Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Morialmé

Snel energie vergelijken in Morialmé? Met behulp van energiehunter.be tref je snel en simpel alle erkende energiebedrijven als o.a. Eneco & Lampirus. Kies samenstelling van jouw gezin, begroot het stroom- en gasverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Morialmé de laagste prijs hanteert. Daarbij lees je via de energievergelijker belangrijke informatie over zaken als gastarieven en tips om te besparen op energie. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Florennes
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,429
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,272
Gemiddeld verbruik: 1575 m3 en 3375 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bekende providers eenvoudig vergelijken
 • All-in tarieven, geen verrassingen
 • Enorme besparingen tot wel € 340,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Morialmé?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in Morialmé. Dit varieert van Lampirus tot Luminus, je kunt terecht bij oneindig veel bedrijven. Op dit ogenblik tellen we ruim 40 organisaties. Zij gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. Voor dat geval moet je zeker de energiesimulator proberen. Uitzoeken welke gas & stroom leveranciers mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Morialmé is? Vul hieronderde privé gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de warmwatervoorziening en verwarming werkt altijd. Evenwel, gas & stroom maatschappijen handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Alles bij elkaar genomen wenst elke consument een goedkope energieleverancier. Dat is nooit anders geweest. Door middel van de vergelijkingstool bekijk je gemakkelijk de goedkoopste energieleverancier van Morialmé, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v filters in de energievergelijker ontdekt men moeiteloos een abonnement dat klopt met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Morialmé

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: OCTA + BeRelax
 • Lampiris: Blog met handige bespaartips
 • MEGA: Transparante prijzen
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Luminus: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Elegant: Grip op verbruik en de kosten
 • Watz: Elektriciteit en aardgas tegen de best haalbare prijs
 • Wase Wind: Verschillende termijnen
 • Comfort Energy: Online meterstanden doorgeven
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van maatschappijen en de onkosten zijn in elke plaats weer anders. De achterliggende reden is dat er verschillende netbeheerders werkzaam zijn. Elke beheerder wordt gekenmerkt door eigen prijsstrategieën voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Morialmé betreft Ideg. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Florennes is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Als er sprake is van een storing wordt dit door hen verholpen.

Feiten en cijfers Morialmé

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Florennes
 • CV ketel: Itho Daalderop
 • Groene energie: 39,70%
 • Postcodegebied: 5621
 • Mazout: 1940 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,429
 • Stroomtarief kwh: €0,272
 • Gem. gasverbruik: 1575 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3375 kWh
energie-vergelijken-morialme

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Stap 1 is het invoeren van jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Voer energieverbruik in

  Hoeveel energie verbruik jij? In Morialmé bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1575 m3 en 3375 kWh. Heb jij een gasloze woning? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Liggen er zonnepanelen op je pad? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Dit alles werken door in de jaarlijkse energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Met betrekking tot prijsafspraken kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. In algemene zin is het slim om jaarlijks een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energie aanbieders

  Er volgt nu de resultaatpagina met alle erkende aanbieders + contracten. Bij alle abonnementen achterhaal jij specificaties over soort energie, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Morialmé, en nieuwe contracten bonus. Kies de aanbieder die in lijn is met de opgegeven wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een goede leverancier gevonden? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van het energiebedrijf. Onder andere www.lampiris.be en www.ecopower.be. De nieuwe leverancier zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Morialmé


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €320 winst geven. Toch, kan ik nog meer doen om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Via onze hunters lees je vijf energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Advies 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Tip 3: je vriezer af en toe ontdooien zodat er geen ijslaag ontstaat.
 • Praktische tip 4: de waakvlam uitzette van je ketel in de zomer.
 • Bezuinigtip 5: een waterbesparende douchekop gebruiken.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Wij van energiehunter.be geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Morialmé. In dat geval is de besparing het grootst. Belangrijk, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, overstappen, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Je weet precies waar je aan toe bent, en je betaalt niets extra’s als er een landelijke prijsstijging is. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Normaal kom je deze tariefupdate tegen in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten kan dus uit op het moment dat de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat je de komende jaren betaalt. En wellicht ontvang je ook wel een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld hanteren we: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Morialmé. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Maar, bij jaarlijkse overeenkomsten ontvang je alle jaren deze concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard verwerkt jouw aankomende energie-organisatie dat alles netjes wordt opgezegd middels de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk alle contracten en selecteer een beschikbare aanbieder. Onder andere Luminus, ENGIE en Eni. Vervolgens kies je de ingangsdatum (start levering). Jullie gekozen leverancier zal precies op die dag starten met leveren. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Via deze website tref je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energie2030.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door voordelige tarieven en fikse welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Morialmé vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Morialmé en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Morialmé

Bijna alle leveranciers bieden onderhand groene stroom in Morialmé. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom loopt zeer uiteen. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt oneerlijk neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen daadwerkelijk groen zijn? Neem dan het filter “Groen uit België”. Je kan dan authentieke groene energieleveranciers in Morialmé vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
In de omgeving van de gemeente Florennes onderscheiden we allerlei acties rondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5621. Als inwoner van deze plaats kan je soms zeer betaalbaar deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • De isolatiewaarde van jouw huis versterken
 • Woning met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler voor warm water
 • Alternatief verwarmen d.m.v. een biomassaketel
 • En het ligt voor de hand: minder energie verbruiken! Lees de 5 handige bespaartips en bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Elegant.