Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Saint-Amand

Zonder problemen energie vergelijken in Saint-Amand? Met behulp van www.energiehunter.be vergelijk je moeiteloos alle grote energiebedrijven als bijvoorbeeld Engie en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte verbruik in, en check welke energieleverancier in Saint-Amand de laagste prijs biedt. Tevens vind je op energiehunter.be handige info over thema’s als bijv. energieaansluitingen en handige bespaartips. Ook vind je hier praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Fleurus
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,423
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,286
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3415 kwh
Populaire aanbiederEneco

Makkelijk vergelijken

 • Alle aanbieders naast elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Eenvoudig besparen tot wel € 200,00.

Eenvoudig overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Saint-Amand?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in Saint-Amand. Dat loopt van Engie tot Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. Tegenwoordig is het aanbod ongeveer 20 energie aanbieders. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van de leidingen van Ieh. Het is vrijwel uitgesloten om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor die situatie is de energiesimulator toe te passen. Bekijken welke gas & stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Saint-Amand voor jou is? Geef snel de benodigde gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap binnen 5 minuten over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Desondanks, gas & stroom organisaties zijn niet allemaal hetzelfde. In het geval van een storing, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen met een eigen huis een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Middels onze handige vergelijker vergelijk je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Saint-Amand, die matcht met jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Door middel van filters in de Energiehunter checkt men verrassend eenvoudig een overeenkomst dat past bij jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Saint-Amand

 • Engie: UP Totaalpakket
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Duidelijke website
 • MEGA: Een score van 17/20 door Greenpeace
 • Essent: Gemakkelijke verhuisservice
 • Eneco: Denkt met jou mee over besparen
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Duidelijke website
 • Wase Wind: Verstand van zaken!
 • Comfort Energy: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Poweo: Waar loyale klanten worden beloond

Wat zijn de energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De producten van gas & stroom aanbieders en de energiekosten wijken vaak af per plaats. Dit komt doordat er allerlei beheerders van het net diensten leveren. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Saint-Amand heet Ieh. De kosten van het netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Fleurus wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Kerngegevens Saint-Amand

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Fleurus
 • CV ketel: Pentec
 • Groene stroom: 27,00%
 • Centrale postcode: 6221
 • Verbruik stookolie: 2880 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,423
 • Stroomtarief kwh: €0,286
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3415 kWh
energie-vergelijken-saint-amand

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met je woning en gezinssituatie. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. In de omgeving Saint-Amand bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1430 m3 en 3415 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Ten opzichte van prijsafspraken kan men gaan voor producten van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Doorgaans is het een goed idee om ieder jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle populaire energieleveranciers. Bij elk abonnement lees je gegevens als soort stroom/gas, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Saint-Amand, en de eventuele korting. Kies de leverancier die in lijn is met jouw voorwaarden.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een mooie korting gecheckt? Klik op ‘Bekijk’. Wij sturen je meteen door naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. Bijvoorbeeld www.octaplus.be + www.zeno.be. De door jou gekozen maatschappij zegt jouw huidige contract op. Altijd zekerheid van gas en stroom in Saint-Amand


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €380 voordeel geven. Daartegenover, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna lees je 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: apparaten uitschakelen
 • Advies 2: zet de koelkast precies waterpas.
 • Bespaartip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Praktisch advies 4: radiatorfolie gebruiken.
 • Bezuinigtip 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze experts adviseren: wacht niet langer en ga overstappen in Saint-Amand. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Echter, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor einddatum contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Contract met vaste looptijd? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Contract met onbepaalde looptijd? In dat scenario kan iedereen wisselen, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een meerjarige contract of overeenkomst met flex-tarieven?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij modelovereenkomsten. Dikwijls worden de prijzen aangepast op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En mogelijk krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn prijziger dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Saint-Amand. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij alle jaren deze aantrekkelijke welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, in de regel verwerkt jouw aankomende energie-aanbieder de opzegging van het contract door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en selecteer de goedkoopste maatschappij. Onder andere Luminus, ENGIE en ook Ebem. Vervolgens neem je een besluit over de ingangsdatum van het contract. Jullie nieuwe gas en stroom maatschappij zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van de energievergelijker ontdek je altijd de scherpste aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.poweo.be, dan ontdek je dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe is dit mogelijk? Super simpel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Dankzij voordelige prijzen en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Saint-Amand vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Saint-Amand en stap over naar de beste aanbieder voor jouw gezin

Duurzame energie in Saint-Amand

Veel energie aanbieders leveren vandaag de dag groene stroom in Saint-Amand. Binnen dit domein kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen verschilt nogal. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groene energie uit NL”. Dan kan je erkende groene energieleveranciers in Saint-Amand vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Rondom de gemeente Fleurus kennen we verscheidene acties volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 6221. In deze regio kan je steeds vaker vrij voordelig deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Het huis isoleren
 • Dak met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler plaatsen
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Lampirus diensten.