Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Buzet

Snel online energie vergelijken in Buzet? Geholpen door de Energiehunter vergelijk je overzichtelijk alle beschikbare energie aanbieders zoals Engie & Belpower. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en achterhaal welke energieleverancier in Buzet voor jou de beste prijs heeft. Verder check je via de Energiehunter waardevolle info over zaken als o.a. tarieven van energie * gas en info over een energieneutrale woning. Verder vind je hier tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Pont-À-Celles
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,427
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,250
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3435 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle maatschappijeneenvoudig vergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparingen mogelijk tot wel € 320,00.

Snel & simpel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Buzet?

Wij zien flink wat energieleveranciers in Buzet. Dat gaat van Lampirus tot bijvoorbeeld Watz, de keuze is enorm. Tegenwoordig kun je kiezen uit circa 35 energie aanbieders. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk de infrastructuur van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Buzet is? Vul direct jouw gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Echter, gas en stroom leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een stroom- of gasstoring, dan is het wenselijk dat er gauw een oplossing volgt. Anders gezegd: kijk verder dan de tarieven. Onderaan de streep geeft iedereen prioriteit aan een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van de energievergelijker bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Buzet, die aansluit bij jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Met behulp van de keuzevakjes in de prijzenvergelijker bekijken jullie gemakkelijk een overeenkomst dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Buzet

 • Engie: Met slimme thermostaat
 • OCTA+: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Lampiris: Meerdere contracten
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Fan van duurzame oplossingen
 • Eneco: Transparant en eerlijk
 • Luminus: Altijd bereikbaar
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Uitstekende klantenservice
 • Comfort Energy: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Poweo: Prettige klantendienst

Wat betaal ik voor energie in de regio? (Prijzen juni 2024)

De voorwaarden van gas en stroom leveranciers en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er nogal wat beheerders van het net diensten leveren. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Buzet heet Ieh. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Pont-À-Celles valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Igh. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Stats & Facts Buzet

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Pont-À-Celles
 • Populaire CV: Weishaupt
 • Aandeel groen: 27,40%
 • Postcode: 6230
 • Verbruik stookolie: 2920 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,427
 • Stroomtarief kwh: €0,250
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3435 kWh
energie-vergelijken-buzet

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Schets jouw situatie

  Start met de basisinfo. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, de postcode en het huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. Rondom Buzet is het gemiddelde verbruik ong. 1450 m3 + 3435 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Alle ingevoerde gegevens hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Geen voorkeur? Je kunt deze stap dan overslaan. Wat betreft contracttermijn kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar tot 5 jaar en specifieke model (variabele) prijzen. Meestal is het een goed idee om jaarlijks een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  In de volgende stap vind je een handig overzicht met alle populaire leveranciers en contracten. Bij alle contracten zie jij data met betrekking tot herkomst van stroom en gas, looptijd contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Buzet, en de eventuele korting. Selecteer de organisatie die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige aanbieding gespot? Klik op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Bijv. www.energie2030.be en www.ecopower.be. Jouw toekomstige leverancier neemt het administratieve deel voor zich. Nooit zonder stroom en gas in Buzet


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan wel €295 winst geven. Daartegenover, zijn er andere tips voor lagere maandlasten? Op deze pagina check jij 5 bruikbare tips & tricks die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bespaaradvies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Praktisch advies 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bezuinigtip 4: een thermoskan gebruiken om je koffie warm te houden.
 • Praktische tip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? De energiehunters zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Buzet. Zodoende kun je profiteren van lage prijzen. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 2 maanden voor het verlopen van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met bepaalde looptijd? Dan moet je wellicht nog even wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, en er is geen opzegvergoeding. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energieprijzen of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zin dit de twee opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens de contracttermijn. In de regel kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Het klinkt interessant: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En misschien beloont de maatschappij jou met een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In het energielandschap hanteren we: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Buzet. Kies je voor een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij een jaarcontract ontvang jij elke 12 maanden deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard verzorgt je aanstaande organisatie het opzeggen van het huidige contract door de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies de beste partij. Bijvoorbeeld OCTA+, ENGIE en Aspiravi. Bij de volgende stap neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). Je aankomende gas en stroom organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van onze website ontdek je altijd de beste deals. Als je zelf gaat naar bijv. www.zeno.be, dan ontdek je dat de prijzen daar hoger zijn. Hoe bestaat dat? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Middels goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door het resultaat daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Buzet vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Buzet en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Buzet

Veel leveranciers leveren op dit moment groene stroom in Buzet. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label is daadwerkelijk groen. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energie aanbieders eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groene stroom uit België”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Buzet vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Pont-À-Celles kennen we nogal wat initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6230. In deze woonplaats kan je meer en meer vrij voordelig bijdragen aan duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Plaatsen van een biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Antargaz diensten.