Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Heppignies

Snel energie vergelijken in Heppignies? Met behulp van de Energiehunter vergelijk je probleemloos alle verkrijgbare energie aanbieders. Je kunt denken aan Mega en Antargaz. Specificeer jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Heppignies het goedkoopste contract aanbiedt. Bovendien vergaar je via de Energiehunter handige informatie over thema’s als tarieven en verschillende contractsoorten. Verder komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Fleurus
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) december 2023€0,42
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2023€0,283
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende providers naast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Enorme besparingen tot wel € 310,00.

Snel & simpel overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Heppignies?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers actief in Heppignies. Dit loopt van Eneco tot en met Ecopower, er zijn meer leveranciers dan ooit. Vandaag is het aanbod ongeveer 20 energieleveranciers. Zij werken allemaal op basis van het stroom- en gas netwerk van Ieh. Het is niet te doen om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Weten welke energie-aanbieders je kunt kiezen? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Heppignies is op dit moment? Voer eenvoudig jouw eigen gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Desalniettemin, gas & stroom bedrijven kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan is het wenselijk dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt iedereen een betaalbaar energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Door gebruik te maken van onze tarievencheck vind je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Heppignies, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Door middel van de keuzevakjes in de prijzenvergelijker ontdek jij zonder problemen een energieproduct dat matcht met de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Heppignies

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Alles beheren via de klantzone
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Een passend contract voor elk huishouden
 • Luminus: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Elegant: Inzicht in energiegebruik
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Online inzicht in verbruik
 • Comfort Energy: Denkt met jou mee over besparen
 • Poweo: Prima klantendienst

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen december 2023)

De beschikbare producten gas en stroom bedrijven en de prijzen verschillen per regio. De achterliggende reden is dat er verscheidene beheerders werkzaam zijn. Iedere afzonderlijke beheerder gebruikt weer andere onkosten voor logistiek. De huidige elektriciteit netbeheerder in Heppignies heet Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Fleurus is de netbeheerder van het gas Igh. Bij problemen in het netwerk dienen zij dit op te lossen.

Facts and figures Heppignies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Fleurus
 • CV Merk: Nibe
 • Aandeel groen: 26,70%
 • Centrale postcode: 6220
 • Verbruik Mazout: 2850 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,42
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-heppignies

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Dit zijn samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Heppignies is dat gemiddeld 1415 m3 en 3400 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details zie je weer terug in jouw energierekening.

 3. Selecteer herkomst energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Ben jij neutraal? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Betreffende prijszekerheid kun jij opties nemen van 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Gewoonlijk is het voordeliger om eens in de 12 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle grote energiebedrijven. Bij elk abonnement zoek jij details zoals type energie, contracttermijn, de kostprijs van gas en elektra in Heppignies, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een relevante actie beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de pagina van het energiebedrijf. O.a. www.lampiris.be + www.aspiravi.be. De door jou gekozen leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Heppignies


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in december 2023 kan in sommige gevallen wel €370 winst geven. Daarentegen, is er nog meer mogelijk voor lagere maandlasten? Via de energiehunter vind jij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: voorkom dat het tocht in huis
 • Praktische tip 2: je eten in de koelkast laten ontdooien.
 • Bezuinigtip 3: breng een doorstroombegrenzer aan op de kranen
 • Tip 4: geen bewegende screensaver gebruiken op je computer.
 • Bespaaradvies 5: korter douchen.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van leverancier?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters zeggen: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Heppignies. In dat geval ben je het voordeligst uit. Belangrijk, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je wordt niet extra belast op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast binnen de looptijd van het contract. Door de bank genomen worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het klinkt interessant: zo’n meerjarig energiecontract in december 2023 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En mogelijk is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld is het principe: een contract voor meerdere jaren zijn vrijwel altijd duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Heppignies. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Toch, bij een abonnement van 1 jaar ontvang jij elk jaar zo’n concurrerende welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard verzorgt jouw toekomstige energiemaatschappij dat alles netjes wordt opgezegd aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de prijzen en ga voor de beste of voordeligste partij. Zoals OCTA+, ENGIE en ZENO. Daarnaast neem je een besluit over de ingangsdatum (start levering). De gekozen leverancier zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Dankzij www.energiehunter.be achterhaal je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.antargaz.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Kinderspel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van goedkope prijzen en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Heppignies vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Heppignies en stap over naar de beste aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Heppignies

Het gros van de leveranciers verschaffen onderhand groene stroom in Heppignies. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De manier van produceren van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk “groene energie” label heeft ook echt een groene oorsprong. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat leveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval het filter “Groene Energie uit België”. Daarna kan je betrouwbare groene energieleveranciers in Heppignies vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Maak jouw regio groener
Rondom de gemeente Fleurus zien we meerdere initiatievenvolledige gericht op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 6220. In deze buurt kan je wellicht zeer betaalbaar meedraaien in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. In zo’n 25 jaar moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Integreren van zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Huis met zonneboiler
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En ook belangrijk: realiseer een besparing op energiegebruik. Zie ook de Vijf praktische bespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk details over Luminus diensten.