Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Aiseau

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Aiseau? Middels deze website achterhaal je eenvoudig alle verkrijgbare leveranciers zoals Luminus en Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Aiseau prijstechnisch het meest interessant is. Tevens lees je op deze pagina uitgebreide info over zaken zoals verschillende gasregio’s en tips om jouw huis te verduurzamen. Bovendien verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Aiseau-Presles
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,434
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,257
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle erkende aanbieders onder elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Eenvoudig besparen tot wel € 255,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Aiseau?

We zien nogal wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Aiseau. Dat gaat van Eneco tot aanbieders zoals Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Vandaag kun je kiezen uit circa 40 organisaties. Deze energieleveranciers gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval biedt onze energiesimulator de oplossing. Weten welke energie-organisaties er beschikbaar zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Aiseau is op dit moment? Geef gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Meer weten? Check onze 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, gas & stroom aanbieders zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er gauw een oplossing volgt. Met andere woorden: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van de energiehunter vind je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Aiseau, specifiek voor jouw situatie. Speur je naar iets unieks? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van jouw input in de tool ontdekt men simpel en snel een abonnement dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Aiseau

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Een en al energie voor u
 • Lampiris: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • MEGA: Meerdere contracten
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: 260.000 eigen zonnepanelen
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Ook modelcontracten
 • Wase Wind: Verstand van (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Ook met zonnepanelen
 • Poweo: Blog met handige bespaartips

Hoe duur is energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De producten van leveranciers en de tarieven zijn anders per regio. Dit komt doordat er nogal wat beheerders van het net op deze markt werken. Iedere netbeheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor transport. De netbeheerder van het stroom in Aiseau betreft Ideg. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Aiseau-Presles valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen met het gas wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Aiseau

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Aiseau-Presles
 • CV ketel: Remeha
 • Aandeel duurzaam: 28,10%
 • Hoofdpostcode: 6250
 • Aantal mazout liters: 2990 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,434
 • Stroomtarief kwh: €0,257
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-aiseau

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste jouw basisgegevens. Daarmee wordt bedoeld; grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In Aiseau bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1485 m3 en 3470 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Dit alles bepalen jouw energierekening.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Voorbeelden zijn groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Met betrekking tot looptijd kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Normaliter loont het om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij alle abonnementen achterhaal je specificaties met betrekking tot herkomst energie, looptijd contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Aiseau, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die matcht met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie kortingsactie gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de pagina van de energiemaatschappij. Bijv. www.engie.be of natuurlijk www.trevion.be. Jouw aanstaande energie-partij zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Aiseau


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €385 rendement bieden. Evenwel, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna check jij 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: wassen op 30 graden
 • Praktisch advies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Tip 3: kies een slimme thermostaat
 • Bespaartip 4: profiteer zoveel mogelijk van eco-programma’s
 • Bespaaradvies 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

We ontvangen vaak de vraag: wat is het moment om over te stappen? Onze overstap-medewerkers geven als tip: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Aiseau. Zo betaal je het minst voor je energie. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? In dat geval kun je wisselen van aanbieder, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Gewoonlijk vinden deze wijzigingen plaats begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief wordt je dus ook ‘beloond’ als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In energieland hanteren we: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Aiseau. Bij een contract met een langere looptijd zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden zo’n scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, normaal gesproken verzorgt je aankomende energieleverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem een nieuwe leverancier. Zoals Eneco, Lampiris en Ecopower. Ook bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jouw betreffende aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van de Energiehunter check je altijd de allerlaagste tarieven. Als je zelf gaat naar bijv. www.essent.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Kinderspel: energiemaatschappijen willen graag meer klanten verwelkomen. Via lagere tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Aiseau vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Aiseau en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Aiseau

Tal van aanbieders verschaffen onderhand groene stroom in Aiseau. Toch is onderling veel verschil te vinden. De manier waarop groene stroom tot stand komt verschilt nogal. Niet ieder groene energie contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt illegitiem gelabeld als “groen”. 100% zeker weten dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Aiseau vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Aiseau-Presles zijn er allerlei projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6250. In deze buurt kan je soms extra voordelig meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En de gouden stelregel: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Watz vergelijken.