Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Forchies-La-Marche

Direct energie vergelijken in Forchies-La-Marche? Door gebruik te maken van energiehunter.be vind je snel en simpel alle erkende energiebedrijven als o.a. Essent en Belpower. Omschrijf jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Forchies-La-Marche de scherpste prijs kan bieden. Verder vergaar je via de Energiehunter handige info over topics als o.a. tarieven van energie * gas en variabele of vaste tarieven. Verder verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Fontaine-L’Evêque
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,408
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,271
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke organisaties naast elkaar
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 230,00.

Moeiteloos overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Forchies-La-Marche?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in Forchies-La-Marche. Dat loopt uiteen van Lampirus tot bijvoorbeeld OCTA+, de keuze is reusachtig groot. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 30 energie aanbieders. Zij gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Ieh. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke energiebedrijven in deze regio actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Forchies-La-Marche is voor jouw situatie? Vul hieronderde gevraagde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Maar, gas en stroom organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Aan de hand van onze prijzencheck bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Forchies-La-Marche, altijd op basis van jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dat kun je zelf bepalen. Middels selecties maken in de energievergelijker zoek jij eenvoudig een energieproduct dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Forchies-La-Marche

 • Engie: Prima klantendienst
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Reken jouw energiekoste online uit
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Goede klantenservice
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Altijd in jouw buurt
 • Poweo: Overzichtelijke contracten

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De condities van energiemaatschappijen en de vergoedingen zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er verscheidene beheerders van het net verbonden zijn. Elke beheerder rekent weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De huidige elektriciteit netbeheerder in Forchies-La-Marche heet Ieh. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Fontaine-L’Evêque is de aardgas netbeheerder Igh. Bij een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten over Forchies-La-Marche

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,408
 • Stroomtarief kwh: €0,271
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-forchies-la-marche

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Stap 1 is het invoeren van de basisinformatie. Onder andere aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Forchies-La-Marche is het gemiddelde verbruik ong. 1560 m3 en nog eens 3340 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Zonnepanelen op je dak? Geef aan hoeveel kWh je opwekt. Al deze zaken zie je weer terug in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en de contractlooptijd.

  Voorbeelden zijn groene (BE of EU) stroom en grijze stroom. Maakt dit niet uit? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van contracten zijn er mogelijkheden voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of specifieke model (variabele) prijzen. Doorgaans is het voordeliger om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Er volgt nu een handig overzicht met alle grote aanbieders van energie. Van ieder contract check jij gegevens zoals oorsprong energie (groen of grijs), duur van het contract, de prijzen van gas en elektra in Forchies-La-Marche, en nieuwe contracten bonus. Selecteer de maatschappij die in lijn is met jouw persoonlijke wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een passende korting tegengekomen? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van de energie-onderneming. O.a. www.essent.be en www.comfortenergy.be. De nieuwe energieleverancier zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Forchies-La-Marche


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €385 bonus betekenen. Maar, is er nog meer mogelijk om te besparen op de gas- en stroom rekening? Via onze hunters vind je vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Praktisch advies 1: let op het energielabel
 • Bespaaradvies 2: maak je gebruik van een piek- en daltarief?
 • Praktisch advies 3: Was op 30 – of 40 graden
 • Bespaartip 4: een hr-ketel gebruiken.
 • Tip 5: plaats zoveel mogelijk spaar- en ledlampen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om de overstap te regelen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Forchies-La-Marche. Daarna betaal je het minst voor je energie. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt mag je al een andere aanbieder kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract voor onbepaalde duur? Je mag op ieder moment, wisselen, en je zult ook geen boete ontvangen. Nog nooit overgestapt? Vermoedelijk is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast tijdens halfjaarlijkse indexaties. Gewoonlijk worden deze prijs-updates gedaan op 1-1 en op 1-7 van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak is er sprake van een introductiekorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In de energiewereld werkt het zo: langlopende contracten kunnen qua prijs niet concurreren met meerdere kortlopende energiecontracten voor Forchies-La-Marche. Bij een contract met een langere looptijd betaal je per kWh en M3 iets minder. Toch, bij 1 jarige contracten ontvang jij alle jaren een zeer interessante welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken faciliteert jouw toekomstige gas en stroom organisatie de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en kies de beste of voordeligste energieleverancier. Denk aan Eneco, Lampiris en ook Wase Wind. Ook bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). De aankomende energieleverancier houdt zich altijd aan de afspraak. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Middels de Energiehunter achterhaal je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.comfortenergy.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe is dit mogelijk? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels lage kosten en scherpe welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Forchies-La-Marche vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Forchies-La-Marche en ontdek de beste deal voor jullie woning

Duurzame energie in Forchies-La-Marche

Een aanzienlijk deel van de organisaties bieden ondertussen groene stroom in Forchies-La-Marche. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De herkomst van groene stroom is zeer wisselend. Niet elk groene energie label is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Ga dan voor zeker weten “Groen uit België”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Forchies-La-Marche vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Fontaine-L’Evêque onderscheiden we allerlei acties rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 6141. In deze woonplaats kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Henegouwen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Huis met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Woning met zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • Maar misschien wel het belangrijkste: minder energie verbruiken! Bekijk ook de 5 nuttige energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Luminus energie.