Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Fontaine-L’Evêque

Meteen energie vergelijken in Fontaine-L’Evêque? Middels onze vergelijker ontdek je gemakkelijk alle relevante leveranciers als Luminus & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en zie direct welke energieleverancier in Fontaine-L’Evêque de scherpste prijs kan bieden. Daarnaast lees je via de energievergelijker uitgebreide informatie over zaken als wat een geschikt overstapmoment is en zakelijke energie. Tevens vind je hier handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Fontaine-L’Evêque
Netbeheerder Elektra:Ieh
Netbeheerder AardgasIgh
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,454
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle grote bedrijven in een overzicht
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 405,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Fontaine-L’Evêque?

Wij zien een groot aantal energieleveranciers actief in de regio Fontaine-L’Evêque. Dit loopt van Essent tot bijvoorbeeld Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Momenteel tellen we ruim 30 providers. Deze maatschappijen nuttigen stuk voor stuk het gas- en elektra netwerk van Ieh. Het is onuitvoerbaar om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke gas & stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Fontaine-L’Evêque is op dit moment? Vul snel de privé gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je kunt lekker warm douchen. Daarentegen, gas & stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Bij voorvallen als stroom en gas storingen, dan is het gewenst dat dit snel opgelost wordt. Wat dus belangrijk is: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt zoekt elke Belg een goede én goedkope maatschappij. Dat is nooit anders geweest. Via de energiehunter vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Fontaine-L’Evêque, die aansluit bij jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dit kun je hier vinden. Door gebruik te maken van jouw input in de Energiehunter detecteren jullie eenvoudig een contract dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Fontaine-L’Evêque

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Reken jouw energiekoste online uit
 • Lampiris: Jouw trouw wordt beloond
 • MEGA: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Zes verschillende windparken
 • Comfort Energy: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Poweo: Online grip op je kosten

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen maart 2024)

De aansluitingen van gas & stroom organisaties en de onkosten wijken vaak af per plaats. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders van het net actief zijn. Elke netbeheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Fontaine-L’Evêque is Ieh. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Fontaine-L’Evêque wordt transport van het aardgas beheerd door Igh. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Fontaine-L’Evêque

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ieh
 • Gasregio: Igh
 • Gastarief M3: €0,454
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-fontaine-l-eveque

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Begin met jouw basisgegevens. Dat betreft aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Kies verbruik

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de omgeving Fontaine-L’Evêque ligt dit gemiddeld op 1495 m3 en 3510 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult bepalen de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Omtrent prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Gewoonlijk loont het om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat volgt is een lijst met alle erkende aanbieders van energie. Bij ieder abonnement achterhaal jij data als soort energie, contractsduur, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Fontaine-L’Evêque, en de overstapbonus. Kies de partij die overeenkomst met de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een geschikte aanbieder beschikbaar? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de afsluitpagina van de onderneming. Dit kan zijn www.octaplus.be en ook www.elegant.be. De nieuwe energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Zo ben je zeker van gas en stroom in Fontaine-L’Evêque


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €280 bonus betekenen. Evenwel, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via onze hunters tref jij 5 concrete tips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Advies 1: gebruik niet de standby modus
 • Praktisch advies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktisch advies 3: sloffen dragen in huis.
 • Bezuinigadvies 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Praktische tip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze energie-experts vinden: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Fontaine-L’Evêque. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Echter, dit is niet op elk moment mogelijk. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar daar zit wel een boete aan vast. Een abonnement met flexibele tarieven? Je kunt altijd, wisselen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Energietarieven vastzetten of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: flexibele of vaststaande tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt binnen de looptijd van het contract. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer de kosten van gas en stroom dalen.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens is er sprake van een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In de energiewereld is de stelregel: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Fontaine-L’Evêque. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Daarentegen, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, standaard regelt jouw nieuwe energie-aanbieder dat alles netjes wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een nieuwe leverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, ENGIE of natuurlijk Eni. Ook neem je een besluit over het moment waarop het contract ingaat. Jullie nieuwe gas en stroom organisatie begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan als ik het zelf afsluit?

Middels de Energiehunter vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ebem.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen hun klantendatabase uitbreiden. Via goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Fontaine-L’Evêque vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Fontaine-L’Evêque en zoek het juiste contract die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Fontaine-L’Evêque

De meeste bedrijven verschaffen inmiddels groene stroom in Fontaine-L’Evêque. Echter zijn er diverse keuzes te maken. Hoe ze de groene stroom inkopen wijkt nogal af. Niet elk “groene energie” label kent ook echt een groene bron. Verrassend veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. 100% zeker weten dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval het filter “100% groene stroom uit BE”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Fontaine-L’Evêque vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Draag bij aan een duurzame regio
In de streek van de gemeente Fontaine-L’Evêque zijn er steeds meer initiatievenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 6140. In deze plaats kan je soms financieel aantrekkelijk meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om jouw eigen energieverbruik te minderen. In een korte tijd moet Henegouwen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Zonnepanelen integreren
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Woning met zonneboiler
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En de gouden stelregel: perk jouw gas- en stroomverbruik in. Check de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bezoek ook Antargaz tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente