Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sivry

Op je gemak energie vergelijken in Sivry? Met behulp van energiehunter.be ontdek je snel en simpel alle bekende bedrijven. Voorbeelden zijn Mega & Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Sivry de laagste prijs hanteert. Tevens vergaar je via de Energiehunter bruikbare info over zaken als bijv. verschillende gasregio’s en verschillende contractsoorten. Voorts verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sivry-Rance
Netbeheerder Elektra:Aiesh
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,364
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,287
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3405 kwh
Populaire aanbiederEssent

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende energiebedrijvenbij elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 460,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Sivry?

Er zijn meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Sivry. Dat loopt van Eneco tot en met OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 30 leveranciers. Zij werken uitsluitend met de leidingen van Aiesh. Het is niet te doen om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke organisaties er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sivry is in juli 2024? Vul direct jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je kunt altijd koken, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, energiemaatschappijen focussen toch allemaal op andere dingen. Is er stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat er meteen transparantie is. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wenst elke consument een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van onze energie tref je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Sivry, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van selecties maken in de tarievenvergelijker checken jullie moeiteloos een energiecontract dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Sivry

 • Engie: Transparant en eerlijk
 • OCTA+: Online meterstanden doorgeven
 • Lampiris: Een passend contract voor elk huishouden
 • MEGA: Snelle inschrijving, in minder dan 5 minuten
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Online meterstanden doorgeven
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Eigen account
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Eerlijk en transparant
 • Poweo: Online facturen bekijken

Wat betaal ik voor energie rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van aanbieders en de tarieven verschillen per regio. Dit komt doordat er verscheidene netbeheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Sivry heet Aiesh. De prijzen voor zo’n netbeheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Sivry-Rance is de huidige netbeheerder van het aardgas Niet Beschikbaar. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Feiten over Sivry

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Sivry-Rance
 • CV Merk: Remeha
 • Aandeel groen: 31,10%
 • Postcode: 6470
 • Mazout verbruik: 1780 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Aiesh
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,364
 • Stroomtarief kwh: €0,287
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3405 kWh
energie-vergelijken-sivry

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk je contactgegevens. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Sivry is het gemiddelde verbruik ong. 1430 m3 en 3405 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Al deze zaken dragen bij aan jouw energierekening.

 3. Kies type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent contracten heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Gewoonlijk is het verstandig om eens per jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij elk abonnement zoek je data m.b.t. type energie, looptijd contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Sivry, en de eventuele korting. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een actuele aanbieding tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.energie2030.be en www.belpower.be. De gekozen energie-aanbieder zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Sivry


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €390 bonus betekenen. Toch, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters vind jij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Tip 1: nemen van led verlichting
 • Bezuinigtip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Bespaaradvies 3: niet een te grote vriezer kopen.
 • Bespaaradvies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Tip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Sivry. Daarna maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt dan meteen overstappen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Energietarieven vastzetten of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. Door de bank genomen vindt deze jaarlijkse indexatie plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt interessant: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En eventueel wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap geldt: langlopende contracten zijn vrijwel altijd duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Sivry. Kies je voor een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Daarentegen, bij 1 jarige contracten ontvang je jaarlijks een aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt de gekozen energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste of meest populaire energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris of natuurlijk ZENO. Ook kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aankomende energiemaatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Via deze website bekijk je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.energie2030.be, dan ontdek je dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Aan de hand van lage prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Sivry vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Sivry en vind de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Sivry

Een groot deel van de energiemaatschappijen faciliteren momenteel groene stroom in Sivry. Toch zijn er veel verschillen. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd wisselt behoorlijk. Niet elk “groene energie” label kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ongeoorloofd 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat energiemaatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor de optie “Groene energie uit NL”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Sivry vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
In en rondom de gemeente Sivry-Rance bestaan er steeds meer projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 6470. In deze omgeving kan je in toenemende mate met financiële bonussen meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. Rond 2050 moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • En niet te vergeten: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Engie prijzen juli 2024.