanbieder. Bijv. Eneco, ENGIE en ook Ecopower. Tevens kies je de ingangsdatum van het contract. De toekomstige gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van energiehunter.be ontdek je altijd de allerlaagste tarieven. Op het moment dat je navigeert naar www.eni.com, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door lage kosten en grote welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Biesme-Sous-Thuin vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Biesme-Sous-Thuin en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Biesme-Sous-Thuin

Het gros van de bedrijven ondersteunen onderwijl groene stroom in Biesme-Sous-Thuin. Toch zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Neem dan zeker voor “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Biesme-Sous-Thuin vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
In de gemeente Thuin zien we nogal wat stappen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6531. In deze buurt kan je vaak tegen een gunstig tarief bijdragen aan gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook stimuleert de gemeente ons om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bezoek ook Elegant prijzen december 2023.