Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Clermont

Zonder problemen energie vergelijken in Clermont? Middels onze website vind je moeiteloos alle grote maatschappijen. Je kunt denken aan Mega & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat jouw gas- en stroomverbruik, en bekijk welke energieleverancier in Clermont voor jou de beste prijs heeft. Ook bekijk je via de Energiehunter praktische info over zaken als de overstapservice en variabele of vaste tarieven. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Walcourt
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,446
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,289
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3460 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle populaire leveranciersin een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Gemiddelde besparing van € 240,00.

Snel & simpel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Clermont?

Er zijn best veel energieleveranciers actief in Clermont. Van Essent tot en met Watz, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Vandaag de dag is het aanbod ongeveer 20 leveranciers. Deze zijn allemaal aangesloten op het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is onuitvoerbaar om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom bedrijven er allemaal zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Clermont voor jou is? Voer gelijk jouw gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Toch, bedrijven kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een storing, dan ga je er vanuit dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Anders gezegd: bekijk ook de klantvriendelijkheid. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Via onze handige vergelijker vind je gelijk de goedkoopste energieleverancier van Clermont, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Ook dit kun je hier vinden. Via filters in de tarievenvergelijker bekijkt men verrassend eenvoudig een abonnement dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Clermont

 • Engie: Eigen account
 • OCTA+: Altijd scherpe acties
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Altijd inzicht in het verbruik
 • Essent: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Verschillende termijnen
 • Elegant: Waar loyale klanten worden beloond
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Alles beheren via de klantzone
 • Comfort Energy: Uitstekende klantenservice
 • Poweo: Handige website

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De aansluitingen van gas & stroom bedrijven en de onkosten variëren per postcodegebied. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er nogal wat netbeheerders verbonden zijn. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Clermont heet Ideg. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Walcourt is de netbeheerder van het gas Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Clermont

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Walcourt
 • Populair merk: Wolf
 • Groene energie: 19,30%
 • Postcodegebied: 5650
 • Mazout: 2110 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,446
 • Stroomtarief kwh: €0,289
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3460 kWh
energie-vergelijken-clermont

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Stap 1 is het invoeren van je huis en woningdetails. Bijvoorbeeld omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Clermont bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1455 m3 plus 3460 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Al deze zaken bepalen de kosten van gas en elektra.

 3. Specificeer type energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Geen voorkeur? Sla dit dan over. Aangaande abonnementen kan men gaan voor producten van 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal is het verstandig om eens per jaar een nieuwe energieleverancier af te sluiten.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle grote leveranciers en contracten. Bij alle pakketten zie je info over herkomst energie, contractsduur, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Clermont, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de leverancier die matcht met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een mooie actie tegengekomen? Druk op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de energieleverancier. O.a. www.essent.be + www.trevion.be. Jouw aanstaande energie-aanbieder regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Clermont


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €365 winst geven. Echter, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Onderstaand tref je vijf energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: apparaten uitschakelen
 • Tip 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Advies 3: was met waterbesparing
 • Praktische tip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Praktische tip 5: Houd de brievenbus dicht

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energiespecialisten zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Clermont. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Desondanks, let wel even op wanneer je dit doet. Is de looptijd van je contract voorbij? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Contract met onbepaalde looptijd? Je kunt dan meteen overstappen van leverancier, zonder boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. In algemene zin worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij variabele prijzen kan dus uit op het moment dat de energieprijzen dalen.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Clermont. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten krijg je elke 12 maanden een hoge welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verzorgt je gekozen gas en stroom aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste leverancier. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE of Eni. Bij de volgende stap beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Je betreffende aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Via deze website vind je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.engie.be, dan valt als eerste op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energiebedrijven speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van goedkope tarieven en goede welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Clermont vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Clermont en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Clermont

Bijna alle maatschappijen bieden ondertussen groene stroom in Clermont. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De manier waarop groene stroom tot stand komt varieert per leverancier. Niet ieder “groene energie” contract kent ook echt een groene bron. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat organisaties echt helemaal groen zijn? Gebruik dan zeker voor “Groen uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Clermont vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de streek van de gemeente Walcourt zien we meerdere opdrachten binnen het domein duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5650. In deze plaats kan je in toenemende mate extra voordelig meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om zelf maatregelen te treffen. In zo’n 25 jaar moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isolatie van de woning
 • Zonnepanelen op het dak
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Een eigen biomassaketel aanschaffen
 • En zeker onmisbaar: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check de 5 nuttige energiebespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Bekijk info van Eneco tarieven.