Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Leignon

Meteen energie vergelijken in Leignon? Geholpen door onze website vergelijk je gemakkelijk alle beschikbare energieleveranciers. Je kunt denken aan Eneco & Comfort Energy. Specificeer jouw situatie, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en achterhaal welke energieleverancier in Leignon de laagste prijs biedt. Voorts lees je op energiehunter.be belangrijke info over thema’s zoals energieproblemen en vaste of variabele tarieven. Daarnaast vind je hier een lijstje met 5 tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ciney
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juni 2024€0,401
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juni 2024€0,284
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Supersnel vergelijken

 • Alle populaire leveranciersnaast elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Enorme besparingen tot wel € 245,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Leignon?

We zien opvallend veel energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Leignon. Van Essent tot en met Ecopower, er is gewoon veel te kiezen. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 30 energie aanbieders. Zij gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie moet je zeker de energiesimulator proberen. Bekijken welke gas & stroom maatschappijen actief zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Leignon is op dit moment? Voer snel je persoonlijke gegevens in, vergelijk de huidige tarieven, en regel het overstappen direct. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is bij iedereen hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je verwarming doet altijd (inclusief warm tapwater). Daarentegen, energie-organisaties handelen allemaal op hun eigen manier. In een situatie als een storing, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Wat dus belangrijk is: kijk verder dan de tarieven. Het is heel simpel, uiteindelijk wenst elke consument een goedkoop energiecontract. En wij begrijpen dat! Aan de hand van onze tarievencheck vergelijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Leignon, die aansluit op jouw wensen. Unieke behoeften? Dat is geen probleem! Middels de keuzevakjes in de energievergelijker achterhalen jullie verrassend eenvoudig een contract dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Leignon

 • Engie: Online grip op je kosten
 • OCTA+: Eigen account
 • Lampiris: Eigen account
 • MEGA: Prima klantendienst
 • Essent: Online account
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Online energiesimulator
 • Watz: Denkt met jou mee over besparen
 • Wase Wind: Diverse looptijden
 • Comfort Energy: Voor de klein- en grootverbruiker
 • Poweo: Vrijblijvend, geen verbrekingskosten

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen juni 2024)

De pakketten van gas & stroom organisaties en de prijzen wijken vaak af per plaats. Dat wordt veroorzaakt doordat er diverse beheerders van het net verbonden zijn. Iedere beheerder van het net gebruikt weer zijn eigen prijzen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige netbeheerder van elektra in Leignon betreft Ideg. De kosten voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Je kunt deze tarieven bekijken op de energierekening. In de gemeente Ciney valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. In het geval van een storing zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Leignon

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Ciney
 • CV ketel: Oertli
 • Aandeel groen: 36,90%
 • Postcode: 5590
 • Mazout: 1660 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,401
 • Stroomtarief kwh: €0,284
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-leignon

Hoe moet ik overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Allereerste jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld het aantal bewoners, de postcode en het huisnummer.

 2. Energieverbruik schatten

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de regio Leignon bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1435 m3 en 3450 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Sprake van zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Dit alles beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit o.a. groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat dit dan open. Wat betreft contractduur kan men gaan voor producten van 1 t/m 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Door de bank genomen kan het uit om elk jaar opnieuw een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Prijzen vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle grote aanbieders + contracten. Van alle pakketten check jij gegevens zoals type energie, contracttermijn, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Leignon, en de eventuele korting. Kies de aanbieder die past bij jouw persoonlijke wensen.

 5. Zonder moeite overstappen

  Een passende aanbieder gecheckt? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de aanvraag-pagina van de aanbieder. Bijvoorbeeld www.lampiris.be + www.zeno.be. Jouw nieuwe energieleverancier neemt het papierwerk uit handen. Geen dag zonder gas of stroom in Leignon


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juni 2024 kan ruim €335 rendement bieden. Toch, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Onderstaand bieden wij 5 energiebespaartips die je vandaag nog kunt gebruiken.

 • Bezuinigtip 1: apparaten uitschakelen
 • Bezuinigtip 2: let goed op het energieverbruik als je een (nieuwe) koelkast koopt.
 • Tip 3: sloffen dragen in huis.
 • Bezuinigtip 4: de gordijnen dicht doen.
 • Bespaartip 5: zet de verwarming een graadje lager

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om over te stappen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wat is het moment om over te stappen? Onze specialisten zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Leignon. Zodoende is de besparing het grootst. Maar, doe dit wel op het juiste moment. Einde contract in zicht? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Je kunt eerder overstappen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Ben je contractvrij? Je mag op ieder moment, wisselen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Niet eerder overgestapt? Mogelijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten moet je een belangrijke keuze maken: vaste en variabele tarieven. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen bij de modelovereenkomst. Dikwijls worden de prijzen aangepast aan het begin- en halverwege het jaar. Bij een variabel contract werkt in jouw voordeel als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het lijkt een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in juni 2024 waarbij je exact weet hoeveel je gaat betalen. En wellicht krijg jij daarnaast ook een introductiekorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor energiecontracten geldt in beginsel: een contract voor meerdere jaren zijn prijziger dan diverse kortlopende energiecontracten voor Leignon. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij een abonnement van 1 jaar krijg je elke 12 maanden zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, meestal regelt jouw toekomstige aanbieder de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen kan iedereen zelf doen. Vergelijk alle contracten en ga voor de voordeligste energieaanbieder. Onder andere Eneco, Essent of Eni. Daarnaast kies je het moment waarop het contract ingaat. Je nieuwe maatschappij zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan via de site van de maatschappij?

Via energiehunter.be tref je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.watz.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar veel duurder uit bent. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Geholpen door lage prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Leignon vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Leignon en zoek het juiste contract voor jouw verbruik

Duurzame energie in Leignon

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers leveren ondertussen groene stroom in Leignon. Echter is onderling veel verschil te vinden. De wijze waarop groene stroom wordt opgewekt wijkt nogal af. Niet ieder groene energie contract is daadwerkelijk groen. Schrikbarend veel duurzame elektriciteit uit andere landen wordt onjuist neergezet als “groen”. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Selecteer dan zeker voor “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je onvervalste groene energieleveranciers in Leignon vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Draag bij aan een duurzame regio
In de buurt van de gemeente Ciney bestaan er verscheidene projectenwaarbij duurzame energie wordt opgewekt. Aspecten als windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5590. In deze omgeving kan je soms tegen een aantrekkelijke prijs meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om thuis minder energie te verbruiken. Binnen afzienbare tijd moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Een warmtepomp laten plaatsen als alternatief van de CV
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige biomassaketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bekijk details over Mega prijzen.