Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Frasnes

Eenvoudig energie vergelijken in Frasnes? Met behulp van onze website vind je snel en simpel alle beschikbare energiebedrijven als bijv. Luminus en Antargaz. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Frasnes de laagste prijs biedt. Daarnaast lees je op deze pagina praktische info over thema’s als maatschappijen en tips om jouw huis te verduurzamen. Verder komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Couvin
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,365
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3340 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Moeiteloos vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijveneenvoudig vergelijken
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Besparingen mogelijk tot wel € 415,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • Je zit geen dag zonder stroom en gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Frasnes?

Er zijn best veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Frasnes. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aanbieders zoals Luminus, je ziet door de bomen het bos niet meer. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 20 aanbieders. Zij maken allemaal gebruik van het netwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas & stroom aanbieders er beschikbaar zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Frasnes is die past bij jouw verbruik? Voer moeiteloos de eigen gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en regel het overstappen direct. Zie ook onze 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, je kunt altijd koken, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, gas en stroom leveranciers focussen toch allemaal op andere dingen. Tijdens een stroomstoring, dan is het prioriteit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Oftewel: staar je niet blind op tarieven. Ten slotte wil iedereen met een eigen huis een energieleverancier die niet te duur is! Dat is nooit anders geweest. Via onze tarievencheck vind je vlug de goedkoopste energieleverancier van Frasnes, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Ook dit kun je hier vinden. Dankzij selecties in de prijzenvergelijker detecteert men probleemloos een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Frasnes

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Exclusieve kortingen
 • Lampiris: Ook flexibele prijzen
 • MEGA: Transparante prijzen
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Exclusieve kortingen
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Blog met handige bespaartips
 • Watz: Goede klantenservice
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Specialst op het gebied van mazout
 • Poweo: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen

Wat kost energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van energiebedrijven en de tarieven zijn in elke plaats weer anders. Dit komt doordat er allerlei beheerders van het net service verlenen. Iedere beheerder van het net hanteert weer andere tarieven voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Frasnes heet Ideg. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Couvin valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Frasnes

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Couvin
 • CV Merk: Sime
 • Aandeel groen: 21,20%
 • Hoofdpostcode: 5660
 • Mazout consumptie: 2300 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,365
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3340 kWh
energie-vergelijken-frasnes

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Als eerste je contactgegevens. Dit gaat over het aantal bewoners, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In de regio Frasnes is dat gemiddeld 1550 m3 + 3340 kWh. Gebruik jij geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat de zonnecellen renderen. Deze factoren dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt het voor jou niet uit? Laat dit dan open. Ten aanzien van contracttermijn kan je kiezen voor 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Veelal is het gunstiger om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Vergelijk energiecontracten

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle grote aanbieders van energie. Van ieder pakket zoek jij voorwaarden over oorsprong energie (groen of grijs), soort contract, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Frasnes, en nieuwe klanten korting. Selecteer de organisatie die rijmt met jouw zoekopdracht.

 5. Stap online over

  Een actuele prijsaanbieding gespot? Druk op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de energiemaatschappij. Bijv. www.essent.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige maatschappij neemt het administratieve deel voor zich. Geen dag zonder gas of stroom in Frasnes


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €260 rendement bieden. Echter, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina vind je 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Bezuinigadvies 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Advies 3: zorg er voor dat je vriezer goed dicht gaat.
 • Advies 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Praktische tip 5: laat lichten niet onnodig branden

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om het overstappen in gang te zetten?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Frasnes. In dat geval ben je het voordeligst uit. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, overstappen, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er 2 smaken: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Super simpel voor financieel overzicht, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij de modelovereenkomst. Doorgaans vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je exact weet wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht is er sprake van een nieuwe klanten korting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld geldt: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Frasnes. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij jaarlijks een hoge welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, gewoonlijk regelt je betreffende energie-organisatie de opzegging van het contract middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle contracten en selecteer de beste energiemaatschappij. Zoals Eneco, Lampiris + Comfort Energy. Vervolgens neem je een besluit over de datum waarop het contract van start gaat. Je betreffende energie-aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Dankzij de Energiehunter vind je altijd de beste deals. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.comfortenergy.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van goedkope tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Frasnes vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Frasnes en ontdek de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Frasnes

Een aanzienlijk deel van de organisaties faciliteren onderwijl groene stroom in Frasnes. Binnen dit domein is er veel variatie te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt verschilt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract is ook echt groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties 100% transparant zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Frasnes vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Couvin zijn er steeds meer projectenmet doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5660. In deze buurt kan je wellicht extra voordelig bijdragen aan collectieve duurzaamheidsprojecten. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Binnen afzienbare tijd moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En de gouden stelregel: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Lees de 5 handige bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk info van Elegant abonnement.