Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Thirimont

Meteen energie vergelijken in Thirimont? Geholpen door energiehunter.be check je overzichtelijk alle verkrijgbare energieleveranciers. Voorbeelden zijn OCTA+ & Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en check welke energieleverancier in Thirimont de scherpste prijs kan bieden. Voorts vergaar je op energiehunter.be bruikbare info over thema’s zoals energiebesparing in huis en variabele of vaste tarieven. Daarbij komen we met praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Beaumont
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,37
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,253
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire leveranciersbij elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Gemiddelde besparing van € 405,00.

Moeiteloos overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Thirimont?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers actief in Thirimont. Van Engie tot bijvoorbeeld Luminus, de keuze is enorm. Op dit ogenblik kun je kiezen uit circa 20 energieleveranciers. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van de leidingen van Aiesh. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom organisaties tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Thirimont is op dit moment? Voer moeiteloos je persoonlijke gegevens in, vind de laagste prijs, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, energiemaatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. Tijdens een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Per slot van rekening wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Via de energiehunter vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Thirimont, specifiek voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker achterhaal jij zonder problemen een abonnement dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Thirimont

 • Engie: Eerlijk en transparant
 • OCTA+: Online facturen bekijken
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Essent: €50 tot €150 korting bij langlopend contract
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas en stroom maatschappijen en de kosten wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er allerlei beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas rekent eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Thirimont betreft Aiesh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Beaumont wordt transport van het aardgas beheerd door Niet Beschikbaar. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten over Thirimont

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Beaumont
 • Populaire CV: Baxi
 • Groene stroom: 31,70%
 • Postcodegebied: 6500
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1840 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,37
 • Stroomtarief kwh: €0,253
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-thirimont

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met de standaard informatie. Dit zijn gezinssamenstelling, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Thirimont is dit gemiddeld zo’n 1460 m3 & 3435 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. Al deze zaken hebben invloed op het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Maakt dit niet uit? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van prijsafspraken kun jij opties nemen van 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk is het voordeliger om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle populaire aanbieders + contracten. Van alle pakketten bekijk jij voorwaarden als oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Thirimont, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een actuele korting gecheckt? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.lampiris.be + www.antargaz.be. De gekozen energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Altijd zekerheid van gas en stroom in Thirimont


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €350 bonus betekenen. Daartegenover, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna vind jij 5 handige tips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bezuinigtip 1: de verwarming omlaag doen
 • Bespaaradvies 2: af en toe de condensor aan de achterkant van de koelkast schoonmaken.
 • Praktisch advies 3: geen tweede koelkast gebruiken.
 • Bespaaradvies 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Advies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze specialisten zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Thirimont. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Alleen, kies een geschikt moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen wisselen, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen gedurende de contractperiode. In algemene zin worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En wellicht krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiemarkt werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Thirimont. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Evenwel, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij jaarlijks zo’n dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verzorgt de nieuwe energiemaatschappij de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste leverancier. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris of natuurlijk Wase Wind. Daarna neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). De gekozen gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van de energievergelijker bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je een website opent zoals www.ebem.be, dan valt al gauw op dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Thirimont vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Thirimont en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Thirimont

Het merendeel van de bedrijven leveren onderhand groene stroom in Thirimont. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt illegitiem aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval een filter voor “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Thirimont vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Beaumont zien we vele opdrachten met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6500. In deze buurt kan je meer en meer financieel aantrekkelijk meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. Op termijn moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen op het dak
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Watz prijzen juli 2024.