Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Couvin

Meteen energie vergelijken in Couvin? Via www.energiehunter.be check je overzichtelijk alle verkrijgbare energie aanbieders. Je kunt denken aan OCTA+ en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Couvin de scherpste prijs kan bieden. Bovendien vergaar je op energiehunter.be nuttige info info over thema’s als o.a. verbruik in de regio en alternatieven voor de CV-ketel. Verder komen we met bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Couvin
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,448
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1465 m3 en 3480 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bekende organisaties naast elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Eenvoudig besparen tot wel € 380,00.

Snel overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Couvin?

Er zijn best veel energieleveranciers voorhanden in Couvin. Dit varieert van Antargaz tot OCTA+, er zijn meer leveranciers dan ooit. In juli 2024 kun je kiezen uit circa 20 energie aanbieders. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het gas- en stroom netwerk van Ideg. Het is niet mogelijk om zelf alle tarieven te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke energieleveranciers er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Couvin is op dit moment? Voer hieronderjouw eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel jouw overstap eenvoudig online. Lees verder over 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je kunt altijd koken, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, gas & stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Is er sprake van een storing, dan is het prioriteit dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Het punt is: vergelijk op meer dan alleen prijs. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool vergelijk je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Couvin, die aansluit bij jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dat kun je zelf bepalen. Dankzij selecties maken in de Energiehunter zoek jij verrassend eenvoudig een energie-abonnement dat naadloos aansluit op jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Couvin

 • Engie: Meerdere contracten
 • OCTA+: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Lampiris: Online meterstanden doorgeven
 • MEGA: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: Uitstekende klantenservice
 • Luminus: Prettige klantendienst
 • Elegant: Alles beheren via de klantzone
 • Watz: Transparante overeenkomsten
 • Wase Wind: Levert 100% zuivere windstroom
 • Comfort Energy: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Poweo: Eenvoudige verhuisservice

Wat zijn de actuele energieprijzen in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van gas & stroom maatschappijen en de kosten verschillen per regio. De reden hiervan is dat er verschillende netbeheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en zijn eigen tarieven voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Couvin heet Ideg. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder verschillen per regio. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Couvin is de netbeheerder van het gas Ideg. Bij problemen met het gas lossen zij dit normaal gesproken op.

Cijfers en feiten Couvin

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Couvin
 • CV ketel: AWB
 • Groene stroom: 0,3%
 • Hoofdpostcode: 5660
 • Verbruik stookolie: 1890 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,448
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1465 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3480 kWh
energie-vergelijken-couvin

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Couvin ligt dit gemiddeld op 1465 m3 en 3480 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh de zonnecellen renderen. Dit alles bepalen de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en abonnementsduur.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Inzake prijsafspraken kan je kiezen voor 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Door de bank genomen loont het om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een opsomming met alle verkrijgbare energie aanbieders. Bij alle abonnementen check jij details als type stroom/gas, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Couvin, en de eventuele korting. Kies de leverancier die klopt met jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een goede korting tussen de resultaten? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van het bedrijf. Zoals www.lampiris.be en www.belpower.be. De nieuwe energieonderneming zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Couvin


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €275 opleveren. Desalniettemin, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter lees je 5 handige tips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaaradvies 1: het gebruik van lichtdimmers
 • Tip 2: neem een koelkastdeur die goed sluit
 • Praktische tip 3: laat je warme eten eerst afkoelen voordat je het invriest.
 • Advies 4: spouwmuren isoleren.
 • Bezuinigtip 5: een perlator (schuimstraalmondstuk) gebruiken.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om het overstappen in gang te zetten?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts zeggen altijd: wees geen dief van uw portemonnee en ga overstappen in Couvin. Zo bespaar je het meeste geld. Belangrijk, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Heb jij een modelcontract? In dat geval kun je wisselen, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelcontracten. Meestal kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen is dus ook erg interessant wanneer elektriciteit en gas goedkoper worden.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je gaat betalen. En vaak beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Couvin. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Echter, bij een jaarcontract ontvang jij alle jaren zo’n concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Moet ik zelf het contract beëindigen?

Nee, normaal gesproken regelt de aanstaande aanbieder het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en selecteer de voordeligste energieaanbieder. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris en ook ZENO. Daarnaast neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Je nieuwe leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Aan de hand van energiehunter.be ontdek je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.eni.com, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lage kosten en flinke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Couvin vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Couvin en sluit een goed abonnement af die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Couvin

Het merendeel van de bedrijven leveren onderhand groene stroom in Couvin. Op dit gebied zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet elk “groene stroom” label kent ook echt een groene bron. Het gros van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. Er op kunnen vertrouwen dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Ga dan voor de optie “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Couvin vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Couvin zien we nogal wat plannen binnen het domein duurzame energie. Denk dan aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5660. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer extra voordelig participeren in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook ziet de gemeente graag dat we het eigen energieverbruik gaan beperken. Binnen afzienbare tijd moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouw-, vloer- en dakisolatie
 • Eigen stroom met zonnepanelen
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Installeren van een zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Doorzoek informatie over Mega tarieven.


Alle plaatsen in deze gemeente