Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Acoz

Direct energie vergelijken in Acoz? Middels energiehunter.be check je supersnel alle grote energieleveranciers. Je kunt denken aan Eneco & Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Acoz voor jou de beste prijs heeft. Ook lees je via de energievergelijker waardevolle info over thema’s als verschillende aanbieders en verschillende contractsoorten. Daarnaast geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gerpinnes
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,438
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle aanbieders gemakkelijk vergelijken
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 365,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Acoz?

We zien best veel energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Acoz. Van Antargaz tot een speler als Mega, er zijn opties bij de vleet. Vandaag heb je de keuze uit zo’n 30 maatschappijen. Deze bedrijven lopen allemaal via de infrastructuur van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. In dit geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke gas en stroom leveranciers actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Acoz is voor jouw situatie? Voer gemakkelijk de privé gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas & stroom aanbieders kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan wil je dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk zoekt iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Met behulp van onze handige vergelijker check je vlug de goedkoopste energieleverancier van Acoz, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v jouw input in de energievergelijker bekijken jullie zonder problemen een energieovereenkomst dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Acoz

 • Engie: Handige website
 • OCTA+: Gemakkelijke verhuisservice
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Verstand van (duurzame) energie
 • Essent: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Eneco: Verschillende termijnen
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: 5-sterren klantenservice
 • Watz: Ook flexibele prijzen
 • Wase Wind: Waar loyale klanten worden beloond
 • Comfort Energy: Gemakkelijke verhuisservice
 • Poweo: Vaste energieprijzen

Wat zijn de energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom maatschappijen en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er veel netbeheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Acoz is Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Gerpinnes valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Bij problemen met het gas wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Acoz

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Gerpinnes
 • Populair merk: Agpo
 • Aandeel duurzaam: 28,50%
 • Postcode: 6280
 • Verbruik Mazout: 1520 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,438
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-acoz

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dit gaat over het aantal bewoners, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Acoz gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1505 m3 plus 3490 kWh. Woon jij volledig gasloos? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. Dit alles werken door in het energietarief.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijs zekerheden zijn er mogelijkheden voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Dikwijls is het gunstiger om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. energie aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle mogelijke energiebedrijven. Bij elk contract zoek je informatie aangaande oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Acoz, en de overstapbonus. Kies de organisatie die in lijn is met jouw budget.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede kortingsactie tegengekomen? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de energiemaatschappij. Denk aan www.engie.be of natuurlijk www.eni.com. De door jou gekozen energieonderneming neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Acoz


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €375 opleveren. Toch, zijn er andere tips zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Onderstaand bekijk je 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigadvies 1: gebruik de afwasmachine i.p.v. handwas
 • Bespaaradvies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Praktisch advies 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Tip 4: de verwarmingsbuizen isoleren.
 • Bespaaradvies 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze specialisten vinden: wacht niet langer en ga overstappen in Acoz. Zodanig is de besparing het grootst. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met bepaalde looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen wisselen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of meer vrijheid met modelcontracten?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je komt niet voor verrassingen te staan wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij de modelovereenkomst. Dikwijls worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En misschien ontvang je ook wel een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energie industrie hanteren we: meerjarige contracten zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Acoz. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij 1 jarige contracten ontvang je elke 12 maanden zo’n persoonlijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verwerkt je betreffende organisatie dat alles netjes wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk alle tarieven en selecteer de beste partij. Onder andere Luminus, ENGIE of natuurlijk Elegant. Tevens kies je de startdatum van het abonnement. Jouw aankomende maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Dankzij energiehunter.be ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.comfortenergy.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Hoe is dit mogelijk? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. Op basis daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Acoz vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Acoz en ontdek de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Acoz

Bijna alle organisaties faciliteren onderhand groene stroom in Acoz. Op dit gebied kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet alle “groene energie” kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er zeker van zijn dat aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij echte groene energieleveranciers in Acoz vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de buurt van de gemeente Gerpinnes bestaan er tegenwoordig allerlei acties met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6280. In deze omgeving kan je soms financieel aantrekkelijk meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen installeren
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En misschien het meest interessant: beperkt je verbruik van gas en stroom. Zie ook de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Poweo vergelijken.