Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Saint-Gérard

Zonder problemen energie vergelijken in Saint-Gérard? Dankzij deze website ontdek je gemakkelijk alle erkende energiebedrijven als bijvoorbeeld Essent en Comfort Energy. Omschrijf jouw situatie, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Saint-Gérard de laagste prijs hanteert. Bovendien bekijk je op energiehunter.be waardevolle info over thema’s als bijv. het ideale overstapmoment en vaste of variabele tarieven. Voorts vind je hier een lijstje met 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Mettet
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,44
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote aanbieders in een overzicht
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Eenvoudig besparen tot wel € 310,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Saint-Gérard?

Er zijn steeds meer energieleveranciers actief in de regio Saint-Gérard. Dat gaat van Engie tot Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit moment heb je de keuze uit zo’n 20 energieleveranciers. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van de infrastructuur van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Uitzoeken welke gas en stroom leveranciers tot de mogelijkheden behoren? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Saint-Gérard is voor jouw verbruik? Voer vlug jouw eigen gegevens in, check het goedkoopste contract, en stap meteen over. Lees verder over 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, er is altijd stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Toch, gas en stroom aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als gas- en stroomstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Het punt is: kijk ook naar service. Als het puntje bij paaltje komt wil iedereen een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Via de energievergelijker vergelijk je snel de goedkoopste energieleverancier van Saint-Gérard, altijd op basis van jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Met behulp van de keuzevakjes in de tarievenvergelijker vind jij verrassend eenvoudig een product dat rijmt met het door jou geschetste plaatje.
Populaire energiebedrijven in Saint-Gérard

 • Engie: Ook flexibele prijzen
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Online facturen bekijken
 • MEGA: Alles beheren in de klantenzone
 • Essent: Eenvoudig verbruik inzien
 • Eneco: Vaste energieprijzen
 • Luminus: Waar loyale klanten worden beloond
 • Elegant: Prima klantendienst
 • Watz: Jonge frisse Belgische energieleverancier
 • Wase Wind: Goed bereikbare klantendienst
 • Comfort Energy: Tankdiensten als keuring, saneren en plaatsen nieuwe tank
 • Poweo: Online prijs berekenen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in onze straat? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van organisaties en de tarieven kunnen verschillen per locatie. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders actief zijn. Iedere netbeheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Saint-Gérard is Ideg. De prijzen van het netbeheerder verschillen per regio. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Mettet is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Stats & Facts Saint-Gérard

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Mettet
 • Populaire CV: Bulex
 • Groene energie: 18,70%
 • Centrale postcode: 5640
 • Aantal mazout liters: 2050 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,44
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-saint-gerard

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Situatieschets

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Dit gaat over aantal gezinsleden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In en rondom Saint-Gérard bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1425 m3 plus 3430 kWh. Heb jij een gasloze woning? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken bepalen de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en de contractlooptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Met betrekking tot prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of een modelcontract. Vaak is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je ziet nu een handig overzicht met alle grote energiebedrijven. Bij elk contract achterhaal jij informatie m.b.t. type stroom/gas, contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Saint-Gérard, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die aansluit op jouw voorwaarden.

 5. Ga overstappen via internet

  Een actuele aanbieder gevonden? Druk op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de website van de energieleverancier. O.a. www.engie.be + www.ecopower.be. De betreffende energieonderneming regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Saint-Gérard


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan meer dan €265 winst geven. Daartegenover, wil jij nog meer adviezen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Hierna bekijk je 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: een afwasteil gebruiken
 • Bezuinigadvies 2: maak van je koelkast geen iglo.
 • Tip 3: kies een slimme thermostaat
 • Bespaartip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Praktisch advies 5: Benut de pompschakelaar

FAQ gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energiespecialisten vinden: probeer elke 12 maanden; overstappen in Saint-Gérard. In dat geval kun je profiteren van lage prijzen. Desondanks, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt eerder overstappen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, overstappen van leverancier, en hoef je nooit een boete te betalen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? In zo’n geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij dit type contract profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En mogelijk is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt hanteren we: langlopende contracten zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Saint-Gérard. Bij een contract met een langere looptijd zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verzorgt de toekomstige maatschappij dat alles netjes wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de beste of voordeligste energieaanbieder. Bedrijven als Eneco, Essent + Trevion. Hierna kies je wanneer het contract in moet gaan. Jullie aanstaande maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Met behulp van onze vergelijker bekijk je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.luminus.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Super simpel: energieleveranciers willen graag meer klanten verwelkomen. Aan de hand van lage prijzen en goede welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. Door deze strategie zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Saint-Gérard vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Saint-Gérard en vind de beste deal voor je huishouden

Duurzame energie in Saint-Gérard

Het gros van de organisaties verschaffen ondertussen groene stroom in Saint-Gérard. Op dit front zijn er veel verschillen. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt varieert per leverancier. Niet alle “groene energie” is daadwerkelijk groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onjuist geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen uit NL”. Jij kan dan onvervalste groene energieleveranciers in Saint-Gérard vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Mettet zien we nogal wat stappen met een focus op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5640. In deze plaats kan je in toenemende mate heel gunstig deelnemen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we zelf maatregelen te treffen. Binnen afzienbare tijd moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning en dubbel glas
 • Installeren van zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de tips om minder gas en stroom te gebruiken of bekijk sites als mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk ook Comfort Energy contract.