Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Berzée

Snel online energie vergelijken in Berzée? Door gebruik te maken van onze website check je probleemloos alle beschikbare maatschappijen. Je kunt denken aan Essent & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, voer het verbruik in, en ontdek welke energieleverancier in Berzée voor jou de beste prijs heeft. Daarbij tref je op onze website uitgebreide info over onderwerpen als o.a. de netbeheerder en uitleg over jouw energierekening. Ook verschaffen wij jou nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Walcourt
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,452
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,255
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3490 kwh
Populaire aanbiederEssent

Supersnel vergelijken

 • Alle landelijke providers naast elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Besparing loopt op tot € 325,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Berzée?

Er zijn een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Berzée. Dat loopt uiteen van Poweo tot OCTA+, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Vandaag moet je een keuze maken uit ruim 40 leveranciers. Deze energieleveranciers gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Daarvoor moet je zeker de energiesimulator proberen. Benieuwd welke gas & stroom maatschappijen actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Berzée is voor jouw situatie? Voer snel jouw gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Evenwel, organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. Bij een stroom- of gasstoring, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Alles bij elkaar genomen verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En wij begrijpen dat! Via de energiehunter achterhaal je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Berzée, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dat is geen probleem! Dankzij jouw input in de prijzenvergelijker check jij zonder problemen een energieovereenkomst dat klopt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Berzée

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Multi-energie: elektra, aardgas, brandstof en mazout
 • Lampiris: Uitstekende klantenservice
 • MEGA: Blog met handige bespaartips
 • Essent: Verschillende termijnen
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Uitstekende klantenservice
 • Watz: Eenvoudig verbruik inzien
 • Wase Wind: Samen Wase Wind Oogsten
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Goed bereikbare klantendienst

Wat kost energie in de regio? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van energieleveranciers en de energietarieven verschillen per regio. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders van het net verbonden zijn. Iedere gas en stroom beheerder rekent eigen prijsstellingen voor transport. De netbeheerder van stroom in Berzée betreft Ideg. De tarieven voor het beheer van het netwerk verschillen per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Walcourt wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Berzée

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Walcourt
 • CV ketel: Brotje
 • Aandeel groen: 19,90%
 • Hoofdpostcode: 5651
 • Verbruik Mazout: 2170 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,452
 • Stroomtarief kwh: €0,255
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3490 kWh
energie-vergelijken-berzee

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie direct regelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Als eerste de basisinformatie. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Berzée is dat gemiddeld 1485 m3 plus 3490 kWh. Verbruik je geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je genereert. De data die je invult dragen bij aan de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot contracttermijn kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Doorgaans kan het uit om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle interessante aanbieders + contracten. Bij ieder abonnement check je informatie m.b.t. type energie, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Berzée, en de overstapbonus. Kies de maatschappij die klopt met de opgegeven wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geschikte prijsaanbieding in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de bestelpagina van de energieleverancier. Onder andere www.lampiris.be en ook www.eneco.be. De betreffende energie-partij neemt het papierwerk uit handen. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Berzée


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €255 opleveren. Evenwel, kan ik nog meer doen voor een lagere energierekening? Onderstaand bieden wij 5 handige tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Praktische tip 1: een afwasteil gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Praktische tip 3: tijdig de afzuigkap uitzetten.
 • Bezuinigtip 4: vergeet opladers niet uit het stopcontact te halen
 • Advies 5: check regelmatig de radiatoren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

Wij ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Wij van energiehunter.be zijn erover eens: probeer elke 12 maanden; overstappen in Berzée. Zodanig ben je het voordeligst uit. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Is je huidige abonnement afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan moet je wellicht nog even wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract voor onbepaalde duur? In dat scenario kan iedereen switchen, en er is geen opzegvergoeding. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Vaste energieprijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je 2 opties: vaste en variabele kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt tijdens de contracttermijn. Normaliter kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor energiecontracten is de stelregel: meerjarige contracten zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Berzée. Kies je voor een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daarentegen, bij 1 jarige contracten ontvang jij alle jaren een persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, doorgaans faciliteert de gekozen maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en ga voor de goedkoopste of meest populaire energiemaatschappij. Denk aan Eneco, Essent en ook Comfort Energy. Ook bepaal je de startdatum van het abonnement. Jullie geselecteerde leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan op de website van de leverancier?

Door gebruik te maken van energiehunter.be ontdek je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.wasewind.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Fluitje van een cent: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Geholpen door lagere tarieven en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. Op basis daarvan zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Berzée vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Berzée en ontdek de beste deal die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Berzée

Het merendeel van de organisaties ondersteunen ondertussen groene stroom in Berzée. Echter kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet ieder groene stroom contract heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. De zekerheid hebben dat energie aanbieders een groene strategie voeren? Kies dan het filter “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Berzée vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Walcourt kennen we nogal wat stappen rondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5651. In de regio kan je vaak vrij voordelig participeren in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Namen volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Integreren van zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Vijf praktische bespaartips en bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Comfort Energy tarieven.