Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Liberchies

Direct energie vergelijken in Liberchies? Geholpen door de Energiehunter doorzoek je eenvoudig alle relevante bedrijven zoals Luminus en Belpower. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Liberchies de laagste prijs biedt. Bovendien check je op deze pagina waardevolle info over onderwerpen als tarieven van energie * gas en verschillende contractsoorten. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Pont-À-Celles
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,431
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1470 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenonder elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 345,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Liberchies?

We zien flink wat energieleveranciers actief in Liberchies. Dit loopt van Lampirus tot een speler als Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. In mei 2024 tellen we ruim 35 organisaties. Zij gebruiken allen het stroom- en gas netwerk van Ieh. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Liberchies is voor jouw verbruik? Vul moeiteloos jouw gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, gas en stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een betaalbaar energiecontract. En wij begrijpen dat! Dankzij onze prijzencheck ontdek je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Liberchies, die matcht met jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Door gebruik te maken van keuzes in onze vergelijker achterhaal jij probleemloos een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Liberchies

 • Engie: Overzichtelijke contracten
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Meer dan 150.000 klanten in België
 • Essent: Eerlijk en transparant
 • Eneco: Meer waar voor je geld
 • Luminus: Inzicht in energiegebruik
 • Elegant: Transparant en eerlijk
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Ook met zonnepanelen
 • Comfort Energy: Ook flexibele prijzen
 • Poweo: Transparant en eerlijk

Hoe duur is energie in de regio? (Prijzen mei 2024)

De producten van energieleveranciers en de tarieven wijken vaak af per plaats. De reden hiervan is dat er verschillende beheerders actief zijn. Iedere netbeheerder heeft eigen prijsstrategieën voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Liberchies is Ieh. De prijzen van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Pont-À-Celles is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Informatie over Liberchies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Pont-À-Celles
 • Populair merk: De Dietrich
 • Groene stroom: 27,80%
 • Postcodegebied: 6238
 • Mazout consumptie: 2960 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,431
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1470 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-liberchies

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Specificeer jouw situatie

  Start met de basisinformatie. Dat betreft samenstelling huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In Liberchies bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1470 m3 en 3455 kWh. Gebruik jij geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je realiseert. Alle ingevoerde gegevens werken door in de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Betreffende prijsafspraken kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het slim om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je gaat nu door naar een opsomming met alle grote maatschappijen en contracten. Van elk abonnement check je gegevens m.b.t. herkomst energie, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Liberchies, en de welkomstbonus. Selecteer de aanbieder die rijmt met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een actuele prijsaanbieding gespot? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Wij sturen je meteen door naar de pagina van de maatschappij. O.a. www.lampiris.be + www.belpower.be. Jouw nieuwe aanbieder regelt alles voor jou. Je komt nooit zonder gas en stroom in Liberchies


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan tot wel €390 voordeel geven. Maar, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina bekijk jij 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: led-lampen gebruiken
 • Advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Bezuinigtip 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Praktische tip 4: haal de opladers uit het stopcontact als je ze niet nodig hebt.
 • Praktisch advies 5: Houd de brievenbus dicht

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze klantenservice specialisten zeggen: maak een sport van het overstappen in Liberchies. Zodanig is de besparing het grootst. Desondanks, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Loopt jouw contract bijna af? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Al eerder switchen van leverancier kan wel, doorgaans levert dat wel een boete op. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, overstappen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Nog nooit overgestapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. Doorgaans worden de prijzen aangepast in januari en in juli. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de energieprijzen dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Liberchies. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elk jaar deze persoonlijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, gewoonlijk verwerkt jouw aankomende organisatie het beëindigen van jouw huidige overeenkomst aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle contracten en ga voor de beste aanbieder. Onder andere Eneco, Essent of Energy People. Vervolgens selecteer je de ingangsdatum van het contract. Jouw geselecteerde gas en stroom leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Via www.energiehunter.be vind je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.zeno.be, dan zul je zien dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lagere tarieven en scherpe welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Liberchies vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Liberchies en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Liberchies

Het gros van de maatschappijen leveren onderhand groene stroom in Liberchies. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom is zeer divers. Niet ieder “groene energie” contract is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat leveranciers duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan de optie “Groen uit NL”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Liberchies vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
Voor inwoners van de gemeente Pont-À-Celles bestaan er tegenwoordig vele plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6238. In deze plaats kan je wellicht heel gunstig bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Henegouwen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen aanschaffen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, killmybill.be. Bekijk info van OCTA+ vergelijken.