Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Achêne

Gemakkelijk energie vergelijken in Achêne? Aan de hand van onze website vind je probleemloos alle interessante energiebedrijven als Luminus en Poweo. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en vind uit welke energieleverancier in Achêne de laagste prijs biedt. Tevens bekijk je op deze pagina praktische info over topics als energiebesparing in huis en de slimme meter. Daarnaast geven wij tips om stroom en gas te besparen.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Ciney
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,396
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,279
Gemiddeld verbruik: 1410 m3 en 3425 kwh
Populaire aanbiederEssent

Moeiteloos vergelijken

 • Alle energiebedrijvenvergelijken
 • Geen addertjes onder het gras
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 200,00.

Eenvoudig overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Achêne?

We zien flink wat energieleveranciers beschikbaar in Achêne. Dit loopt van Essent tot Ecopower, het aantal aanbieders was nooit zo groot. Hedendaags is het aanbod ongeveer 25 maatschappijen. Deze leveranciers maken allemaal gebruik van het stroom- en gas netwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle energieleveranciers objectief te vergelijken. In deze context hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Nieuwsgierig welke energiemaatschappij er allemaal zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Achêne is op dit moment? Vul gelijk jouw eigen gegevens in, vergelijk alle deals en aanbiedingen, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Gas en stroom zijn beide homogene producten. Het doet er niet toe bij welke maatschappij je zit, jouw apparaten zijn altijd voorzien van stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Evenwel, energie-organisaties verschillen wel degelijk van elkaar. In een situatie als gasstoringen of stroomproblemen, dan ga je er vanuit dat dit snel opgelost wordt. Conclusie: kijk ook naar service. Uiteindelijk geeft iedereen prioriteit aan een goede én goedkope maatschappij. En dat is meer dan logisch. Via onze prijzencheck achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Achêne, specifiek voor jouw situatie. Unieke behoeften? Dit is zelfstandig in te regelen. Geholpen door selecties in onze vergelijker achterhalen jullie eenvoudig een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw wensen.
Populaire energiebedrijven in Achêne

 • Engie: Exclusieve kortingen
 • OCTA+: Altijd inzicht in het verbruik
 • Lampiris: Prima klantendienst
 • MEGA: Eigen account
 • Essent: Online grip op je kosten
 • Eneco: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Luminus: 5-sterrenservice
 • Elegant: Online meterstanden doorgeven
 • Watz: Online facturen bekijken
 • Wase Wind: Transparant en eerlijk
 • Comfort Energy: Online account
 • Poweo: Online facturen bekijken

Wat betaal ik voor energie in mijn regio? (Prijzen juli 2024)

De beschikbare producten gas & stroom organisaties en de onkosten zijn weer anders per regio. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders van het net op deze markt werken. Elke beheerder verwerkt eigen prijsstellingen voor transport. De huidige netbeheerder van elektra in Achêne is Ideg. De prijzen die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder verschillen per regio. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Ciney is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. Bij problemen met het gas kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Achêne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Ciney
 • Populair merk: Fasto
 • Groene energie: 36,40%
 • Postcode: 5590
 • Mazout consumptie: 1610 liter

Wat zijn de energieprijzen?

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,396
 • Stroomtarief kwh: €0,279
 • Gem. gasverbruik: 1410 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3425 kWh
energie-vergelijken-achene

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Beschrijf jouw wensen

  Je begint altijd met je woning en gezinssituatie. Daarmee wordt bedoeld; omvang van het huishouden, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In de omgeving Achêne is dit gemiddeld zo’n 1410 m3 en 3425 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Heb je zonnepanelen? Selecteer het aantal kWh dat je opwekt. De data die je invult beïnvloeden het gas- en stroom tarief.

 3. Selecteer soort energie een duur van het abonnement.

  Voorbeelden zijn grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Hoef jij geen groene stroom? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Omtrent contractduur heb je de keuze uit o.a. 12 maand, 24 maanden meerdere jaren of modelcontracten. Normaliter is het een goed idee om elke 12 of 24 maanden een nieuwe energieleverancier te nemen.  

 4. Aanbieders vergelijken

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een lijst met alle mogelijke aanbieders + contracten. Van elk contract zie je informatie aangaande soort stroom/gas, soort contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Achêne, en nieuwe contracten bonus. Kies de leverancier die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een mooie korting tussen de resultaten? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van het energiebedrijf. Onder andere www.octaplus.be + www.zeno.be. Jouw nieuwe energie-aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Zo ben je zeker van gas en stroom in Achêne


5 tips om minder energie te gebruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan tot wel €265 korting realiseren. Toch, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Onderstaand vind jij vijf energiebespaartips waar je meteen mee aan de slag kan.

 • Bespaaradvies 1: kouder douchen
 • Praktische tip 2: zet de koelkast op een koele plaats
 • Bezuinigtip 3: de oven open zetten nadat je hem hebt gebruikt.
 • Bezuinigadvies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bespaartip 5: overweeg een zwakkere lamp te gebruiken als je een lamp hebt met een dimmer die je nooit op de sterkste stand gebruikt.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Op welk moment is het verstandig om over te stappen?

Mensen vragen regelmatig: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze experts geven als tip: wacht niet langer en ga overstappen in Achêne. Zo kun je profiteren van lage prijzen. Let op, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? In dat geval is het raadzaam even geduld te hebben. Vervroegd overstappen is wel mogelijk, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Ben je contractvrij? Je kunt dan meteen wisselen, zonder dat je een opzegvergoeding betaalt. Niet eerder van leverancier gewisseld? In zo’n geval zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Begin met vergelijken en stap over naar de goedkoopste.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of kiezen voor variabele tarieven?

Zodra je een nieuw contract neemt zijn er grofweg 2 mogelijkheden: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen mochten de gas- en stroomtarieven plots stijgen. Bij variabele energietarieven kunnen de prijzen wisselen binnen de looptijd van het contract. Normaliter vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij de variabele variant is dus met name interessant als gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: dit meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En daarnaast is er sprake van een nieuwe klanten bonus (cashback). Er zit wel een addertje onder het gras. Voor de energie industrie geldt: contracten voor 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan jaarlijkse kortlopende energiecontracten voor Achêne. Ga je voor een meerjarig contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij 1 jarige contracten ontvang je alle jaren deze persoonlijke welkomstbonus. Dit is eigenlijk voor elke consument het goedkoopst.

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, doorgaans verwerkt je aankomende organisatie dat jouw huidige contract wordt opgezegd door gebruik te maken van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk de tarieven in jouw regio en ga voor de goedkoopste of meest populaire maatschappij. Bijv. OCTA+, Lampiris en ook Wase Wind. Vervolgens kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jullie geselecteerde aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Stroom en aardgas zullen nooit worden afgesloten.

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan het bedrijf zelf?

Middels deze website ontdek je altijd de beste deals. Zodra je een website opent zoals www.luminus.be, dan ontdek je dat je daar veel duurder uit bent. Wat is daarvan de reden? Super simpel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Middels goedkope tarieven en fikse welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. En zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Achêne vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Achêne en zoek het juiste contract voor je huishouden

Duurzame energie in Achêne

Bijna alle maatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Achêne. Op dit gebied is er veel variatie te vinden. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet elk groene stroom label is daadwerkelijk groen. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist aangemerkt als duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energieleveranciers eerlijk en duurzaam zijn? Ga dan voor uiteraard voor “Groen uit België”. Jij kan dan alle groene energieleveranciers in Achêne vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
Voor inwoners van de gemeente Ciney bestaan er tegenwoordig vele projectenrondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of collectieve zonne-energie in postcoderoos 5590. In deze regio kan je meer en meer zeer betaalbaar meedelen in duurzaamheidsinitiatieven in de gemeente. Het is natuurlijk ook goed om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen plaatsen
 • Gasloos wonen met de warmtepomp
 • Warm water via de zonneboiler
 • Een biomassaketel laten plaatsen als alternatief van de CV
 • En het ligt voor de hand: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bezoek mijnenergie.be, vreg.be, aanbieders.be, energie-vergelijker.be of tariefchecker.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk details over Engie prijzen.