Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Grandrieu

Op je gemak energie vergelijken in Grandrieu? Middels de energievergelijker vergelijk je snel en simpel alle erkende aanbieders. Voorbeelden zijn Engie en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Grandrieu de laagste prijs biedt. Ook lees je op energiehunter.be nuttige info info over zaken als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en vaste of variabele tarieven. Ook komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Sivry-Rance
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasNiet Beschikbaar
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,46
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3385 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote maatschappijenonder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Besparing loopt op tot € 330,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Grandrieu?

Er zijn flink wat energieleveranciers voorhanden in Grandrieu. Dit varieert van Antargaz tot bijvoorbeeld Mega, je ziet door de bomen het bos niet meer. Op dit moment moet je een keuze maken uit ruim 20 energie aanbieders. Deze aanbieders gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Uitzoeken welke gas & stroom organisaties mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Grandrieu is voor jouw verbruik? Geef hieronderde benodigde gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Maar, bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van onze energie achterhaal je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Grandrieu, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dat kun je zelf bepalen. Middels filteren in de Energiehunter zoek jij simpel en snel een energieovereenkomst dat past bij het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Grandrieu

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Transparant en eerlijk
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Verstand van zaken!
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Online facturen bekijken
 • Elegant: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Watz: Een passend contract voor elk huishouden
 • Wase Wind: Altijd scherpe acties
 • Comfort Energy: Grootste verdeler van kwaliteitsmazout in België
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Hoe hoog bedragen de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van aanbieders en de prijzen wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er diverse beheerders actief zijn. Iedere beheerder van het net verwerkt eigen prijsstellingen voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Grandrieu heet Ideg. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Sivry-Rance wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Niet Beschikbaar. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Grandrieu

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Sivry-Rance
 • CV Merk: Bulex
 • Aandeel groen: 30,70%
 • Postcodegebied: 6470
 • Mazout: 1740 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Niet Beschikbaar
 • Gastarief M3: €0,46
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3385 kWh
energie-vergelijken-grandrieu

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Schets jouw situatie

  Natuurlijk de basisinfo. Dat betreft aantal gezinsleden, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Grandrieu is het gemiddelde verbruik ong. 1410 m3 + 3385 kWh. Gebruik jij geen gas? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Sprake van zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken dragen bij aan de energiekosten.

 3. Kies type energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Laat deze optie achterwege. Ten aanzien van prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en een variabel contract. Door de bank genomen kan het uit om elke 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een handig overzicht met alle erkende aanbieders + contracten. Van elk abonnement zie je details als oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Grandrieu, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie kortingsactie gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van het energiebedrijf. Bijv. www.energie2030.be of natuurlijk www.poweo.be. Jouw aanstaande aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Grandrieu


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €255 besparen. Toch, wat zijn de andere opties voor een lagere energierekening? Hierna tref jij 5 handige bespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bezuinigtip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Bespaaradvies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Tip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Bespaartip 4: goed op het energieverbruik letten wanneer je een nieuw elektrisch apparaat koopt.
 • Bezuinigtip 5: laat het licht in overloop of hal niet onnodig aan

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten adviseren: probeer elke 12 maanden; overstappen in Grandrieu. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Einde contract in zicht? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, switchen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Energietarieven vastzetten of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er 2 smaken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelcontracten. Meestal kom je deze tariefupdate tegen begin januari en rond juli. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast wordt je wel beloond met een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Grandrieu. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, normaal gesproken regelt de aanstaande leverancier de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een beschikbare energieaanbieder. Bedrijven als OCTA+, Essent en Watz. Bij de volgende stap beslis je over de ingangsdatum van het contract. Jullie aankomende leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Middels de energievergelijker tref je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.comfortenergy.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Hoe kan zoiets? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Aan de hand van voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Grandrieu vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Grandrieu en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Grandrieu

Het gros van de aanbieders leveren onderwijl groene stroom in Grandrieu. Toch is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat energiemaatschappijen 100% transparant zijn? Selecteer dan zeker weten “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Grandrieu vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Sivry-Rance bestaan er tegenwoordig allerlei initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6470. In deze woonplaats kan je soms heel gunstig bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen energieneutraal zijn (los van gas). Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Comfort Energy prijzen.