Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rèves

Eenvoudig energie vergelijken in Rèves? Aan de hand van deze website vergelijk je gemakkelijk alle verkrijgbare energiebedrijven als o.a. Luminus en Poweo. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Rèves de beste deal heeft! Verder lees je op deze pagina uitgebreide info over topics zoals tarieven van energie * gas en slimme thermostaten. Verder geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Les Bons Villers
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,416
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3380 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote organisaties onder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar tot wel € 405,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Rèves?

Er zijn erg veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Rèves. Dit loopt van Lampirus tot en met Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit ogenblik heb je de keuze uit zo’n 40 maatschappijen. Zij werken allemaal op basis van de leidingen van Ieh. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Hiervoor biedt onze energiesimulator de oplossing. Benieuwd welke gas en stroom organisaties er allemaal zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rèves is voor jouw situatie? Voer gelijk je persoonlijke gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en stap direct moeiteloos over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desondanks, energiemaatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. En dat is meer dan logisch. Middels de vergelijkingstool bekijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Rèves, die past bij jouw plaatje. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van selecties in de energievergelijker bekijk je probleemloos een abonnement dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Rèves

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Ook flexibele prijzen
 • Eneco: Online account
 • Luminus: Diverse looptijden
 • Elegant: Meerdere contracten
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Een open en eerlijke coöperatieve
 • Comfort Energy: Inzicht in energiegebruik
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van bedrijven en de kosten variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder gebruikt weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Rèves is Ieh. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Les Bons Villers is de netbeheerder van het gas Igh. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Rèves

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Les Bons Villers
 • CV Merk: Fasto
 • Aandeel duurzaam: 26,30%
 • Postcodegebied: 6210
 • Verbruik stookolie: 2810 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,416
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3380 kWh
energie-vergelijken-reves

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Als eerste de basisinfo. Dat betreft gezinssamenstelling, en je adresgegevens.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Rèves gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1600 m3 en 3380 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken hebben invloed op de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot contracten zijn er mogelijkheden voor 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het een goed idee om elke 12 maanden een nieuw contract te nemen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle beschikbare aanbieders + contracten. Van alle contracten zoek je details aangaande soort stroom/gas, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Rèves, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die aansluit op jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede prijsaanbieding gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.engie.be en www.eneco.be. De door jou gekozen energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Je komt nooit zonder gas en stroom in Rèves


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €345 voordeel geven. Echter, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Hieronder bieden wij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Tip 1: een goede thermoskan gebruiken
 • Praktisch advies 2: wok of stoom eens wat vaker i.p.v. koken
 • Bezuinigtip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Bezuinigadvies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Bezuinigtip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is nu het juiste overstapmoment? Onze experts adviseren: maak een sport van het overstappen in Rèves. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Zit je nog vast aan een contract? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Onbepaalde tijd energiecontract? Je kunt altijd, veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens halfjaarlijkse indexaties. Dikwijls vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En misschien beloont de maatschappij jou met een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energiewereld is de stelregel: contracten voor 3 of 5 jaar zijn vrijwel altijd duurder dan diverse kortlopende energiecontracten voor Rèves. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elk jaar zo’n dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verwerkt de nieuwe leverancier dat jouw huidige contract wordt opgezegd via de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de goedkoopste aanbieder. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris + Elegant. Daarna bespreek je de ingangsdatum (start levering). Je nieuwe gas en stroom leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Dankzij energiehunter.be ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.watz.be, dan ontdek je dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is daarvan de reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Via lagere onkosten en fikse welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Op basis daarvan zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Rèves vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Rèves en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Rèves

Een groot deel van de maatschappijen bieden op dit moment groene stroom in Rèves. Echter zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet elk groene stroom label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat organisaties daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan zeker voor “Groene stroom uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Rèves vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Les Bons Villers bestaan er tegenwoordig steeds meer stappen binnen het domein duurzame energie. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6210. In deze woonplaats kan je steeds vaker heel gunstig participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Henegouwen volledig energieneutraal zijn. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Engie diensten.