Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Romedenne

Eenvoudig energie vergelijken in Romedenne? Aan de hand van de energievergelijker vergelijk je overzichtelijk alle verkrijgbare bedrijven als o.a. Luminus en Poweo. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Romedenne de scherpste prijs kan bieden. Voorts tref je via de energievergelijker belangrijke info over onderwerpen als de overstapservice en variabele of vaste tarieven. Daarnaast geven wij bruikbare bespaartips.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Philippeville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,413
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,256
Gemiddeld verbruik: 1495 m3 en 3510 kwh
Populaire aanbiederEngie

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende organisaties vergelijken
 • De beste energie aanbiedingen
 • Gemiddelde besparing van € 220,00.

Snel overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Inclusief gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Romedenne?

We zien enorm veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Romedenne. Dat gaat van Essent tot aanbieders zoals Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Op dit ogenblik zijn het zo’n 25 providers. Deze leveranciers werken uitsluitend met het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is niet te doen om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context biedt onze energiesimulator de oplossing. Achterhalen welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Romedenne is voor jouw situatie? Voer gelijk je persoonlijke gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap meteen over. Ga door naar de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en er is warm water in het hele huis. Daartegenover, maatschappijen verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als een gasstoring, dan is het noodzakelijk dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: vergelijk op meer dan alleen prijs. Alles bij elkaar genomen zoekt elke Belg een betaalbare en betrouwbare leverancier. Dat is nooit anders geweest. Door gebruik te maken van onze tarievencheck ontdek je rap de goedkoopste energieleverancier van Romedenne, voor jouw situatie. Specifieke wensen? Dit is natuurlijk een optie. D.m.v filters in de prijzenvergelijker checken jullie verrassend eenvoudig een product dat rijmt met jouw energieconsumptie.
Populaire energiebedrijven in Romedenne

 • Engie: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • OCTA+: Met aantrekkelijke spaarmodule
 • Lampiris: Voor de klein- en grootverbruiker
 • MEGA: Ook modelcontracten
 • Essent: Prima klantendienst
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Gemakkelijke verhuisservice
 • Watz: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Wase Wind: Prima klantendienst
 • Comfort Energy: Online energiesimulator
 • Poweo: Handige website

Wat betaal ik voor energie in mijn woonwijk? (Prijzen juli 2024)

De pakketten van maatschappijen en de tarieven variëren per postcodegebied. Dat wordt veroorzaakt doordat er meerdere beheerders van het net service verlenen. Iedere netbeheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor logistiek. De actuele netbeheerder (elektra) in Romedenne heet Ideg. De tarieven die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Philippeville valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. Bij problemen in het netwerk wordt dit door hen verholpen.

Cijfers en feiten Romedenne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Philippeville
 • Populaire CV: Junkers
 • Aandeel groen: 38,10%
 • Centrale postcode: 5600
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1780 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,413
 • Stroomtarief kwh: €0,256
 • Gem. gasverbruik: 1495 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3510 kWh
energie-vergelijken-romedenne

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk de basisinfo. Dit zijn omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Geef je gas en stroomverbruik op. In Romedenne bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1495 m3 plus 3510 kWh. Woon jij volledig gasloos? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat je opwekt. Dit alles beïnvloeden de jaarlijkse energiekosten.

 3. Kies soort energie en abonnementsduur.

  Voorbeelden zijn groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Geen voorkeur? Kies dan ‘geen voorkeur’. Aangaande contracten kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en een modelcontract. Veelal kan het uit om eens per jaar over te stappen en 1 jarige contracten te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar een tabel met alle interessante aanbieders + contracten. Bij ieder contract zoek je specificaties zoals soort stroom/gas, type contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Romedenne, en de welkomstbonus. Kies de leverancier die overeenkomst met jouw zoekopdracht.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede aanbieder gevonden? Klik op de groene button. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de website van de onderneming. Dit kan zijn www.lampiris.be en ook www.comfortenergy.be. Jouw toekomstige aanbieder zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Romedenne


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €365 besparen. Desondanks, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Op deze pagina check je 5 concrete tips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaaradvies 1: het huis verwarmen met kookwarmte
 • Bezuinigadvies 2: gebruik zoveel mogelijk het daltarief, als je gebruikmaakt van een piek- en daltarief.
 • Bezuinigadvies 3: je vriezer waterpas zetten.
 • Praktisch advies 4: het dak isoleren.
 • Bespaartip 5: kies voor een klokthermostaat

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om het overstappen in gang te zetten?

Mensen vragen regelmatig: wat is nu het juiste overstapmoment? De energiehunters adviseren: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Romedenne. Dan ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, doe dit wel op het juiste moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan adviseren we jou nog even te wachten. Overstappen zou eerder kunnen, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Contract voor onbepaalde duur? Je kunt altijd, wisselen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder overgestapt? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Zet dan gelijk het overstap proces in gang.  

Kiezen voor lange termijn of meer vrijheid met modelcontracten?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zin dit de twee opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dat creëert financiële transparantie, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens halfjaarlijkse indexaties. Door de bank genomen worden deze prijs-updates gedaan in januari en in juli. Bij dit soort contracten kan positief uitvallen wanneer gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: het meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je precies weet wat de kosten gaan zijn. En soms is er sprake van een mooie korting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap hanteren we: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan velerlei kortlopende energiecontracten voor Romedenne. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar ontvang je elk jaar zo’n hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, meestal verwerkt je aanstaande gas en stroom maatschappij het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de tarieven in jouw regio en selecteer de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Populaire bedrijven zijn Luminus, Essent en Comfort Energy. Vervolgens bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Jouw aanstaande gas en stroom maatschappij houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van www.energiehunter.be achterhaal je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan valt al gauw op dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Dat gebeurd overal: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Middels goedkope tarieven en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Romedenne vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Romedenne en sluit een goed abonnement af voor jouw gezin

Duurzame energie in Romedenne

Het gros van de leveranciers ondersteunen onderhand groene stroom in Romedenne. Rondom dit thema kunnen grote verschillen optreden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd loopt zeer uiteen. Niet elk “groene stroom” label heeft ook echt een groene oorsprong. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig 100% duurzaam genoemd. De zekerheid hebben dat energieleveranciers daadwerkelijk groen zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groene energie uit NL”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Romedenne vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Draag bij aan een duurzame regio
Rondom de gemeente Philippeville zien we vele stappen waarbij duurzame energie wordt opgewekt. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5600. In deze regio kan je meer en meer tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Namen helemaal energieneutraal zijn. Hieronder een aantal mogelijke maatregelen:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Woning met zonnepanelen
 • Plaatsen van de warmtepomp bij de CV
 • Zonneboiler plaatsen
 • Het huis verwarmen met een biomassaketel
 • En niet te vergeten: beperkt je verbruik van gas en stroom. Lees de Vijf praktische bespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk ook Mega prijzen juli 2024.