Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Dailly

Eenvoudig energie vergelijken in Dailly? Geholpen door onze vergelijker check je supersnel alle verkrijgbare energieleveranciers als bijv. Luminus & Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en vind uit welke energieleverancier in Dailly prijstechnisch het meest interessant is. Ook check je op energiehunter.be nuttige info info over zaken als energieaansluitingen en info over het gasvrij maken van jouw woning. Daarbij verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Couvin
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,364
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke organisaties bij elkaar
 • Jouw gegevens zijn veilig
 • Besparingen mogelijk tot wel € 475,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Altijd 14 dagen bedenktijd
 • Zorgeloos overstappen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Dailly?

Er zijn meer en meer energieleveranciers in Dailly. Dat gaat van Eneco tot Watz, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Hedendaags kan je kiezen uit om en nabij 25 aanbieders. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het netwerk van Ideg. Het is niet mogelijk om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Ontdekken welke gas en stroom organisaties actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Dailly is? Geef direct de benodigde gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en stap meteen over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Desalniettemin, gas en stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens stroom en gas storingen, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Kortom: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Ten slotte wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van de vergelijkingstool tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Dailly, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Dat kun je zelf bepalen. Door gebruik te maken van selecties maken in de Energiehunter checkt men eenvoudig een energie-abonnement dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Dailly

 • Engie: Diverse looptijden
 • OCTA+: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Lampiris: Prettige klantendienst
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Waar loyale klanten worden beloond
 • Eneco: Alles beheren via de klantzone
 • Luminus: Het grootste windmolenpark in België
 • Elegant: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Vaste energieprijzen
 • Poweo: Transparante prijzen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen juli 2024)

De condities van gas en stroom aanbieders en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er nogal wat netbeheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder hanteert weer andere tarieven voor transport. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Dailly betreft Ideg. De tarieven die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Couvin wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Dailly

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Couvin
 • Populaire CV: Rendamax
 • Aandeel duurzaam: 21,10%
 • Postcodegebied: 5660
 • Verbruik Mazout: 2290 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,364
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-dailly

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Allereerste de basisinformatie. Hiermee bedoelen we grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer het geschatte verbruik in. In de regio Dailly is dat gemiddeld 1545 m3 en 3335 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Voer het aantal kilowattuur in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken werken door in jouw energierekening.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Ben jij neutraal? Je kunt deze stap dan overslaan. Rondom prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jarig tot 5 jarig of modelcontracten. Meestal is het verstandig om eens in de 12 maanden een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van alle abonnementen achterhaal jij informatie over herkomst energie, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Dailly, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een geschikte korting tegengekomen? Klik op de ‘bekijk’ knop. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van het energiebedrijf. Bijvoorbeeld www.energie2030.be of natuurlijk www.elegant.be. Jouw toekomstige maatschappij zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Dailly


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €280 bonus betekenen. Maar, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Op deze pagina tref jij 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktische tip 1: draai geen halve wasjes
 • Advies 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktische tip 3: niet een te grote pan gebruiken.
 • Advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Praktische tip 5: zo min mogelijk halogeenverlichting gebruiken.

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Dailly. Zodanig bespaar je het meeste geld. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Zeer waarschijnlijk heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Een contract voor meerdere jaren of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens halfjaarlijkse indexaties. Meestal worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten is dus met name interessant als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap is de stelregel: langlopende contracten zijn uiteindelijk fors duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Dailly. Zodra je kiest voor een 3- of 5 jarig contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Evenwel, bij een abonnement van 1 jaar krijg je jaarlijks zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, normaal gesproken regelt de toekomstige energie-organisatie het volledige overstaptraject door de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer de voordeligste maatschappij. Bijv. OCTA+, Essent en ook Energy People. Hierna bespreek je de datum waarop het contract van start gaat. Je toekomstige organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij de energievergelijker achterhaal je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.poweo.be, dan valt als eerste op dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is daarvan de reden? Eigenlijk zit het zo: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Geholpen door goedkope tarieven en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Dailly vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Dailly en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Dailly

Bijna alle energieleveranciers leveren onderhand groene stroom in Dailly. Als het gaat om groene energie zijn er veel verschillen. De manier van produceren van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt oneerlijk gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat energieleveranciers 100% transparant zijn? Neem dan de selectie “Groen uit NL”. Jij kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Dailly vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Couvin bestaan er vele stappen rondom duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5660. In deze woonplaats kan je wellicht financieel aantrekkelijk meedraaien in collectieve duurzaamheidsprojecten. Het is natuurlijk ook goed om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En misschien het meest interessant: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Lees verder alles over Comfort Energy abonnement.