Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Haversin

Direct energie vergelijken in Haversin? Met behulp van deze website doorzoek je supersnel alle interessante aanbieders. Voorbeelden zijn Essent & Lampirus. Vul de postcode en het huisnummer in, vul het geschatte verbruik in, en kom erachter welke energieleverancier in Haversin de beste deal heeft! Daarbij tref je op deze pagina uitgebreide info over zaken als het ideale overstapmoment en tips om jouw huis te verduurzamen. Tevens geven wij praktische tips om te besparen op de rekening.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Ciney
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,4
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,283
Gemiddeld verbruik: 1430 m3 en 3445 kwh
Populaire aanbiederOCTA+

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote energiebedrijvenvergelijken
 • Inclusief alle kosten, geen addertjes
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 475,00.

Snel & simpel overstappen

 • Supersnel online geregeld
 • Standaard 14 dagen bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Haversin?

We zien een groot aantal energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Haversin. Dat gaat van Antargaz tot aan Luminus, er zijn opties bij de vleet. Vandaag kan je kiezen uit om en nabij 40 maatschappijen. Zij nuttigen stuk voor stuk het net van Ideg. Voor internetgebruikers is het lastig om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. In deze context kan jij onze energiesimulator gebruiken. Achterhalen welke maatschappijen mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Haversin is in april 2024? Voer snel jouw eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Bekijk ook de 5 handige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, je kunt altijd koken, en in de winter is het lekker warm in huis. Evenwel, energiebedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. Is er een stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat er gauw een oplossing volgt. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk zoekt iedereen een goede én goedkope maatschappij. En dat snappen wij best! D.m.v de energietarievenvergelijker bekijk je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Haversin, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dit is natuurlijk een optie. Dankzij filteren in de tarievenvergelijker checkt men probleemloos een energieovereenkomst dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Haversin

 • Engie: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • OCTA+: Eerlijk en transparant
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Online meterstanden doorgeven
 • Essent: Online meterstanden doorgeven
 • Eneco: Handige website
 • Luminus: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Elegant: Termijnbedrag zelf aanpassen
 • Watz: Online prijs berekenen
 • Wase Wind: Met handige energiesimulator
 • Comfort Energy: Je staat nooit in de kou!
 • Poweo: Leverancier met meer dan 10 jaar ervaring

Wat zijn de energiekosten in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas en stroom maatschappijen en de kosten variëren per postcodegebied. Dat zit’m in het feit dat er nogal wat beheerders diensten leveren. Iedere gas en stroom beheerder rekent weer andere tarieven voor logistiek. De netbeheerder van stroom in Haversin heet Ideg. De tarieven die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder wisselen per postcodegebied. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Ciney wordt de aardgasvervoersinfrastructuur beheerd door Ideg. Als er sprake is van een storing zullen zij dat oplossen.

Cijfers en feiten Haversin

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Ciney
 • Populaire CV: Nibe
 • Groene stroom: 36,80%
 • Postcode: 5590
 • Verbruik stookolie: 1650 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,4
 • Stroomtarief kwh: €0,283
 • Gem. gasverbruik: 1430 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3445 kWh
energie-vergelijken-haversin

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie in enkele minuten.

 1. Specificeer jouw situatie

  Als eerste je huis en woningdetails. Hiermee bedoelen we de grootte van het huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer je verbruik van stroom en gas in. Rondom Haversin ligt dit gemiddeld op 1430 m3 & 3445 kWh. Gebruik jij geen gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat er per 12 maanden wordt opgewekt. Deze details werken door in het energietarief.

 3. Kies herkomst energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn grijze stroom of misschien wel groene stroom uit België of Europa. Geen voorkeur? Laat deze optie achterwege. Betreffende prijsafspraken heb je de keuze uit o.a. 1 jarig tot 5 jarig of een modelcontract. Gewoonlijk is het verstandig om ieder jaar over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt de resultaatpagina met alle grote leveranciers en contracten. Bij elk pakket bekijk je voorwaarden zoals herkomst van stroom en gas, contracttermijn, de prijzen van gas en elektra in Haversin, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de leverancier die klopt met jouw persoonlijke wensen.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een interessante leverancier gespot? Druk op de groene button. Wij sturen je meteen door naar de afsluitpagina van het energiebedrijf. Dit kan zijn www.essent.be + www.eni.com. De gekozen energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Haversin


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €395 korting realiseren. Evenwel, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Onderstaand profiteer je van 5 handige bespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: haal opladers uit het stopcontact
 • Bezuinigadvies 2: ontdooi regelmatig de vriezer
 • Praktische tip 3: niet meer water gebruiken dan noodzakelijk bij het koken.
 • Tip 4: het beeldscherm uitzetten als je iets download.
 • Praktische tip 5: Benut de pompschakelaar

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om over te stappen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts zijn erover eens: kies elke 12 maanden opnieuw en ga overstappen in Haversin. Zodoende ben je het voordeligst uit. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract mag je al een andere aanbieder kiezen. Contract met vaste looptijd? Wacht tot het contract afloopt. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je kunt altijd, switchen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Niet eerder overgestapt? Dan is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

In het geval je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid bij de modelovereenkomst. In de regel wijzigen leveranciers hun variabele tarieven aan het begin- en halverwege het jaar. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt als de beste optie: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet hoeveel je gaat betalen. En eventueel wordt je wel beloond met een hoge overstapkorting (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. In het energielandschap geldt in de basis: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Haversin. Bij een langdurig contract heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Daartegenover, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij alle jaren zo’n scherpe welkomstbonus. Voor praktisch iedere consument is dit het meest voordelig!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, vaak regelt jouw geselecteerde gas en stroom aanbieder het volledige overstaptraject door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de goedkoopste partij. Zoals OCTA+, ENGIE en Energy People. Hierna bepaal je de ingangsdatum (start levering). De aanstaande gas en stroom maatschappij zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan op de website van de leverancier?

Geholpen door deze website ontdek je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.energie2030.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiemaatschappijen willen nieuwe aansluitingen scoren. Geholpen door goedkope prijzen en grote welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Haversin vergelijken

Vergelijk actuele energiemaatschappijen in Haversin en vind de beste deal voor jouw situatie

Duurzame energie in Haversin

Tal van organisaties verschaffen onderwijl groene stroom in Haversin. Op dit front is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet elk “groene energie” label is daadwerkelijk groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten België wordt ten onrechte gelabeld als “groen”. De zekerheid hebben dat organisaties een groene strategie voeren? Ga dan voor de optie “100% groene stroom uit BE”. Jij kan dan geschikte groene energieleveranciers in Haversin vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Wat jij kunt doen voor een groenere regio
In het leefgebied van de gemeente Ciney kennen we steeds meer acties die het gebruik van duurzame energie stimuleren. Je kunt denken aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5590. In deze omgeving kan je meer en meer relatief goedkoop meedelen in dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Ook stimuleert de gemeente ons om het eigen energieverbruik gaan beperken. In 2050 moet Namen volledig energieneutraal zijn. Wat kan jij zelf doen:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Installeren van zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Zonneboiler aanschaffen
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • Maar misschien wel het belangrijkste: realiseer een besparing op energiegebruik. Check ook onze tips om minder gas en stroom te gebruiken of check sites van mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Lees verder alles over Luminus prijzen.