Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Saint-Aubin

Snel online energie vergelijken in Saint-Aubin? Middels energiehunter.be vergelijk je probleemloos alle erkende energieleveranciers als bijvoorbeeld Eneco en Poweo. Vul de postcode en het huisnummer in, schat jouw gas- en stroomverbruik, en vind uit welke energieleverancier in Saint-Aubin voor jou de beste prijs heeft. Voorts vind je op deze website uitgebreide informatie over thema’s als bijvoorbeeld energiebesparing in huis en zakelijke energie. Daarnaast komen we met tips voor een lagere nota.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Florennes
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,426
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,269
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Supersnel vergelijken

 • Alle grote leveranciersnaast elkaar
 • Actuele tarieven van de leveranciers
 • Eenvoudig besparen tot wel € 335,00.

Snel overstappen

 • Overstappen binnen 5 minuten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Saint-Aubin?

Er zijn nogal wat energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Saint-Aubin. Dit varieert van Engie tot aanbieders zoals Mega, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Tegenwoordig tellen we ruim 40 bedrijven. Deze aanbieders maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom maatschappijen tot de mogelijkheden behoren? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Saint-Aubin is in juli 2024? Vul snel jouw eigen gegevens in, vergelijk actuele tarieven, en regel jouw overstap eenvoudig online. Bekijk ook de 5 hulpvolle bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier?
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, aanbieders verschillen wel degelijk van elkaar. Is er gas- en stroomstoring, dan wil je dat dit snel opgelost wordt. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En dit is heel snel te regelen. Met behulp van onze energie bekijk je rap de goedkoopste energieleverancier van Saint-Aubin, die past bij jouw plaatje. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door keuzes in de vergelijkingstool check jij eenvoudig een product dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Saint-Aubin

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Zelf verbruik in de gaten houden
 • Lampiris: Verschillende termijnen
 • MEGA: Ook met zonnepanelen
 • Essent: Altijd inzicht in het verbruik
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: Met praktische energie-bespaartips
 • Wase Wind: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Comfort Energy: Online inzicht in verbruik
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Wat zijn de actuele energieprijzen rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas en stroom bedrijven en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er meerdere beheerders van het net op deze markt werken. Elke netbeheerder rekent eigen prijsstrategieën voor de transport van elektra en gas. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Saint-Aubin betreft Ideg. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Florennes is de aardgas netbeheerder Ideg. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Saint-Aubin

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Florennes
 • CV ketel: Fasto
 • Groene energie: 39,40%
 • Postcode: 5620
 • Verbruik stookolie: 1910 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,426
 • Stroomtarief kwh: €0,269
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-saint-aubin

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste je huis en woningdetails. Dit zijn samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In Saint-Aubin ligt dit gemiddeld op 1560 m3 en nog eens 3360 kWh. Gebruik jij geen gas? Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je panelen opleveren. Al deze zaken werken door in de energiekosten.

 3. Kies type energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Ben jij neutraal? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande looptijd kan men gaan voor producten van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. Veelal is het voordeliger om eens in de 12 maanden weer een 1-jarig contract te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle grote aanbieders van energie. Van alle contracten check je voorwaarden m.b.t. type stroom/gas, type contract, de totale kosten (p/maand of p/jaar) van gas en elektra in Saint-Aubin, en nieuwe klanten korting. Kies de aanbieder die rijmt met jouw wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een geldige aanbieder gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de aanvraag-pagina van het bedrijf. Dit kan zijn www.energie2030.be en www.comfortenergy.be. De door jou gekozen maatschappij regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Saint-Aubin


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €285 besparen. Daartegenover, is er nog meer mogelijk om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna profiteer je van 5 energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: deksel op de pan houden wanneer je kookt
 • Bezuinigadvies 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Praktisch advies 3: let op het verbruik van energie als je een (nieuwe) vriezer koopt.
 • Bezuinigadvies 4: gebruik zo weinig mogelijk apparaten die warm worden.
 • Praktische tip 5: minder vaak een warm bad nemen.

Extra hulp bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om de overstap te regelen?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters vinden: ga elke jaar opnieuw overstappen in Saint-Aubin. Daarna is de besparing het grootst. Maar, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Einde contract in zicht? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan moet je wellicht nog even wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In dat scenario kan iedereen wisselen van maatschappij, zonder boete te betalen. Heb jij geen ervaring met overstappen? Dan heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of overeenkomst met flex-tarieven?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder zijn er 2 smaken: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je betaalt niets extra’s zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. In de regel vinden deze wijzigingen plaats op 1 januari en op 1 juli. Bij het variabele alternatief is dus ook erg interessant wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En wellicht krijg je ook nog eens een mooie korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor energiecontracten geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Saint-Aubin. Kies je voor een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je ieder jaar deze scherpe welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert je geselecteerde energie-aanbieder de opzegging van het contract door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle tarieven en kies de beste of voordeligste maatschappij. Bijv. Eneco, Lampiris en Energy People. Bij de volgende stap selecteer je de datum waarop het contract van start gaat. Je geselecteerde leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Aan de hand van energiehunter.be bekijk je altijd de laagste prijzen. Indien je zelf een website bezoekt als www.trevion.be, dan zul je zien dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers willen nieuwe klanten. Middels lagere tarieven en intense welkomstkortingen vertonen wij deze partijen hoger in de vergelijker. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Saint-Aubin vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Saint-Aubin en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jullie woning

Duurzame energie in Saint-Aubin

De meeste maatschappijen leveren vandaag de dag groene stroom in Saint-Aubin. Rondom dit thema kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet ieder “groene stroom” contract heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief als “duurzaam” gekenmerkt. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval zeker voor “Groene stroom uit België”. In de volgende stap kan jij authentieke groene energieleveranciers in Saint-Aubin vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Maak jouw regio groener
Voor inwoners van de gemeente Florennes kennen we verscheidene opdrachten rondom duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5620. In deze plaats kan je vaak tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook wil de gemeente dat wij het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een biomassaketel laten installeren
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Lees de Vijf praktische bespaartips of check sites van mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, energieleveranciers.be. Doorzoek informatie over Watz.