Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Thiméon

Zonder problemen energie vergelijken in Thiméon? Middels de energievergelijker vind je snel en simpel alle verkrijgbare aanbieders als Eneco & Aspiravi. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Thiméon het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien verzamel je op deze website handige informatie over items als stroomtarieven en slimme thermostaten. Ook geven we 5 handige bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Pont-À-Celles
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,429
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,252
Gemiddeld verbruik: 1460 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende energiebedrijvenin een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 230,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Thiméon?

Wij zien flink wat energieleveranciers actief in Thiméon. Van Engie tot aan Watz, er zijn opties bij de vleet. In juli 2024 zijn het zo’n 20 energieleveranciers. Deze maatschappijen zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energie-aanbieders mogelijk zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Thiméon is op dit moment? Geef direct de gevraagde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je ook klant bent, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Maar, gas en stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat snappen wij best! Aan de hand van de vergelijkingstool achterhaal je vlug de goedkoopste energieleverancier van Thiméon, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Via selecties in de vergelijkingstool check jij verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Thiméon

 • Engie: Online facturen bekijken
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Waar loyale klanten worden beloond
 • MEGA: Blog met handige bespaartips
 • Essent: Interessante korting bij langlopende contracten
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Ook flexibele prijzen
 • Elegant: Reken jouw energiekoste online uit
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Zes verschillende windparken
 • Comfort Energy: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Poweo: Handige website

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom organisaties en de energietarieven wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders van het net verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De actuele netbeheerder (elektra) in Thiméon betreft Ieh. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Pont-À-Celles valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Thiméon

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Pont-À-Celles
 • Populaire CV: Atag
 • Groene stroom: 27,60%
 • Hoofdpostcode: 6230
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2940 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,429
 • Stroomtarief kwh: €0,252
 • Gem. gasverbruik: 1460 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-thimeon

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Dit gaat over gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Thiméon ligt dat gemiddeld op circa 1460 m3 & 3445 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze aspecten werken door in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Ten aanzien van looptijd heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Normaliter is het slim om ieder jaar een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle interessante energie aanbieders. Van elk contract tref je voorwaarden aangaande herkomst van stroom en gas, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Thiméon, en de welkomstkorting. Kies de leverancier die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende aanbieder gevonden? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van het energiebedrijf. Bijv. www.lampiris.be of www.antargaz.be. De gekozen maatschappij regelt de overstap. Zo ben je zeker van gas en stroom in Thiméon


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €365 opleveren. Daarentegen, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Hieronder vind jij 5 concrete tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bezuinigadvies 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bezuinigtip 3: zet je elektrische kookplaat uit voordat het eten helemaal klaar is.
 • Bezuinigtip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Praktische tip 5: korter douchen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten vinden: regel jaarlijks het overstappen in Thiméon. Zodanig betaal je het minst voor je energie. Toch, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je mag te allen tijde overstappen van maatschappij, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een meerjarige contract of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je betaalt niets extra’s wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen binnen de looptijd van het contract. Dikwijls wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij variabele prijzen is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Thiméon. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij 1 jarige contracten krijg jij jaarlijks deze persoonlijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, normaal gesproken verwerkt je betreffende maatschappij de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn Eneco, Essent + Comfort Energy. Hierna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie betreffende gas en stroom leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Geholpen door de Energiehunter achterhaal je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.essent.be, dan zul je zien dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Super simpel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Dankzij goedkope prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Thiméon vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Thiméon en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Thiméon

Het merendeel van de energie aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Thiméon. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wisselt behoorlijk. Niet elk groene stroom label heeft ook echt een groene oorsprong. Veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. Wil je er op gerust zijn dat energie aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Gebruik dan uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Thiméon vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In het leefgebied van de gemeente Pont-À-Celles onderscheiden we nogal wat acties met doelstellingen voor duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6230. In deze buurt kan je in toenemende mate relatief goedkoop meedraaien in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En ook belangrijk: minder energie verbruiken! Bekijk ook de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Essent vergelijken.