Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Villers-Le-Gambon

Gemakkelijk energie vergelijken in Villers-Le-Gambon? Met behulp van onze vergelijker achterhaal je overzichtelijk alle grote maatschappijen als o.a. Watz en Lampirus. Schets jouw situatie, schat jouw verbruik, en ontdek welke energieleverancier in Villers-Le-Gambon de beste deal heeft! Verder bekijk je op deze website handige informatie over thema’s als leveranciers en de slimme meter. Daarnaast verschaffen wij jou tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Philippeville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,419
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,262
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3325 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Eenvoudig vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenonder elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 205,00.

Snel overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Villers-Le-Gambon?

Wij zien meer en meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Villers-Le-Gambon. Dat loopt van Lampirus tot en met Comfort Energy, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment is het aanbod ongeveer 30 organisaties. Deze energieleveranciers werken uitsluitend met het netwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. Voor dit scenario moet je zeker de energiesimulator proberen. Achterhalen welke maatschappijen je kunt kiezen? Uitzoeken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Villers-Le-Gambon voor jou is? Geef gemakkelijk je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je ook klant bent, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Echter, gas en stroom maatschappijen kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens gasstoringen of stroomproblemen, dan is het noodzakelijk dat er snel een monteur komt. Oftewel: houd ook rekening met kwaliteit service. Uiteindelijk wil iedereen een energieleverancier die niet te duur is! Dit geldt uiteraard altijd. Dankzij onze prijzencheck tref je direct de goedkoopste energieleverancier van Villers-Le-Gambon, die matcht met jouw verbruik. Wil jij bepaalde onderdelen? Dit is natuurlijk een optie. Aan de hand van filteren in onze vergelijker checkt men verrassend eenvoudig een overeenkomst dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Villers-Le-Gambon

 • Engie: Betaalbare energie
 • OCTA+: Inzicht in energiegebruik
 • Lampiris: Online energiesimulator
 • MEGA: Overzichtelijke contracten
 • Essent: Online facturen bekijken
 • Eneco: Altijd scherpe acties
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Online inzicht in verbruik
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Gemakkelijke verhuisservice
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Met handige energiesimulator

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De voorwaarden van gas en stroom organisaties en de prijzen wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er verscheidene beheerders van het net dienstverleningen bieden. Iedere gas en stroom beheerder verwerkt weer andere onkosten voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Villers-Le-Gambon heet Ideg. De prijzen die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Uiteindelijk kan je dit terugvinden op de nota. In de gemeente Philippeville is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Bij problemen in het netwerk kan je bij hen terecht voor vragen.

Facts and figures Villers-Le-Gambon

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Philippeville
 • CV ketel: AWB
 • Aandeel groen: 38,70%
 • Postcodegebied: 5600
 • Verbruik Mazout: 1840 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,419
 • Stroomtarief kwh: €0,262
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3325 kWh
energie-vergelijken-villers-le-gambon

In 5 stappen overstappen naar een andere energieleverancier

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Begin met de basisinfo. Dat betreft omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Villers-Le-Gambon is het gemiddelde verbruik ong. 1525 m3 en 3325 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je genereert. Deze aspecten bepalen de energiekosten.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Is dit voor jou om het even? Laat deze optie achterwege. Omtrent contracten kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of modelcontracten. Vaak loont het om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement te nemen.  

 4. Energie vergelijken

  Wat volgt is een opsomming met alle grote maatschappijen en contracten. Bij ieder pakket tref je details over soort energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Villers-Le-Gambon, en de eventuele korting. Kies de maatschappij die overeenkomst met jouw wensenpakket.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende prijsaanbieding tegengekomen? Klik op ‘Bekijk’. Je browser gaat dan direct naar de afsluitpagina van de leverancier. O.a. www.luminus.be + www.comfortenergy.be. De betreffende energie-aanbieder zegt jouw huidige contract op. Nooit zonder stroom en gas in Villers-Le-Gambon


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan in sommige gevallen wel €250 rendement bieden. Daarentegen, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Op energiehunter.be bieden wij 5 handige tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktisch advies 1: zet de verwarming uit in ruimte waar je niet bent
 • Tip 2: laat je eten eerst koud worden voordat je het in de koelkast zet.
 • Tip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Praktische tip 4: Neem een stekkerblok met schakelaar
 • Bespaartip 5: begin met strijken als de kleding nog niet helemaal droog is

Onduidelijkheden over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om over te stappen van energiemaatschappij?

Mensen vragen regelmatig: wanneer is een handig moment om over te stappen? Onze specialisten geven als tip: ga elke jaar opnieuw overstappen in Villers-Le-Gambon. Zodoende realiseer je de hoogste besparing. Maar, moet het huidige contract wel opzegbaar zijn. Is de looptijd van je contract voorbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Zit je nog vast aan een contract? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men overstappen van aanbieder, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit moet je een belangrijke keuze maken: flexibele of vaststaande prijzen. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast voor een bepaalde periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Normaliter worden deze prijs-updates gedaan in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen kan positief uitvallen wanneer de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Het kan handig zijn: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En als je geluk hebt krijg jij daarnaast ook een scherpe welkomstbonus (cashback). Helaas is dat niet het geval. In de energiemarkt geldt in de basis: contracten voor 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Villers-Le-Gambon. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan betaal je per kWh en M3 iets minder. Maar, bij 12 maandelijkse contracten krijg je ieder jaar een aantrekkelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, standaard verwerkt je aanstaande energiemaatschappij het opzeggen van het huidige contract door middel van de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk de prijzen en selecteer een beschikbare energieleverancier. Zoals Eneco, ENGIE of Antargaz. Bij de volgende stap selecteer je het moment waarop het contract ingaat. De aankomende organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan bij de aanbieder zelf?

Via onze vergelijker bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.eneco.be, dan ontdek je dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Door gebruik te maken van voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Villers-Le-Gambon vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Villers-Le-Gambon en achterhaal de voordeligste leverancier voor jouw gezin

Duurzame energie in Villers-Le-Gambon

Het gros van de maatschappijen verschaffen onderwijl groene stroom in Villers-Le-Gambon. Binnen dit domein kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom verschilt nogal. Niet ieder groene stroom contract draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt foutief 100% duurzaam genoemd. Er vanuit kunnen gaan dat aanbieders echt helemaal groen zijn? Gebruik dan het filter “Groen gas/elektra uit België”. Vervolgens kan jij authentieke groene energieleveranciers in Villers-Le-Gambon vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de omgeving van de gemeente Philippeville zijn er steeds meer stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5600. In deze buurt kan je in toenemende mate relatief goedkoop meedoen met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. Rond 2050 moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een (hybride) warmtepomp laten installeren
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • De CV vervangen voor een biomassaketel
 • En de gouden stelregel: realiseer een besparing op energiegebruik. Ga verder naar de 5 nuttige energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, pricewise.be, vreg.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Doorzoek informatie over Antargaz prijzen juli 2024.