Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Trazegnies

Eenvoudig energie vergelijken in Trazegnies? Via de Energiehunter ontdek je overzichtelijk alle verkrijgbare aanbieders als bijv. Essent & Lampirus. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Trazegnies de laagste prijs biedt. Ook check je op onze website handige info over thema’s als de overstapservice en verschillende contractsoorten. Bovendien verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Courcelles
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,412
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,275
Gemiddeld verbruik: 1580 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke maatschappijenin een overzicht
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Enorme besparingen tot wel € 425,00.

Snel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Trazegnies?

Er zijn erg veel energieleveranciers actief in Trazegnies. Dat loopt van Lampirus tot een speler als OCTA+, je ziet door de bomen het bos niet meer. Tegenwoordig kan je kiezen uit om en nabij 40 energie aanbieders. Deze aanbieders lopen allemaal via de infrastructuur van Ieh. Het is onmogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke bedrijven in deze regio actief zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Trazegnies is die past bij jouw verbruik? Geef direct de eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel het overstappen direct. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas & stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. Is er stroom en gas storingen, dan is het prioriteit dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte wenst elke consument een betaalbaar energiecontract. En dat snappen wij best! Via onze tarievencheck achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Trazegnies, die aansluit bij jouw verbruik. Zoeken op unieke aspecten? Dat is mogelijk. Aan de hand van jouw input in de vergelijkingstool bekijkt men eenvoudig een energieovereenkomst dat matcht met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Trazegnies

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Online energiesimulator
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Altijd inzicht in het verbruik
 • Luminus: Online grip op je kosten
 • Elegant: Altijd inzicht in het verbruik
 • Watz: Transparant en eerlijk
 • Wase Wind: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Exclusieve aanbiedingen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom maatschappijen en de tarieven variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net service verlenen. Elke netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer andere tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Trazegnies heet Ieh. De kosten voor het beheer van het netwerk wisselen per postcodegebied. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Courcelles wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. In het geval van een storing wordt dit door hen verholpen.

Facts and figures Trazegnies

 • Provincie: Henegouwen
 • Gemeente: Courcelles
 • Populaire CV: Brotje
 • Aandeel duurzaam: 25,90%
 • Centrale postcode: 6183
 • Gem. mazout: 2770 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,412
 • Stroomtarief kwh: €0,275
 • Gem. gasverbruik: 1580 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-trazegnies

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Natuurlijk de standaard informatie. Dat betreft de grootte van het huishouden, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Trazegnies bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1580 m3 en nog eens 3360 kWh. Bezit je een gasloze woning. Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat je opwekt. Deze factoren hebben invloed op de kosten van energie.

 3. Specificeer type energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Kies dan ‘geen voorkeur’. Rondom contracttermijn kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of een variabel contract. Normaliter is het voordeliger om ieder jaar een actueel energie-abonnement te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Er volgt nu de totaallijst met alle populaire energie aanbieders. Bij ieder pakket tref jij specificaties als oorsprong energie (groen of grijs), looptijd abonnement, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Trazegnies, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de leverancier die rijmt met jouw eisen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante korting in het lijstje? Klik op de groene button. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de afsluitpagina van de aanbieder. Onder andere www.energie2030.be + www.eneco.be. De betreffende energiemaatschappij neemt het papierwerk uit handen. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Trazegnies


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan soms wel €285 rendement bieden. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden voor lagere maandlasten? Hieronder check je 5 handige adviezen waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Praktisch advies 1: meer truien en dekens gebruiken
 • Tip 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Advies 3: een waterkoker gebruiken om warm water te koken.
 • Praktische tip 4: kies voor een laptop in plaats van een PC
 • Bespaartip 5: stap regelmatig over van energieleverancier

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts adviseren: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Trazegnies. Zo ben je het voordeligst uit. Alleen, doe dit wel op het juiste moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt dan meteen wisselen van maatschappij, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen bij de modelovereenkomst. Normaal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de energieprijs trend neerwaarts is.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En tevens ontvang je ook wel een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In het energielandschap hanteren we: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Trazegnies. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg je ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, in de regel faciliteert de gekozen organisatie dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies de voordeligste energieaanbieder. Zoals Luminus, Lampiris en ook Comfort Energy. Ook kies je de ingangsdatum (start levering). De toekomstige energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe is het mogelijk dat jullie goedkoper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels de Energiehunter bekijk je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.engie.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Via lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen is een top 10 positie in de vergelijker te bereiken. Met dat prijsbeleid krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Trazegnies vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Trazegnies en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Trazegnies

Tal van bedrijven bieden ondertussen groene stroom in Trazegnies. Binnen dit domein is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet alle groene stroom heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt foutief aangemerkt als duurzaam. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders daadwerkelijk groen zijn? Gebruik dan uiteraard voor “Groen uit België”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Trazegnies vergelijken, tegen de laagste prijs.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Courcelles onderscheiden we allerlei activiteiten met een focus op duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6183. In de regio kan je steeds vaker relatief goedkoop participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Henegouwen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Praktische energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Check ook Comfort Energy energie.