Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Aublain

Zonder problemen energie vergelijken in Aublain? Via onze website vind je eenvoudig alle bekende maatschappijen als bijvoorbeeld Essent & Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en check welke energieleverancier in Aublain de scherpste prijs kan bieden. Verder lees je op deze website praktische info over onderwerpen als o.a. leveranciers en vaste of variabele tarieven. Verder geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Couvin
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) december 2023€0,459
Gemiddelde stroomtarief (kWh) december 2023€0,262
Gemiddeld verbruik: 1520 m3 en 3310 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersbij elkaar
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 465,00.

Probleemloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Aublain?

Wij zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Aublain. Van Poweo tot Comfort Energy, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag tellen we ruim 20 energie aanbieders. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het gas- en stroom netwerk van Ideg. Het is onmogelijk om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke gas en stroom leveranciers mogelijk zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Aublain is voor jouw situatie? Voer vlug de benodigde gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desalniettemin, bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep wil iedereen een goedkoop energiecontract. En dat is meer dan logisch. Via onze handige vergelijker vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Aublain, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Ook dit kun je hier vinden. D.m.v de keuzevakjes in de Energiehunter vind je verrassend eenvoudig een overeenkomst dat rijmt met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Aublain

 • Engie: Verstand van (duurzame) energie
 • OCTA+: Prettige klantendienst
 • Lampiris: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Luminus: Competitieve tarieven
 • Elegant: Geen administratieve rompslomp
 • Watz: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Wase Wind: Altijd bereikbaar
 • Comfort Energy: Met praktische energie-bespaartips
 • Poweo: Ook met zonnepanelen

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen december 2023)

De aansluitingen van gas & stroom bedrijven en de energietarieven verschillen per regio. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders verbonden zijn. Iedere beheerder van het net past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Aublain betreft Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Couvin wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Aublain

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Couvin
 • Populaire CV: Itho Daalderop
 • Groene stroom: 20,60%
 • Postcodegebied: 5660
 • Verbruik stookolie: 2240 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,459
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1520 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3310 kWh
energie-vergelijken-aublain

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met de basisinfo. Onder andere grootte van het gezin, en jouw woonplaats (postcode + huisnummer).

 2. Energieverbruik schatten

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Aublain ligt dit gemiddeld op 1520 m3 en 3310 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Zonnepanelen op je dak? Selecteer het aantal kWh dat de zonnecellen renderen. Alle ingevoerde gegevens werken door in het energietarief.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Ten aanzien van looptijd heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of flexibele model-abonnementen. Door de bank genomen is het verstandig om elk jaar opnieuw een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Je ziet nu een tabel met alle beschikbare aanbieders van energie. Bij ieder pakket check jij voorwaarden m.b.t. herkomst energie, type contract, de kostprijs van gas en elektra in Aublain, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die past bij jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige aanbieding gespot? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. We versturen jouw aanvraag direct door naar de bestelpagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.luminus.be en www.elegant.be. De gekozen leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Aublain


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in december 2023 kan in sommige gevallen wel €350 winst geven. Desondanks, zijn er andere tips om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hieronder bekijk je 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: bewust met de waterkoker omgaan
 • Advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) vaatwasser koopt.
 • Praktische tip 3: was aan de lijn i.p.v. in de droger
 • Bezuinigtip 4: zoveel mogelijk dubbel glas.
 • Praktisch advies 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: wacht niet langer en ga overstappen in Aublain. Op die manier ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? Dan is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder heb je 2 opties: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft nooit extra te betalen op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Meestal vinden deze wijzigingen plaats aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract wordt je dus ook ‘beloond’ als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: zo’n meerjarig energiecontract in december 2023 waarbij je precies weet wat je gaat betalen. En tevens krijg je ook nog eens een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld geldt in beginsel: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Aublain. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Maar, bij 1 jarige contracten krijg jij jaarlijks deze concurrerende welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, doorgaans faciliteert je geselecteerde energie-organisatie het opzeggen van het huidige contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en neem de beste of voordeligste energiemaatschappij. Bijv. Luminus, Lampiris of Poweo. Ook neem je een besluit over de startdatum van het abonnement. Jouw geselecteerde organisatie houdt zich altijd aan de afspraak. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan wanneer ik het direct afsluit?

Aan de hand van onze vergelijker check je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lagere onkosten en scherpe welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Met dat prijsbeleid komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Aublain vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Aublain en stap over naar de beste aanbieder voor jouw verbruik

Duurzame energie in Aublain

Een groot deel van de aanbieders bieden inmiddels groene stroom in Aublain. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk groene stroom label draagt terecht die naam. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. Er helemaal zeker van zijn dat leveranciers een groen beleid hanteren? Kies in dat geval de selectie “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Aublain vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de omgeving van de gemeente Couvin kennen we verscheidene initiatievenmet een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5660. In deze plaats kan je steeds vaker heel gunstig deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook wil de gemeente dat wij zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Integreren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk info over Bespaartips die je meteen kunt toepassen en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Check ook OCTA+ abonnement.