Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Fourbechies

Eenvoudig energie vergelijken in Fourbechies? Dankzij deze website tref je supersnel alle grote aanbieders. Je kunt denken aan Watz en Aspiravi. Vul de postcode en het huisnummer in, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Fourbechies de laagste prijs biedt. Tevens verzamel je op energiehunter.be nuttige info info over items als bijv. verschillende gasregio’s en verschillende contracttypes. Verder geven we 5 tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Froidchapelle
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,444
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3305 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenbij elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Eenvoudig besparen tot wel € 490,00.

Moeiteloos overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Fourbechies?

Er zijn best veel energieleveranciers beschikbaar in Fourbechies. Dit loopt van Lampirus tot aan Mega, er zijn meer leveranciers dan ooit. In juli 2024 is het aanbod ongeveer 25 energieleveranciers. Deze energieleveranciers maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Ieh. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Hiervoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Ontdekken welke energiebedrijven je kunt kiezen? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Fourbechies is op dit moment? Voer hierna de gevraagde gegevens in, check het goedkoopste contract, en regel jouw overstap eenvoudig online. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Evenwel, energiebedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Bij gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Onderaan de streep zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van onze tarievencheck ontdek je snel de goedkoopste energieleverancier van Fourbechies, die aansluit bij jouw verbruik. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van selecties in de energievergelijker bekijk jij probleemloos een contract dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Fourbechies

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Online inzicht in verbruik
 • MEGA: Meer dan 150.000 klanten in België
 • Essent: Duidelijke website
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Online meterstanden doorgeven
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Inzicht in energiegebruik
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Online account
 • Poweo: Uitstekende klantenservice

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van energiebedrijven en de tarieven verschillen per regio. Dat zit’m in het feit dat er verscheidene netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt eigen prijsstellingen voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Fourbechies betreft Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Froidchapelle is de aardgas netbeheerder Igh. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Feiten en cijfers Fourbechies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Froidchapelle
 • Populair merk: Chappee
 • Groene energie: 29,10%
 • Postcode: 6440
 • Mazout verbruik: 1580 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,444
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3305 kWh
energie-vergelijken-fourbechies

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Situatieschets

  Je begint altijd met de standaard informatie. Hiermee bedoelen we het aantal bewoners, en adres (postcode).

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Fourbechies is dat gemiddeld 1535 m3 plus 3305 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Deze factoren zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Kies soort energie en de looptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Ten opzichte van prijszekerheid zijn er mogelijkheden voor 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een modelcontract. Meestal is het gunstiger om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Prijzen vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle grote energie aanbieders. Van elk contract tref je informatie over type energie, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Fourbechies, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede leverancier in het lijstje? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van de energieleverancier. Bijv. www.essent.be + www.ecopower.be. De nieuwe energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Fourbechies


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €375 rendement bieden. Desondanks, wat zijn de andere opties om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via de energiehunter lees jij 5 handige tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bezuinigadvies 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Praktisch advies 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Praktisch advies 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Praktisch advies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Fourbechies. Zo bespaar je het meeste geld. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je huidige abonnement afgelopen? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan moet je wellicht nog even wachten. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Heb jij een modelcontract? Je mag te allen tijde veranderingen aanbrengen, en hoef je nooit een boete te betalen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Een contract voor meerdere jaren of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft nooit extra te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij modelcontracten. In de regel worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij dit type contract is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En misschien wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In het energielandschap is het principe: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Fourbechies. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang jij ieder jaar een persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal faciliteert jouw betreffende gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle contracten en kies een beschikbare leverancier. Bedrijven als Eneco, ENGIE + Antargaz. Bij de volgende stap kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Je toekomstige leverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij onze vergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.octaplus.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Hoe komt dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Aan de hand van goedkope prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Fourbechies vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Fourbechies en vind de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Fourbechies

Een groot deel van de energiemaatschappijen verschaffen onderhand groene stroom in Fourbechies. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt nogal. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ongeoorloofd als “duurzaam” gekenmerkt. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Kies dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Fourbechies vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Froidchapelle bestaan er tegenwoordig meerdere stappen binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 6440. In de regio kan je wellicht financieel aantrekkelijk bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Uiteraard is het aan te raden om minder energie in huis te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen op het dak
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En ook belangrijk: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over Luminus duurzame energie.