Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Lavaux-Sainte-Anne

Eenvoudig energie vergelijken in Lavaux-Sainte-Anne? Via onze vergelijker vind je overzichtelijk alle verkrijgbare energie aanbieders. Voorbeelden zijn Eneco en Poweo. Schets jouw situatie, begroot het stroom- en gasverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Lavaux-Sainte-Anne prijstechnisch het meest interessant is. Voorts vind je via de Energiehunter uitgebreide informatie over thema’s als bijvoorbeeld energiebelastingen en handige bespaartips. Daarnaast vind je hier bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Rochefort
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,391
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,274
Gemiddeld verbruik: 1590 m3 en 3400 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote leveranciersbij elkaar
 • Alle actuele prijzen in één overzicht
 • Jouw besparing loopt op tot wel € 350,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Snel & eenvoudig online regelen
 • Binnen 14 dagen opzeggen zonder opgaaf van reden
 • Gratis overstappen zonder zorgen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleverancier kiezen in Lavaux-Sainte-Anne?

Er zijn steeds meer energieleveranciers in Lavaux-Sainte-Anne. Dit loopt van Poweo tot een speler als Luminus, er zijn opties bij de vleet. Vandaag de dag moet je een keuze maken uit ruim 20 energie aanbieders. Deze energieleveranciers nuttigen stuk voor stuk het net van Ideg. Het is onuitvoerbaar om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Uitzoeken welke gas & stroom maatschappijen er allemaal zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Lavaux-Sainte-Anne voor jou is? Vul hieronderjouw eigen gegevens in, kies uit een van de aanbiedingen, en stap binnen 5 minuten over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Overstappen naar de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, je je hebt altijd licht, en je hebt aan aangenaam warm huis. Echter, gas & stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Is er sprake van een stroom- of gasstoring, dan is het gewenst dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Anders gezegd: kijk ook naar service. Ten slotte zoekt elke Belg een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Via de energievergelijker bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Lavaux-Sainte-Anne, die aansluit op jouw wensen. Zoeken op unieke aspecten? Ook dat bieden wij. Met behulp van selecties in de prijzenvergelijker bekijken jullie gemakkelijk een energie-abonnement dat past bij jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Lavaux-Sainte-Anne

 • Engie: Totaalpakket met groene stroom en/of gas
 • OCTA+: Altijd bereikbaar
 • Lampiris: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • MEGA: Duidelijke website
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Duurzame oplossingen voor jouw woning
 • Wase Wind: Eigen account
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Biedt hulp bij duurzame oplossingen

Hoe duur is energie in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De voorwaarden van maatschappijen en de energietarieven kunnen verschillen per locatie. Dat zit’m in het feit dat er veel beheerders van het net service verlenen. Elke beheerder hanteert weer andere onkosten voor logistiek en onderhoud van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Lavaux-Sainte-Anne heet Ideg. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Check de factuur voor de huidige toeslag. In de gemeente Rochefort is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. In het geval van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Kerngegevens Lavaux-Sainte-Anne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Rochefort
 • Populair merk: Benraad
 • Groene energie: 35,90%
 • Postcodegebied: 5580
 • Mazout: 1560 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,391
 • Stroomtarief kwh: €0,274
 • Gem. gasverbruik: 1590 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3400 kWh
energie-vergelijken-lavaux-sainte-anne

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie snel afhandelen.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met jouw basisgegevens. Dit zijn omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Energieverbruik schatten

  Hoeveel energie verbruik jij? In de omgeving Lavaux-Sainte-Anne is dit gemiddeld zo’n 1590 m3 en 3400 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Dan kun je een ‘alleen stroom’ contract kiezen. Beschik jij over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je genereert. De data die je invult hebben effect op het gas- en stroom tarief.

 3. Kies herkomst energie en contractduur.

  Zo worden zaken aangeboden als; grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Ben jij neutraal? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van prijszekerheid kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 t/m 5 jaar of wisselende korte termijn modelcontracten. Meestal loont het om elk jaar opnieuw over te stappen en 1 jarige contracten te kiezen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Voorkeuren doorgegeven? Er volgt een handig overzicht met alle erkende maatschappijen en contracten. Van elk contract tref je specificaties m.b.t. soort stroom/gas, looptijd abonnement, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Lavaux-Sainte-Anne, en nieuwe klanten korting. Selecteer de partij die past bij jouw wensenpakket.

 5. Stap online over

  Een populaire prijsaanbieding in het lijstje? Klik op de ‘bekijk’ knop. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de bestelpagina van de energie-onderneming. Dit kan zijn www.luminus.be of natuurlijk www.ebem.be. Jouw toekomstige energie-partij zegt jouw huidige contract op. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Lavaux-Sainte-Anne


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan ruim €280 voordeel geven. Toch, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via de energiehunter check jij 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: kouder douchen
 • Bezuinigadvies 2: eerst de vaatwasser goed vullen, voordat je hem aanzet.
 • Bezuinigadvies 3: kies een slimme thermostaat
 • Advies 4: tochtstrips gebruiken.
 • Advies 5: minder vaak een warm bad nemen.

Veelgestelde vragen over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om een nieuw energiecontract te nemen?

Wat veel mensen zich afvragen is: wanneer moet ik overstappen? Wij van energiehunter.be zeggen altijd: ga elke jaar opnieuw overstappen in Lavaux-Sainte-Anne. Zo is de besparing het grootst. Maar, kies een geschikt moment. Is de looptijd van je contract voorbij? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt eerder overstappen, maar je betaalt dan een opzegvergoeding. Energiecontract voor onbepaalde tijd? In dat geval kun je switchen van leverancier, en er is geen opzegvergoeding. Nog nooit overgestapt? In dat geval is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Een meerjarige contract of kiezen voor variabele tarieven?

Indien je een nieuw energiecontract neemt zin dit de twee opties: variabele of vaste prijzen. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Veelal vinden deze wijzigingen plaats in januari en in juli. Bij dit type contract is dus met name interessant als elektriciteit en gas goedkoper worden.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij je heel exact weet wat je de komende jaren betaalt. En eventueel wordt je wel beloond met een aantrekkelijke bonus (cashback). Let echter wel goed op de vergelijking! In energieland is het principe: contracten voor een langere periode zijn vrijwel altijd duurder dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Lavaux-Sainte-Anne. Bij een langdurig contract zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden zo’n concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Wordt er van mij verwacht dat ik mijn contract beëindig?

Nee, standaard faciliteert de aankomende gas en stroom maatschappij de opzegging van de actuele contracten aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus helemaal niet zo ingewikkeld. Vergelijk alle aanbieders en ga voor de beste of voordeligste energieaanbieder. Zoals Luminus, Lampiris of Eni. Tevens bespreek je de aansluitdatum (moment van leveren). Je nieuwe leverancier zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Je zit geen dag zonder aardgas of licht.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Door gebruik te maken van onze vergelijker vind je altijd de laagste prijzen. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.zeno.be, dan ontdek je dat dit vaak fors duurder is. Wat is daarvan de reden? Kinderspel: energiebedrijven zijn altijd op zoek naar meer klanten. Dankzij goedkope tarieven en intense welkomstkortingen komen ze hoger in onze vergelijker. Door deze strategie trekken ze veel potentiële klanten aan.

Energiebedrijven Lavaux-Sainte-Anne vergelijken

Vergelijk huidige energiemaatschappijen in Lavaux-Sainte-Anne en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Lavaux-Sainte-Anne

Een aanzienlijk deel van de organisaties ondersteunen onderwijl groene stroom in Lavaux-Sainte-Anne. Op dit gebied kunnen grote verschillen optreden. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet alle “groene energie” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt illegitiem als “duurzaam” gekenmerkt. Er zeker van zijn dat maatschappijen een groene strategie voeren? Kies in dat geval uiteraard voor “100% groene stroom uit BE”. Hier kan jij betrouwbare groene energieleveranciers in Lavaux-Sainte-Anne vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
Voor inwoners van de gemeente Rochefort kennen we steeds meer stappen binnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5580. In deze woonplaats kan je steeds vaker tegen een aantrekkelijke prijs deelnemen met dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. Het is natuurlijk ook goed om het eigen energieverbruik gaan beperken. In zo’n 25 jaar moet Namen hun woningen gasloos kunnen verwarmen. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren van bijvoorbeeld de vloer of spouw
 • Zelf opwekken met zonnepanelen
 • Het huis verwarmen met een warmtepomp
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Je huis gasvrij maken met een biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minder energie verbruiken! Bekijk ook de 5 handige bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, aanbieders.be, vreg.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, killmybill.be. Doorzoek informatie over Lampirus duurzame energie.