Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Corenne

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Corenne? Dankzij energiehunter.be vind je supersnel alle relevante aanbieders als OCTA+ en Antargaz. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw verbruik, en bekijk welke energieleverancier in Corenne de laagste prijs hanteert. Ook bekijk je op deze pagina handige info over thema’s zoals energiebelastingen en concrete energiebespaartips. Verder geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Florennes
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,421
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,264
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle bedrijven onder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 245,00.

Eenvoudig overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Corenne?

Wij zien meer en meer energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Corenne. Dit loopt van Antargaz tot Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel tellen we ruim 25 maatschappijen. Zij werken uitsluitend met de leidingen van Ideg. Het is niet mogelijk om handmatig alle prijzen te vergelijken. Daarvoor kun jij terecht bij de energiesimulator. Benieuwd welke aanbieders in deze regio actief zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Corenne is die past bij jouw verbruik? Vul gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap meteen over. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en in de winter is het lekker warm in huis. Toch, bedrijven verschillen wel degelijk van elkaar. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Als het puntje bij paaltje komt verlangt iedereen niet teveel betalen voor energie. Dat is nooit anders geweest. Aan de hand van onze energie achterhaal je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Corenne, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Dankzij selecties in de prijzenvergelijker bekijkt men zonder problemen een contract dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Corenne

 • Engie: Transparante prijzen
 • OCTA+: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Lampiris: Producten en diensten voor een beter energiebeheer
 • MEGA: Online facturen bekijken
 • Essent: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Eneco: Prettige klantendienst
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Vlekkeloze service
 • Watz: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Wase Wind: Biedt hulp bij duurzame oplossingen
 • Comfort Energy: Transparant en eerlijk
 • Poweo: Inzicht in energiegebruik

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn regio? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van energie-aanbieders en de prijzen zijn weer anders per regio. Dat zit’m in het feit dat er diverse beheerders van het net dienstverleningen bieden. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas hanteert weer andere onkosten voor transport van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Corenne betreft Ideg. De kosten voor het beheer van het netwerk zijn niet overal hetzelfde. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Florennes wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Bij problemen in het netwerk zullen zij dit afhandelen.

Informatie over Corenne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Florennes
 • CV ketel: Benraad
 • Groene energie: 38,90%
 • Hoofdpostcode: 5620
 • Mazout: 1860 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,421
 • Stroomtarief kwh: €0,264
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-corenne

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder moeite veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Begin met de basisinformatie. Dit gaat over omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Schat jouw verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. Rondom Corenne is het gemiddelde verbruik ong. 1535 m3 & 3335 kWh. Heb jij een gasloze woning? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je genereert. De data die je invult zie je weer terug in het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer type energie een duur van het abonnement.

  Je kunt kiezen uit groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Wat betreft contracten kan men gaan voor producten van 1 jarig tot 5 jarig of wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin kan het uit om ieder jaar weer een 1-jarig contract te kiezen.  

 4. Energie vergelijken

  Je ziet nu de totaallijst met alle grote energieleveranciers. Bij alle abonnementen achterhaal jij informatie zoals herkomst energie, soort contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Corenne, en nieuwe klanten korting. Selecteer de maatschappij die aansluit op de opgegeven wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een goede kortingsactie tegengekomen? Druk op de groene button. Je browser gaat dan direct naar de bestelpagina van de leverancier. O.a. www.luminus.be en www.belpower.be. De betreffende energieonderneming zet alles netjes voor jou om. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Corenne


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan tot wel €330 winst geven. Desalniettemin, kan ik nog meer doen om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna bekijk jij 5 bruikbare tips & tricks waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Praktisch advies 1: nemen van led verlichting
 • Advies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Tip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Praktisch advies 4: het dak isoleren.
 • Praktisch advies 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers raden aan: probeer elke 12 maanden; overstappen in Corenne. Op die manier bespaar je het meeste geld. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Contract met vaste looptijd? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, overstappen van leverancier, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Ben je nog nooit geswitcht? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen gedurende de contractperiode. Gewoonlijk kom je deze tariefupdate tegen aan het begin- en halverwege het jaar. Bij dit soort contracten is dus ook erg interessant wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet wat je gaat betalen. En als je geluk hebt wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiewereld geldt: langlopende contracten zijn eigenlijk altijd prijziger dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Corenne. Kies je voor een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Desondanks, bij een jaarcontract krijg jij ieder jaar een zeer interessante welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, meestal verwerkt jouw aankomende gas en stroom organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste partij. Zoals Eneco, Essent en Energie 2030. Daarna bepaal je de ingangsdatum (start levering). Jullie nieuwe gas en stroom aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan via de site van de maatschappij?

Door gebruik te maken van de Energiehunter vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat gas en stroom hier veel prijziger is. Hoe bestaat dat? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Geholpen door goedkope tarieven en flinke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door het resultaat daarvan komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Corenne vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Corenne en sluit een goed abonnement af voor jouw situatie

Duurzame energie in Corenne

Het merendeel van de energie aanbieders bieden onderwijl groene stroom in Corenne. Als het gaat om groene energie zijn er diverse keuzes te maken. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt is zeer wisselend. Niet alle “groene energie” is ook echt groen. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt foutief gelabeld als “groen”. Er vanuit kunnen gaan dat maatschappijen eerlijk en duurzaam zijn? Gebruik dan een filter voor “100% groene stroom uit BE”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Corenne vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Rondom de gemeente Florennes zien we vele acties met een focus op duurzame energie. Aspecten als windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5620. In deze woonplaats kan je in toenemende mate heel gunstig deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook moedigt de gemeente ons aan om thuis minder energie te verbruiken. Binnen 30 jaar moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Huis met zonnepanelen
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De CV vervangen of aanvullen met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Bekijk info over 5 handige bespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Lees verder alles over Essent.