Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Ciney

Snel en overzichtelijk energie vergelijken in Ciney? Geholpen door de energievergelijker doorzoek je moeiteloos alle erkende energieleveranciers. Je kunt denken aan Eneco en Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en achterhaal welke energieleverancier in Ciney het goedkoopste contract aanbiedt. Daarnaast tref je op deze website nuttige info info over zaken als leveranciers en zakelijke energie. Verder geven wij tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ciney
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,442
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,282
Gemiddeld verbruik: 1435 m3 en 3450 kwh
Populaire aanbiederEngie

Makkelijk vergelijken

 • Alle bekende maatschappijennaast elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Bespaar tot wel € 305,00.

Zonder problemen overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Ciney?

Er zijn meer en meer energieleveranciers beschikbaar in Ciney. Dat gaat van Engie tot een speler als Comfort Energy, er zijn meer leveranciers dan ooit. Op dit moment kan je kiezen uit om en nabij 25 energie aanbieders. Deze maatschappijen werken allemaal op basis van het net van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om handmatig alle prijzen te vergelijken. In deze context moet je zeker de energiesimulator proberen. Weten welke energie-aanbieders actief zijn? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Ciney is? Geef vlug de eigen gegevens in, vergelijk alle aanbieders, en regel het overstappen direct. Check daarnaast de 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Maar, energiebedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij voorvallen als een gasstoring, dan is het prioriteit dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk wil iedereen een betaalbaar energiecontract. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van de energietarievenvergelijker vergelijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Ciney, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Dat kun je zelf bepalen. D.m.v keuzes in de vergelijkingstool checkt men zonder problemen een contract dat rijmt met jouw situatie.
Populaire energiebedrijven in Ciney

 • Engie: Online inzicht in verbruik
 • OCTA+: Prima klantendienst
 • Lampiris: Online prijs berekenen
 • MEGA: Handige website
 • Essent: Verstand van (duurzame) energie
 • Eneco: Zelf termijnbedrag wijzigen
 • Luminus: Duidelijke website
 • Elegant: Meer dan 112.000 klanten
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Samen investeren in windenergieprojecten in eigen streek
 • Comfort Energy: Automatische levering
 • Poweo: Eenvoudig overstappen

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in de regio? (Prijzen maart 2024)

De voorwaarden van energieleveranciers en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. De reden hiervan is dat er allerlei netbeheerders op deze markt werken. Elke netbeheerder van elektriciteit en gas gebruikt eigen prijsstellingen voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De huidige elektriciteit netbeheerder in Ciney heet Ideg. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Ciney is de aardgas netbeheerder Ideg. Als er sprake is van een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Ciney

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Ciney
 • Populaire CV: Junkers
 • Aandeel duurzaam: 0,294%
 • Postcodegebied: 5590
 • Gemiddeld verbr. mazout: 1830 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,442
 • Stroomtarief kwh: €0,282
 • Gem. gasverbruik: 1435 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3450 kWh
energie-vergelijken-ciney

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Natuurlijk je woning en gezinssituatie. Onder andere omvang van het huishouden, de postcode en het huisnummer.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Hoeveel energie verbruik jij? Rondom Ciney bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1435 m3 & 3450 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Zonnepanelen op je dak? Vul het totale kWh in dat je realiseert. De data die je invult werken door in het energietarief.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Geen voorkeur? Laat dit dan open. Inzake prijsafspraken kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Vaak is het slim om elk jaar opnieuw een nieuw jaarcontract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Wat daarna komt is een overzicht met alle populaire energie aanbieders. Bij elk pakket bekijk jij data met betrekking tot soort energie, looptijd abonnement, de prijzen van gas en elektra in Ciney, en de welkomstkorting. Kies de partij die aansluit op jouw zoekopdracht.

 5. Regel online je overstap

  Een geldige korting tussen de resultaten? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de relevante pagina op de website van het energiebedrijf. Zoals www.octaplus.be of www.wasewind.be. Jouw aanstaande leverancier regelt de overstap. Geen dag zonder gas of stroom in Ciney


5 tips om te besparen op energie

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan soms wel €290 opleveren. Daartegenover, zijn er meerdere mogelijkheden zodat ik minder geld kwijt ben aan energie? Hierna tref jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: de oven efficiënt gebruiken
 • Bespaaradvies 2: koop een energiezuinige wasmachine of vaatwasser
 • Bezuinigtip 3: je verwarming op tijd op de nachtstand zetten.
 • Bespaartip 4: zet apparaten echt uit i.p.v. in de stand-by modus
 • Bespaaradvies 5: gebruik een tijdschakelaar om je close-in boiler uit te schakelen.

FAQ gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen van leverancier?

We ontvangen vaak de vraag: wanneer mag je overstappen van energie? Onze energie-experts zeggen altijd: probeer elke 12 maanden; overstappen in Ciney. In dat geval bespaar je het meeste geld. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor einddatum contract kan je al overstappen. Zit je nog vast aan een contract? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Ben je contractvrij? Je mag te allen tijde overstappen van leverancier, en je zult ook geen boete ontvangen. Is dit de eerste keer dat je overstapt? Waarschijnlijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Wanneer je een nieuw energiecontract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Super simpel voor financieel overzicht, en je komt niet voor verrassingen te staan mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelcontracten. Veelal worden deze prijs-updates gedaan begin januari en rond juli. Bij het variabele alternatief profiteer je dus ook als de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het lijkt in eerste instantie een goed idee: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat je de komende jaren betaalt. En tevens krijg je ook nog eens een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt in de basis: meerjarige contracten zijn op lange termijn duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Ciney. Kies je voor een langlopend contract, dan zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij 12 maandelijkse contracten ontvang jij elke 12 maanden een concurrerende welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt de geselecteerde energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst door middel van de overstapservice. Overstappen stelt dus echt niet veel voor. Vergelijk de leveranciers met elkaar en selecteer een beschikbare energieleverancier. Denk aan Eneco, Essent en ook Wase Wind. Daarnaast bepaal je wanneer het contract in moet gaan. Jullie aanstaande aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan op de website van de leverancier?

Middels www.energiehunter.be check je altijd de beste deals. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.ecopower.be, dan valt als eerste op dat het hier lang niet zo goedkoop is. Wat is de achterliggende reden? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van goedkope prijzen en grote welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Ciney vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Ciney en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Ciney

Tal van leveranciers ondersteunen op dit moment groene stroom in Ciney. Binnen dit domein zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom varieert per leverancier. Niet alle groene stroom heeft ook echt een groene oorsprong. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onrechtmatig als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat aanbieders duurzaam en eerlijk zijn? Kies in dat geval een filter voor “Groen gas/elektra uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Ciney vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzame regio
In de gemeente Ciney onderscheiden we verscheidene acties met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5590. Als inwoner van deze plaats kan je meer en meer financieel aantrekkelijk meewerken met collectieve duurzaamheidsprojecten. Ook stimuleert de gemeente ons om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In een korte tijd moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). Wat kan jij zelf doen:

 • Isolatie van de woning
 • Woning met zonnepanelen
 • De CV-ketel vervangen voor een warmtepomp
 • Zonneboiler plaatsen
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En het ligt voor de hand: beperkt je verbruik van gas en stroom. Check ook onze 5 nuttige energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be, pricewise.be of tariefchecker.be, callmepower.be, killmybill.be, test-aankoop.be. Bekijk info van Antargaz contract.


Alle plaatsen in deze gemeente