Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Rosée

Zonder problemen energie vergelijken in Rosée? Via onze vergelijker check je eenvoudig alle relevante bedrijven. Voorbeelden zijn Luminus & Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Rosée prijstechnisch het meest interessant is. Daarbij lees je via de energievergelijker bruikbare informatie over thema’s als bijvoorbeeld maatschappijen en info over duurzame energie. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Florennes
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,425
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederEneco

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bedrijven naast elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 220,00.

Eenvoudig overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • 14 kalenderdagen bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Rosée?

We zien een groot aantal energieleveranciers actief in Rosée. Van Poweo tot OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 40 aanbieders. Zij lopen allemaal via het netwerk van Ideg. Het is niet te doen om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Weten welke gas en stroom maatschappijen er beschikbaar zijn? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Rosée is die past bij jouw verbruik? Voer eenvoudig de privé gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Ga door naar de 5 praktische bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, aanbieders kennen toch grote onderlinge verschillen. In het geval van een gasstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit adequaat wordt opgelost. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Als het puntje bij paaltje komt zoekt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van de vergelijkingstool tref je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Rosée, die aansluit bij jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is zelfstandig in te regelen. Dankzij selecties maken in de vergelijkingstool check jij simpel en snel een energieovereenkomst dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Rosée

 • Engie: Met slimme thermostaat
 • OCTA+: Online account
 • Lampiris: Transparante prijzen
 • MEGA: Met praktische energie-bespaartips
 • Essent: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Eneco: Uitstekende klantenservice
 • Luminus: Online energiesimulator
 • Elegant: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Online meterstanden doorgeven
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Eerlijk en transparant

Wat kost energie in onze buurt? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten energie-aanbieders en de energiekosten zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er meerdere netbeheerders dienstverleningen bieden. Iedere netbeheerder verwerkt zijn eigen tarieven voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Rosée betreft Ideg. De kosten die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Florennes is de aardgas netbeheerder Ideg. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Facts and figures Rosée

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Florennes
 • Populair merk: Faber
 • Groene energie: 39,30%
 • Hoofdpostcode: 5620
 • Verbruik Mazout: 1900 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,425
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-rosee

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in een paar minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Je begint altijd met je huis en woningdetails. Daarmee wordt bedoeld; samenstelling huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In en rondom Rosée ligt dat gemiddeld op circa 1555 m3 en 3355 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Sprake van zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je realiseert. Deze aspecten dragen bij aan de energiekosten.

 3. Selecteer herkomst energie en contractduur.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom of juist groene stroom (BE of EU). Heb jij niets met groen? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Met betrekking tot prijszekerheid kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of flexibele model-abonnementen. Normaal is het slim om jaarlijks weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  In de volgende stap vind je de totaallijst met alle mogelijke leveranciers en contracten. Van alle contracten check jij gegevens m.b.t. soort stroom/gas, contracttermijn, het voorschottarief / prijzen van gas en elektra in Rosée, en nieuwe klanten korting. Selecteer de aanbieder die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige kortingsactie tussen de resultaten? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de webpagina van de maatschappij. O.a. www.lampiris.be of natuurlijk www.eneco.be. Jouw aanstaande energieonderneming regelt alles voor jou. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Rosée


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €290 voordeel geven. Maar, wat kan je nog meer doen om minder geld kwijt te zijn aan de energiekosten? Op energiehunter.be check jij 5 concrete tips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: apparaten uitschakelen
 • Praktische tip 2: kies een intelligent strijkijzer die zichzelf uitschakelt
 • Tip 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Praktisch advies 4: zoveel mogelijk apparaten uit het stopcontact halen als je op vakantie gaat.
 • Tip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts raden aan: wacht niet langer en ga overstappen in Rosée. Daarna kun je profiteren van lage prijzen. Toch, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 1 maand voor de prijsafspraak eindigt is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag te allen tijde wisselen, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Heb jij geen ervaring met overstappen? In zo’n geval heb je te maken met een contract voor onbepaalde tijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Energietarieven vastzetten of een flexibel modelcontract?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Doorgaans worden de prijzen aangepast in het begin en in midden van het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus ook erg interessant wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: zo’n meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je ook tegemoet gekomen met een overstapbonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! Voor de energiewereld werkt het zo: contracten voor 3 of 5 jaar zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Rosée. Ga je voor een meerjarig contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg je elk jaar deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, in de regel regelt je gekozen energieleverancier het volledige overstaptraject via de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een nieuwe leverancier. Populaire bedrijven zijn Eneco, Lampiris en Elegant. Daarna beslis je over de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw nieuwe gas en stroom organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan bij de aanbieder zelf?

Via onze website tref je altijd de laagste prijzen. Wanneer je energietarieven calculeert op bijv. www.octaplus.be, dan valt al gauw op dat dit vaak fors duurder is. Waarom zijn jullie dan zo goedkoop? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Aan de hand van voordelige prijzen en goede welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Rosée vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Rosée en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Rosée

Veel aanbieders ondersteunen onderhand groene stroom in Rosée. Binnen dit domein is hier veel variatie in mogelijk. De afkomst van groene stroom wijkt nogal af. Niet elk groene energie label is ook echt duurzaam. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt ten onrechte aangemerkt als duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat bedrijven duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan betrouwbare groene energieleveranciers in Rosée vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
Rondom de gemeente Florennes zien we allerlei opdrachten die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Bijvoorbeeld windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5620. In deze regio kan je vaak extra voordelig meedraaien in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Op termijn moet Namen volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Warm water via de zonneboiler
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Zie ook de Belangrijke energiebespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, callmepower.be, test-aankoop.be. Bekijk details over Mega.