Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Fagnolle

Eenvoudig energie vergelijken in Fagnolle? Dankzij de energievergelijker check je supersnel alle grote energieleveranciers. Je kunt denken aan Mega en Poweo. Kies samenstelling van jouw gezin, voer het verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Fagnolle prijstechnisch het meest interessant is. Daarnaast vind je via de Energiehunter nuttige informatie informatie over onderwerpen als bijvoorbeeld onderwerpenen concrete energiebespaartips. Verder vind je hier een lijstje met 5 tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Philippeville
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,405
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,288
Gemiddeld verbruik: 1455 m3 en 3470 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle grote providers onder elkaar
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 445,00.

Snel & simpel overstappen

 • In een paar minuten afgesloten
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn goede energieleveranciers in Fagnolle?

Er zijn steeds meer energieleveranciers in Fagnolle. Dit loopt van Lampirus tot Luminus, er zijn meer leveranciers dan ooit. Hedendaags heb je de keuze uit zo’n 20 energie aanbieders. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Voor dit scenario bieden wij de energiesimulator. Weten welke gas & stroom maatschappijen je kunt kiezen? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Fagnolle is? Vul moeiteloos je persoonlijke gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel je nieuwe abonnement binnen enkele minuten. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en er is warm water in het hele huis. Evenwel, gas en stroom leveranciers kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er snel een monteur komt. Kortom: kijk ook naar service. Uiteindelijk verlangt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. D.m.v onze tarievencheck ontdek je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Fagnolle, voor jouw situatie. Unieke behoeften? Ook dat bieden wij. Door gebruik te maken van selecties maken in de tool ontdek jij probleemloos een energieovereenkomst dat matcht met jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Fagnolle

 • Engie: Altijd scherpe acties
 • OCTA+: Alles beheren via de klantzone
 • Lampiris: Eerlijk en transparant
 • MEGA: Diverse looptijden
 • Essent: Handige tips op Lifebyessent.be
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Verstand van (duurzame) energie
 • Elegant: Online prijs berekenen
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Duidelijke website
 • Poweo: Duurzame oplossingen voor jouw woning

Wat zijn de energiekosten in onze buurt? (Prijzen juni 2024)

Het aanbod van gas en stroom aanbieders en de vergoedingen kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er allerlei beheerders van het net service verlenen. Iedere afzonderlijke beheerder heeft weer zijn eigen prijzen voor logistiek. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Fagnolle heet Ideg. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Philippeville is de netbeheerder van het gas Ideg. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Feiten over Fagnolle

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Philippeville
 • Populaire CV: Sime
 • Groene stroom: 37,30%
 • Postcode: 5600
 • Mazout verbruik: 1700 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,405
 • Stroomtarief kwh: €0,288
 • Gem. gasverbruik: 1455 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3470 kWh
energie-vergelijken-fagnolle

Hoe werkt overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie direct regelen.

 1. Beschrijf je privésituatie

  Start met de basisinfo. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Fagnolle ligt dat gemiddeld op circa 1455 m3 en 3470 kWh. Woon jij volledig gasloos? In dat geval kan je ‘alleen stroom’ kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Deze aspecten hebben invloed op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer type energie en contractduur.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Maakt dit niet uit? Sla dit dan over. Inzake abonnementen kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1, 3, of 5 jaar, en wisselende korte termijn modelcontracten. In algemene zin is het slim om eens per jaar een nieuw energiecontract te kiezen.  

 4. Contracten vergelijken

  Wat daarna komt is een lijst met alle erkende maatschappijen en contracten. Bij ieder contract lees jij gegevens aangaande herkomst energie, looptijd abonnement, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Fagnolle, en de welkomstkorting. Selecteer de organisatie die aansluit op jouw budget.

 5. Regel online je overstap

  Een geschikte kortingsactie beschikbaar? Klik op ‘Bekijk’. Je wordt automatisch doorgestuurd naar de webpagina van de leverancier. Dit kan zijn www.engie.be of natuurlijk www.antargaz.be. De betreffende energiemaatschappij regelt de overstap. Nooit zonder stroom en gas in Fagnolle


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €370 winst geven. Toch, wil jij nog meer adviezen zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Op energiehunter.be bekijk jij 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Praktische tip 1: kies voor vloerverwarming
 • Bezuinigtip 2: overweeg een “slim” strijkijzer die zichzelf uitzet
 • Bespaartip 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Praktische tip 4: laat opladers niet onnodig in het stopcontact zitten
 • Tip 5: laat de cv-ketel regelmatig controleren

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wat is een goed moment om over te stappen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze energie-experts zijn erover eens: maak een sport van het overstappen in Fagnolle. Dan realiseer je de hoogste besparing. Toch, doe dit wel op het juiste moment. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor afloop contracttermijn is het al mogelijk te switchen. Contract met vaste looptijd? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde wisselen van maatschappij, en je betaalt geen boete. Ben je nog nooit geswitcht? Vermoedelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Energietarieven vastzetten of prijzen die 2 keer per jaar wisselen?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je 2 opties: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel binnen het modelcontract. Door de bank genomen kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant werkt in jouw voordeel als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: dit meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je precies weet hoeveel je gaat betalen. En daarnaast beloont de maatschappij jou met een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In energieland is de stelregel: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar kunnen qua prijs niet concurreren met verscheidene kortlopende energiecontracten voor Fagnolle. Ga je voor een meerjarig contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Desondanks, bij jaarlijkse overeenkomsten krijg je elk jaar zo’n scherpe welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verwerkt je aanstaande energiemaatschappij de opzegging van het contract met de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en ga voor de goedkoopste leverancier. Bijvoorbeeld Eneco, Essent en Energy People. Bij de volgende stap bepaal je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie aanstaande aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Je woning zal altijd aardgas en stroom hebben.

Wat is de reden dan jullie voordeliger zijn dan bij de aanbieder zelf?

Door gebruik te maken van de energievergelijker bekijk je altijd de meest interessante aanbiedingen. Zodra je een website opent zoals www.energypeople.be, dan kom je tot de ontdekking dat de energie hier fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Gemakkelijk uit te leggen: energiemaatschappijen speuren constant naar nieuwe consumenten. Met behulp van lagere tarieven en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Op basis daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Fagnolle vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Fagnolle en achterhaal de voordeligste leverancier voor je huishouden

Duurzame energie in Fagnolle

Bijna alle energie aanbieders ondersteunen inmiddels groene stroom in Fagnolle. Echter zijn er veel verschillen. De oorsprong van deze groene stroom is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Het is jammer, maar veel duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig neergezet als “groen”. De zekerheid hebben dat maatschappijen een groen beleid hanteren? Selecteer in dit geval een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Hier kan jij authentieke groene energieleveranciers in Fagnolle vergelijken, die tegelijk zeer betaalbaar zijn.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de gemeente Philippeville zien we steeds meer acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5600. In deze regio kan je steeds vaker met financiële bonussen meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. De overheid wil ook ons verplichten om het eigen energieverbruik gaan beperken. In een korte tijd moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isolatie van de woning
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En niet te vergeten: minder energie verbruiken! Check ook onze Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bekijk details over Elegant prijzen.