Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Chastrès

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Chastrès? Dankzij energiehunter.be doorzoek je eenvoudig alle bekende energieleveranciers zoals Mega en Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en bekijk welke energieleverancier in Chastrès de laagste prijs biedt. Voorts vergaar je via de energievergelijker praktische informatie over items als o.a. overstappen en tips om te besparen op energie. Daarbij komen we met handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Walcourt
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,445
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1450 m3 en 3455 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende maatschappijenonder elkaar
 • Vertrouwelijke omgang persoonsgegevens
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 280,00.

Eenvoudig overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Chastrès?

Er zijn enorm veel energieleveranciers beschikbaar in Chastrès. Van Engie tot Luminus, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag kun je kiezen uit circa 25 maatschappijen. Deze aanbieders werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is niet mogelijk om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke energiemaatschappij je kunt kiezen? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Chastrès is voor jouw situatie? Geef gemakkelijk jouw eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Check daarnaast de 5 hulpvolle bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom en elektriciteit is altijd hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je je hebt altijd licht, en de verwarming werkt wanneer nodig. Daartegenover, energieleveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. In het geval van stroom en gas storingen, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Anders gezegd: houd ook rekening met kwaliteit service. Onderaan de streep zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Aan de hand van de energievergelijker achterhaal je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Chastrès, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dat is geen probleem! Aan de hand van keuzes in de energievergelijker zoekt men eenvoudig een energieproduct dat in lijn is met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Chastrès

 • Engie: Prettige klantendienst
 • OCTA+: Transparante prijzen
 • Lampiris: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • MEGA: Ook flexibele prijzen
 • Essent: Blog met handige bespaartips
 • Eneco: Altijd bereikbaar
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Online account
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Verstand van (duurzame) energie
 • Poweo: Denkt met jou mee over besparen

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van aanbieders en de kosten verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er meerdere beheerders diensten leveren. Iedere afzonderlijke beheerder verwerkt eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van stroom in Chastrès heet Ideg. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Walcourt is de aardgas netbeheerder Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan dienen zij dit op te lossen.

Feiten over Chastrès

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Walcourt
 • Populaire CV: Vaillant
 • Groene energie: 19,20%
 • Postcodegebied: 5650
 • Verbruik stookolie: 2100 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,445
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1450 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3455 kWh
energie-vergelijken-chastres

Hoe overstappen van energie werkt

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met je woning en gezinssituatie. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Geef je gas en stroomverbruik op. In en rondom Chastrès ligt dat gemiddeld op circa 1450 m3 & 3455 kWh. Woon jij volledig gasloos? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. De genoemde zaken zie je weer terug in de kosten van gas en elektra.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Heb jij niets met groen? Je kunt deze stap dan overslaan. Omtrent prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of variabele tarieven / abonnementen. Dikwijls loont het om jaarlijks een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Je ziet nu een handig overzicht met alle grote aanbieders + contracten. Van elk abonnement vind jij info met betrekking tot herkomst energie, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Chastrès, en de welkomstkorting. Selecteer de maatschappij die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een passende leverancier in het lijstje? Klik op ‘Bekijk’. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het bedrijf. O.a. www.engie.be of natuurlijk www.comfortenergy.be. Jouw nieuwe maatschappij regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Chastrès


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €350 korting realiseren. Maar, kan ik nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Via de energiehunter vind je 5 handige bespaartips waar ook jij iets mee kunt doen.

 • Bespaartip 1: alleen wassen met volle wasmachine
 • Bespaaradvies 2: voorkom zoveel mogelijk halve wasjes
 • Tip 3: zorg dat je pan goed op de warmtebron past
 • Bezuinigadvies 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bespaaradvies 5: zet je koelkast minimaal 10cm voor de wand

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Chastrès. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk te switchen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Heb jij een modelcontract? Je mag op ieder moment, overstappen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk is je contract dan al tijden verlopen. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit kan je diverse opties kiezen: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en er wordt niets extra’s in rekening gebracht als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel tijdens de contracttermijn. Normaal worden de nieuwe tarieven gecommuniceerd op 1 januari en op 1 juli. Bij de variabele variant is dus met name interessant als de kosten van gas en stroom dalen.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En daarnaast is er sprake van een overstapbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor energiecontracten is het principe: contracten met een lange looptijd zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Chastrès. In het geval van een lang contract betaal je per kWh en M3 iets minder. Daarentegen, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, vaak faciliteert de toekomstige gas en stroom maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door middel van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de leveranciers met elkaar en kies een nieuwe energiemaatschappij. Populaire bedrijven zijn OCTA+, Lampiris + ZENO. Bij de volgende stap selecteer je de aansluitdatum (moment van leveren). Je toekomstige aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan het bedrijf zelf?

Door gebruik te maken van deze website vind je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lage kosten en hoge welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Chastrès vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Chastrès en ontdek de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Chastrès

De meeste leveranciers ondersteunen onderhand groene stroom in Chastrès. Als het gaat om groene energie kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” is ook echt duurzaam. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij alle groene energieleveranciers in Chastrès vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In de buurt van de gemeente Walcourt zijn er allerlei plannen met doelstellingen voor duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5650. In deze regio kan je in toenemende mate zeer betaalbaar participeren in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Op termijn moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Het huis isoleren
 • Zonnepanelen op het dak
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken en bezoek mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Essent tarieven.