Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Virelles

Snel energie vergelijken in Virelles? Dankzij energiehunter.be achterhaal je snel en simpel alle bekende bedrijven zoals Mega en Poweo. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Virelles de laagste prijs biedt. Bovendien lees je op onze website nuttige info info over onderwerpen als bijv. tarieven van energie * gas en concrete energiebespaartips. Daarnaast geven wij nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Chimay
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,452
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle providers vergelijken
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 470,00.

Zonder problemen overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Virelles?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in Virelles. Dit varieert van Lampirus tot en met Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 30 energie aanbieders. Deze werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. In dit geval is de energiesimulator toe te passen. Benieuwd welke energiemaatschappij actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Virelles is op dit moment? Geef vlug de benodigde gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, gas en stroom organisaties focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een gasstoring, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Onderaan de streep wil iedereen met een eigen huis een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van onze energie vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Virelles, specifiek voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Dankzij filteren in de tarievenvergelijker detecteert men zonder problemen een energieovereenkomst dat in lijn is met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Virelles

 • Engie: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • OCTA+: Denkt met jou mee over besparen
 • Lampiris: Exclusieve aanbiedingen
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Luminus: Goed bereikbare klantendienst
 • Elegant: Verschillende termijnen
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Comfort Energy: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Poweo: Geen afsluiting

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van energiemaatschappijen en de tarieven zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er nogal wat beheerders van het net werkzaam zijn. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Virelles is Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Chimay is de huidige netbeheerder van het aardgas Igh. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Virelles

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Chimay
 • CV ketel: Pelgrim
 • Groene stroom: 29,90%
 • Postcode: 6461
 • Mazout verbruik: 1660 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,452
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-virelles

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Start met je woning en gezinssituatie. Dit gaat over samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In en rondom Virelles ligt dat gemiddeld op circa 1575 m3 en 3345 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult werken door in jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en abonnementsduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Rondom contracttermijn kan je kiezen voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Vaak is het gunstiger om jaarlijks een nieuw contract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle interessante aanbieders van energie. Bij alle pakketten check jij voorwaarden m.b.t. soort energie, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Virelles, en de welkomstkorting. Selecteer de aanbieder die matcht met jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een interessante korting gevonden? Klik op ‘Bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de webpagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.energie2030.be + www.aspiravi.be. Jouw toekomstige energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Virelles


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €390 opleveren. Toch, kan ik nog meer doen voor lagere maandlasten? Op deze pagina profiteer je van 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: gebruik niet de standby modus
 • Bespaartip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Advies 3: kies een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigtip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bespaartip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Virelles. Op die manier is de besparing het grootst. Maar, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor afloop contracttermijn is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen overstappen, zonder boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Gewoonlijk worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij een variabel contract is dus met name interessant als de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En mogelijk wordt je ook tegemoet gekomen met een introductiekorting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt werkt het zo: meerjarige contracten zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Virelles. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Desondanks, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je jaarlijks zo’n hoge welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, gewoonlijk regelt je geselecteerde organisatie het volledige overstaptraject door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en ga voor een nieuwe energieleverancier. Bijvoorbeeld Luminus, Lampiris of Wase Wind. Bij de volgende stap kies je wanneer het contract in moet gaan. Je aankomende gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van www.energiehunter.be bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.lampiris.be, dan kom je tot de ontdekking dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van lagere tarieven en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Virelles vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Virelles en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Virelles

Het gros van de maatschappijen verschaffen onderhand groene stroom in Virelles. Als het gaat om groene energie is onderling veel verschil te vinden. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet alle groene energie kent ook echt een groene bron. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energieleveranciers een groene strategie voeren? Kies in dat geval het filter “Groene stroom uit België”. Jij kan dan echte groene energieleveranciers in Virelles vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Chimay zijn er allerlei stappen met een focus op duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6461. Als inwoner van deze plaats kan je wellicht tegen een aantrekkelijke prijs meewerken met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen 30 jaar moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • De CV-ketel vervangen voor een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Praktische energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Engie prijzen.