Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Salles

Gemakkelijk energie vergelijken in Salles? Geholpen door de energievergelijker doorzoek je snel en simpel alle beschikbare energieleveranciers. Voorbeelden zijn Essent en Aspiravi. Kies samenstelling van jouw gezin, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Salles de scherpste prijs kan bieden. Voorts lees je via de energievergelijker belangrijke informatie over zaken als de overstapservice en vaste of variabele tarieven. Verder vind je hier een lijstje met 5 bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Chimay
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,45
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,273
Gemiddeld verbruik: 1565 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederEssent

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle populaire aanbieders onder elkaar
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 355,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Salles?

Er zijn enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Salles. Dat loopt uiteen van Poweo tot Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Hedendaags is het aanbod ongeveer 30 organisaties. Deze zijn allemaal aangesloten op het gas- en stroom netwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke gas & stroom maatschappijen in deze regio actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Salles voor jou is? Voer snel de eigen gegevens in, selecteer de scherpste aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Waar je ook klant bent, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daarentegen, aanbieders handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep zoekt elke Belg niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van de energietarievenvergelijker vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Salles, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van selecties in de prijzenvergelijker detecteren jullie verrassend eenvoudig een product dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Salles

 • Engie: Meester over je verbruik
 • OCTA+: OCTA + BeOnline
 • Lampiris: Vijfsterrenservice op maat
 • MEGA: Meer dan 90% van de klanten zijn tevreden
 • Essent: Overzichtelijke contracten
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Een passend contract voor elk huishouden
 • Elegant: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Watz: Online account
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Alles beheren via de klantzone

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom bedrijven en de onkosten zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er veel netbeheerders diensten leveren. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas wordt gekenmerkt door eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van het stroom in Salles heet Ieh. De tarieven van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Chimay valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Facts and figures Salles

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Chimay
 • CV Merk: Nibe
 • Aandeel duurzaam: 29,70%
 • Postcode: 6460
 • Verbruik Mazout: 1640 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,45
 • Stroomtarief kwh: €0,273
 • Gem. gasverbruik: 1565 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-salles

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Natuurlijk je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Salles ligt dit gemiddeld op 1565 m3 plus 3335 kWh. Woon jij volledig gasloos? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat je panelen opleveren. Deze details werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contractduur kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist variabele tarieven / abonnementen. Vaak kan het uit om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is een handig overzicht met alle erkende energieleveranciers. Bij ieder contract bekijk jij info aangaande type energie, looptijd abonnement, de kostprijs van gas en elektra in Salles, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die matcht met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende korting beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van het energiebedrijf. Zoals www.engie.be of natuurlijk www.aspiravi.be. Jouw aanstaande energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Salles


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €380 besparen. Daarentegen, zijn er andere tips voor een lagere energierekening? Op deze pagina bekijk je 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: gebruik uitsluitend A+ apparaten
 • Bespaaradvies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Bezuinigadvies 3: zet het klokje op elektrische apparaten uit.
 • Tip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bespaaradvies 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen van energiemaatschappij?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters vinden: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Salles. Zodanig bespaar je het meeste geld. Belangrijk, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? In zo’n situatie mag men switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Mogelijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid tijdens de contracttermijn. Veelal vinden deze wijzigingen plaats op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En eventueel krijg jij daarnaast ook een nieuwe klanten bonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energiewereld hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Salles. In het geval van een lang contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang jij ieder jaar een persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, in de regel verzorgt de gekozen leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste of voordeligste maatschappij. Denk aan OCTA+, Essent en ook Energy People. Ook neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Je betreffende gas en stroom maatschappij begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Via onze website vind je altijd de laagste prijzen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.aspiravi.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door goedkope tarieven en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Salles vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Salles en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Salles

Een groot deel van de energieleveranciers bieden inmiddels groene stroom in Salles. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle groene energie heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat bedrijven daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groene energie uit NL”. Je kan dan echte groene energieleveranciers in Salles vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de streek van de gemeente Chimay bestaan er tegenwoordig steeds meer stappen rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 6460. In deze omgeving kan je soms vrij voordelig meedelen in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En ook belangrijk: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Poweo duurzame energie.