Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Omezée

Snel energie vergelijken in Omezée? Geholpen door energiehunter.be vergelijk je probleemloos alle beschikbare leveranciers als o.a. Engie & Antargaz. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Omezée de beste deal heeft! Tevens lees je op deze website uitgebreide info over onderwerpen zoals de netbeheerder en alternatieven voor de CV-ketel. Daarbij geven we 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Philippeville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,411
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,254
Gemiddeld verbruik: 1485 m3 en 3500 kwh
Populaire aanbiederEneco

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle landelijke leveranciersbij elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Bespaar ieder jaar tot wel € 200,00.

Zonder problemen overstappen

 • Je sluit het gemakkelijk zelf af
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Omezée?

We zien steeds meer energieleveranciers in Omezée. Dat gaat van Lampirus tot bijvoorbeeld Luminus, de keuze is reusachtig groot. In april 2024 tellen we ruim 30 leveranciers. Deze aanbieders lopen allemaal via het gas- en stroom netwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Hiervoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Benieuwd welke gas en stroom bedrijven actief zijn? Achterhalen wie de goedkoopste aanbieder van energie in Omezée is voor jouw verbruik? Voer gelijk jouw eigen gegevens in, achterhaal de goedkoopste aanbieder, en regel het overstappen direct. Meer weten? Check onze 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Ongeacht bij wie je klant bent, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er gauw een oplossing volgt. Conclusie: staar je niet blind op tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wil iedereen een goede én goedkope maatschappij. En wij begrijpen dat! Door gebruik te maken van onze energie vind je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Omezée, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Dat is mogelijk. Met behulp van selecties in de tool zoeken jullie moeiteloos een abonnement dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Omezée

 • Engie: Altijd bereikbaar
 • OCTA+: Online prijs berekenen
 • Lampiris: Je steunt de Belgische economie
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Diverse looptijden
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Exclusieve kortingen
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Vaste energieprijzen
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Altijd bereikbaar
 • Poweo: Een passend contract voor elk huishouden

Hoe hoog bedragen de energiekosten in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van gas en stroom maatschappijen en de energietarieven zijn in elke plaats weer anders. De reden hiervan is dat er diverse beheerders van het net diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder heeft eigen prijsstellingen voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Omezée is Ideg. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Philippeville is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Bij problemen met het gas zullen zij dit afhandelen.

Stats & Facts Omezée

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Philippeville
 • CV Merk: De Dietrich
 • Aandeel groen: 37,90%
 • Postcode: 5600
 • Aantal mazout liters: 1760 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,411
 • Stroomtarief kwh: €0,254
 • Gem. gasverbruik: 1485 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3500 kWh
energie-vergelijken-omezee

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Allereerste de standaard informatie. Onder andere omvang van het huishouden, maar ook jouw postcode en huisnummer.

 2. Kies verbruik

  Voer het geschatte verbruik in. In de buurt van Omezée bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1485 m3 & 3500 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Voer het aantal kilowattuur in dat je genereert. Alle ingevoerde gegevens werken door in de kosten van energie.

 3. Selecteer type energie en de contractlooptijd.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Heb jij niets met groen? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Aangaande prijsafspraken kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist flexibele model-abonnementen. Meestal is het een goed idee om jaarlijks weer een 1-jarig contract af te sluiten.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Je gaat nu door naar de totaallijst met alle populaire aanbieders van energie. Van elk abonnement zie jij voorwaarden zoals type energie, duur van het contract, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Omezée, en de welkomstbonus. Selecteer de organisatie die klopt met jouw zoekopdracht.

 5. Ga overstappen via internet

  Een goede aanbieding in het lijstje? Bekijk alle info door op de groene knop te klikken. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Denk aan www.luminus.be en www.trevion.be. Jouw aanstaande energieleverancier neemt het administratieve deel voor zich. Zo ben je zeker van gas en stroom in Omezée


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan tot wel €340 rendement bieden. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op deze pagina vind je 5 energiebespaartips die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: een programmeerbare thermostaat
 • Tip 2: was op een lagere temperatuur.
 • Praktisch advies 3: hang de was wat vaker aan de lijn i.p.v. de droger
 • Praktisch advies 4: laad elektrische apparaten niet langer op dan noodzakelijk.
 • Tip 5: laat de zon en wind het droogwerk doen

Advies bij gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om een nieuw energiecontract te nemen?

Consumenten vragen zich vaak af: wanneer moet ik overstappen? Onze overstap-medewerkers zeggen: probeer elke 12 maanden; overstappen in Omezée. Op die manier kun je profiteren van lage prijzen. Echter, kies een geschikt moment. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar daar zit wel een boete aan vast. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt dan meteen wisselen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Heb jij geen ervaring met overstappen? In dat geval is je contract dan al tijden verlopen. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dit verschaft iedereen zekerheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven mis je dit vaste prijs element en wisselt bij modelovereenkomsten. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant profiteer je dus ook als de kosten van gas en stroom dalen.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En wellicht krijg je ook nog eens een nieuwe klanten korting (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiemarkt werkt het zo: een contract voor meerdere jaren kunnen qua prijs niet concurreren met het gros van de kortlopende energiecontracten voor Omezée. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desalniettemin, bij zo’n overeenkomst van 12 maanden krijg je alle jaren zo’n dergelijke welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak faciliteert je gekozen gas en stroom organisatie de opzegging van het contract via de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer de goedkoopste of meest populaire aanbieder. Zoals Luminus, Essent en ook Antargaz. Hierna kies je wanneer het contract in moet gaan. Je aanstaande energie-aanbieder houdt zich altijd aan de afspraak. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe bestaat het dat jullie goedkoper zijn dan op de website van de leverancier?

Dankzij deze website vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Indien je zelf een website bezoekt als www.eneco.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe is dit mogelijk? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen graag meer klanten verwelkomen. Met behulp van lage prijzen en scherpe welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Omezée vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Omezée en vind de beste deal voor jouw gezin

Duurzame energie in Omezée

Het merendeel van de energieleveranciers bieden onderwijl groene stroom in Omezée. Op dit front kun je echter wel veel vraagtekens zetten. De manier van produceren van groene stroom wisselt behoorlijk. Niet elk groene energie label is daadwerkelijk groen. Veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat energiemaatschappijen echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval zeker weten “Groen uit NL”. In de volgende stap kan jij erkende groene energieleveranciers in Omezée vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Maak jouw regio groener
In de omgeving van de gemeente Philippeville zien we nogal wat plannen die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Voorbeelden zijn windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5600. In deze woonplaats kan je wellicht met financiële bonussen meedoen met duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we jouw eigen energieverbruik te minderen. In zo’n 25 jaar moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isolatie van de woning
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Dak met cellen voor zonneboiler
 • Plaatsen van de biomassaketel bij de CV
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Belangrijke energiebespaartips of check sites van mijnenergie.be, aanbieders.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook OCTA+ prijzen april 2024.