Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Soumoy

Gemakkelijk energie vergelijken in Soumoy? Dankzij deze website tref je supersnel alle bekende maatschappijen zoals OCTA+ en Belpower. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Soumoy de beste deal heeft! Daarbij verzamel je via onze vergelijker praktische info over topics als leveranciers en variabele of vaste tarieven. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Cerfontaine
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,434
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,277
Gemiddeld verbruik: 1600 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederEngie

Eenvoudig vergelijken

 • Alle landelijke energiebedrijvenin een overzicht
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Bespaar tot wel € 380,00.

Moeiteloos overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Soumoy?

Wij zien opvallend veel energieleveranciers voorhanden in Soumoy. Dat loopt van Antargaz tot bijvoorbeeld Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Hedendaags kun je kiezen uit circa 25 organisaties. Deze leveranciers werken allemaal op basis van het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor die situatie kun jij terecht bij de energiesimulator. Ontdekken welke gas & stroom bedrijven er beschikbaar zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Soumoy is die past bij jouw verbruik? Voer gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 hulpvolle bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desondanks, gas en stroom maatschappijen kennen toch grote onderlinge verschillen. In een situatie als stroom en gas storingen, dan is het noodzakelijk dat er meteen transparantie is. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van de energiehunter vind je snel de goedkoopste energieleverancier van Soumoy, altijd op basis van jouw verbruik. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. Geholpen door filters in de vergelijkingstool ontdek jij probleemloos een energieovereenkomst dat in lijn is met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Soumoy

 • Engie: Grip op verbruik en de kosten
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Eenvoudig termijnbedrag aanpassen
 • MEGA: Exclusieve kortingen
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Overzichtelijke contracten
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Geen gedoe
 • Watz: Verschillende termijnen
 • Wase Wind: Ook modelcontracten
 • Comfort Energy: Gemakkelijke verhuisservice
 • Poweo: Zelf termijnbedrag wijzigen

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen juni 2024)

De pakketten van maatschappijen en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders van het net diensten leveren. Iedere netbeheerder hanteert weer andere tarieven voor de transport van elektra en gas. De netbeheerder van het stroom in Soumoy heet Ideg. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Cerfontaine wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Informatie over Soumoy

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Cerfontaine
 • Populaire CV: Rendamax
 • Aandeel groen: 18,10%
 • Postcodegebied: 5630
 • Aantal mazout liters: 1990 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,434
 • Stroomtarief kwh: €0,277
 • Gem. gasverbruik: 1600 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-soumoy

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste je huis en woningdetails. Dit gaat over samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Voer energieverbruik in

  Voer het geschatte verbruik in. In de omgeving Soumoy is het gemiddelde verbruik ong. 1600 m3 en 3400 kWh. Verbruik je geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat je panelen opleveren. Dit alles hebben invloed op het energietarief.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Is dit voor jou om het even? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande contracten kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een modelcontract. Doorgaans is het een goed idee om jaarlijks over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  In de volgende stap vind je een opsomming met alle erkende energie aanbieders. Bij elk pakket zie jij specificaties aangaande oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Soumoy, en de welkomstbonus. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw wensen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een geldige leverancier gevonden? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de energiemaatschappij. Denk aan www.lampiris.be of www.belpower.be. Jouw aanstaande energie-partij zorg dat de overstap wordt geregeld. Nooit zonder stroom en gas in Soumoy


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €270 voordeel geven. Evenwel, zijn er meerdere mogelijkheden om te besparen op de gas- en stroom rekening? Hieronder lees je 5 handige adviezen die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bezuinigtip 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Praktische tip 2: wokken of stomen is energiezuiniger dan koken
 • Bezuinigadvies 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Praktische tip 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Praktisch advies 5: profiteer van gratis daglicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Soumoy. In dat geval realiseer je de hoogste besparing. Maar, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor einddatum contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Ben je contractvrij? In zo’n situatie mag men overstappen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Vaste energietarieven nemen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven staan er geen kosten vast bij modelovereenkomsten. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan in het begin en in midden van het jaar. Bij een variabel contract is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En daarnaast wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. Voor de energie industrie geldt in de basis: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Soumoy. In het geval van een lang contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg jij alle jaren een concurrerende welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal regelt de nieuwe gas en stroom leverancier het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste of voordeligste leverancier. Bijv. Eneco, ENGIE of Ebem. Vervolgens beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Je aanstaande gas en stroom aanbieder zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan via de site van de maatschappij?

Aan de hand van onze vergelijker tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energypeople.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Fluitje van een cent: energiebedrijven willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lagere onkosten en hoge welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Soumoy vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Soumoy en achterhaal de voordeligste leverancier die aansluit bij jouw eisen

Duurzame energie in Soumoy

Een aanzienlijk deel van de leveranciers faciliteren ondertussen groene stroom in Soumoy. Echter zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom wijkt nogal af. Niet alle “groene stroom” is ook echt groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte neergezet als “groen”. Er zeker van zijn dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval het filter “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan alle groene energieleveranciers in Soumoy vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Cerfontaine bestaan er tegenwoordig diverse projectenmet een focus op duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5630. In deze plaats kan je meer en meer zeer betaalbaar deelnemen met initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Binnen 30 jaar moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Zonnepanelen integreren
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een warmtepomp
 • Zonneboiler integreren
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bekijk mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Lees verder alles over Eneco contract.