Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Somzée

Meteen energie vergelijken in Somzée? Aan de hand van energiehunter.be vergelijk je probleemloos alle relevante aanbieders als Eneco en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Somzée de laagste prijs hanteert. Ook vergaar je op deze website waardevolle informatie over zaken als o.a. energiegebruik in de regio en tips om jouw huis te verduurzamen. Voorts vind je hier een lijstje met 5 tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Walcourt
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,456
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,259
Gemiddeld verbruik: 1505 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Eenvoudig vergelijken

 • Alle erkende bedrijven naast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Besparingen mogelijk tot wel € 230,00.

Zonder problemen overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Somzée?

We zien meer en meer energieleveranciers actief in Somzée. Dat loopt van Eneco tot een speler als Watz, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 25 aanbieders. Zij werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Nieuwsgierig welke gas en stroom maatschappijen je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Somzée voor jou is? Vul vlug jouw gegevens in, vind de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, energiebedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van een stroomstoring, dan is het gewenst dat er meteen transparantie is. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Onderaan de streep zoekt elke Belg een goedkoop energiecontract. Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij de energievergelijker tref je eenvoudig de goedkoopste energieleverancier van Somzée, die aansluit op jouw wensen. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van selecties maken in de tool achterhaal jij verrassend eenvoudig een overeenkomst dat past bij jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Somzée

 • Engie: Eenvoudig verbruik inzien
 • OCTA+: Ook flexibele prijzen
 • Lampiris: Denkt met jou mee over besparen
 • MEGA: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Essent: Inzicht in energiegebruik
 • Eneco: Ook modelcontracten
 • Luminus: Eenvoudig verbruik inzien
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • Wase Wind: Blog met handige bespaartips
 • Comfort Energy: Online grip op je kosten
 • Poweo: Online meterstanden doorgeven

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas en stroom aanbieders en de energiekosten zijn weer anders per regio. Dit komt doordat er diverse beheerders van het net verbonden zijn. Iedere netbeheerder heeft eigen prijsstellingen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De actuele netbeheerder (elektra) in Somzée heet Ideg. De tarieven van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Walcourt wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Facts and figures Somzée

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Walcourt
 • CV Merk: Fasto
 • Aandeel groen: 20,30%
 • Hoofdpostcode: 5651
 • Mazout consumptie: 2210 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,456
 • Stroomtarief kwh: €0,259
 • Gem. gasverbruik: 1505 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-somzee

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Allereerste je huis en woningdetails. Dit zijn de grootte van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Somzée ligt dit gemiddeld op 1505 m3 plus 3510 kWh. Verbruik je geen gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb je zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze details hebben effect op het energietarief.

 3. Kies soort energie en de contractlooptijd.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Rondom prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist specifieke model (variabele) prijzen. Normaal is het verstandig om elk jaar opnieuw weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je ziet nu een lijst met alle grote energie aanbieders. Van alle pakketten bekijk jij gegevens als type energie, looptijd contract, de prijzen van gas en elektra in Somzée, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die matcht met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige kortingsactie gespot? Druk op de groene button. We versturen jouw aanvraag direct door naar de webpagina van de leverancier. Zoals www.essent.be of natuurlijk www.elegant.be. De gekozen aanbieder neemt het papierwerk uit handen. Altijd zekerheid van gas en stroom in Somzée


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €315 bonus betekenen. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hieronder tref jij vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Bespaartip 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Praktisch advies 2: draai geen warm programma als dit niet nodig is.
 • Bespaaradvies 3: kies een slimme thermostaat
 • Bezuinigadvies 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bezuinigadvies 5: kies voor een buitenlamp met bewegingsmelder

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be raden aan: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Somzée. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, kies een geschikt moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Heb jij een modelcontract? Je kunt altijd, overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Nog nooit overgestapt? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Veelal worden de prijzen aangepast op 1 januari en op 1 juli. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens beloont de maatschappij jou met een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten is de stelregel: contracten met een lange looptijd kunnen qua prijs niet concurreren met de meeste kortlopende energiecontracten voor Somzée. Kies je voor een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Maar, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden ontvang je elk jaar zo’n persoonlijke welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk regelt de geselecteerde energieleverancier het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en neem de goedkoopste energieaanbieder. Bedrijven als OCTA+, ENGIE en Eni. Hierna beslis je over de startdatum van het abonnement. Jullie gekozen organisatie zal precies op die dag starten met leveren. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van de energievergelijker check je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Als je zelf gaat naar bijv. www.ecopower.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Door gebruik te maken van lage kosten en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Met dat prijsbeleid stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Somzée vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Somzée en ontdek de beste deal die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Somzée

Het merendeel van de maatschappijen ondersteunen onderwijl groene stroom in Somzée. Op dit gebied is onderling veel verschil te vinden. De oorsprong van deze groene stroom varieert per leverancier. Niet alle groene stroom heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte 100% duurzaam genoemd. 100% zeker weten dat bedrijven echt helemaal groen zijn? Neem dan de selectie “Groen uit België”. Vervolgens kan jij geschikte groene energieleveranciers in Somzée vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de omgeving van de gemeente Walcourt kennen we vele stappen volledige gericht op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5651. In deze omgeving kan je soms relatief goedkoop meedoen met duurzaamheidsprojecten in de regio. Uiteraard is het aan te raden om ons eigen huis te verduurzamen. In een korte tijd moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zonnepanelen op het dak
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Check ook onze Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk info van Engie abonnement.