Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken L’Escaillère

Eenvoudig energie vergelijken in L’Escaillère? Middels onze website doorzoek je supersnel alle bekende energieleveranciers. Voorbeelden zijn Watz en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en zie direct welke energieleverancier in L’Escaillère de laagste prijs biedt. Verder vergaar je via onze vergelijker bruikbare info over zaken als bijvoorbeeld verschillende aanbieders en salderen. Verder komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Chimay
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,458
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,281
Gemiddeld verbruik: 1400 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvengemakkelijk vergelijken
 • Jouw gegevens worden niet opgeslagen
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 215,00.

Eenvoudig overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen L’Escaillère?

We zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in L’Escaillère. Dat loopt van Lampirus tot een speler als Ecopower, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag zijn het zo’n 25 leveranciers. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het net van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Uitzoeken welke energie-organisaties je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in L’Escaillère is die past bij jouw verbruik? Voer hierna jouw gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en stap direct moeiteloos over. Lees verder over 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Maar, gas & stroom leveranciers verschillen wel degelijk van elkaar. Is er sprake van een stroomstoring, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Het punt is: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen geeft iedereen prioriteit aan een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. D.m.v de vergelijkingstool ontdek je direct de goedkoopste energieleverancier van L’Escaillère, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van selecties in onze vergelijker zoek je zonder problemen een energiecontract dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in L’Escaillère

 • Engie: Gemakkelijk prijs berekenen
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Eenvoudig verbruik inzien
 • Essent: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Eneco: Gemakkelijke verhuisservice
 • Luminus: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Elegant: Transparante prijzen
 • Watz: Volledig Belgische onderneming
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Duidelijk en eerlijke aanbieder

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energiebedrijven en de energiekosten zijn anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verscheidene beheerders dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder gebruikt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in L’Escaillère heet Ideg. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn weer anders per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Chimay valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Cijfers en feiten L’Escaillère

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Chimay
 • CV ketel: ACV
 • Aandeel groen: 30,50%
 • Hoofdpostcode: 6464
 • Mazout: 1720 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,458
 • Stroomtarief kwh: €0,281
 • Gem. gasverbruik: 1400 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-l-escaillere

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Schets jouw situatie

  Stap 1 is het invoeren van de standaard informatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio L’Escaillère ligt dat gemiddeld op circa 1400 m3 en 3375 kWh. Bezit je een gasloze woning. In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je realiseert. Deze aspecten hebben effect op jouw energierekening.

 3. Kies soort energie en contracttermijn.

  Je hebt de keuze uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Kies dan ‘geen voorkeur’. Omtrent contracten heb je de keuze uit o.a. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin is het een goed idee om jaarlijks een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle erkende energiebedrijven. Bij elk abonnement vind jij voorwaarden met betrekking tot herkomst van stroom en gas, type contract, de prijzen van gas en elektra in L’Escaillère, en de overstapbonus. Kies de organisatie die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een interessante aanbieding gevonden? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.engie.be en www.elegant.be. Jouw nieuwe aanbieder regelt de overstap. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in L’Escaillère


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €345 bonus betekenen. Echter, wat zijn de andere opties om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters tref jij 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Advies 1: led-lampen gebruiken
 • Tip 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Praktisch advies 3: zorg ervoor dat je de condensator van de vriezer regelmatig schoon maakt.
 • Praktisch advies 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bezuinigtip 5: zet de verwarming een graadje lager

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in L’Escaillère. Zodoende bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men overstappen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Meestal worden de prijzen aangepast begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En vaak wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In energieland hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan meerdere kortlopende energiecontracten voor L’Escaillère. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, in de regel regelt je nieuwe organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en ga voor de voordeligste energiemaatschappij. Zoals OCTA+, Essent en ook Belpower. Ook beslis je over de datum waarop het contract van start gaat. Jouw betreffende gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Waarom zijn jullie prijzen lager dan het bedrijf zelf?

Dankzij onze vergelijker check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.antargaz.be, dan zul je zien dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Door gebruik te maken van goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven L’Escaillère vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in L’Escaillère en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in L’Escaillère

De meeste organisaties bieden momenteel groene stroom in L’Escaillère. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders een groen beleid hanteren? Gebruik dan een filter voor “Groene energie uit NL”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in L’Escaillère vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Chimay bestaan er vele stappen binnen het domein duurzame energie. Zaken zoals windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6464. In deze regio kan je soms financieel aantrekkelijk meedoen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Uiteraard is het aan te raden om zelf maatregelen te treffen. Op termijn moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Watz prijzen.