Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Froidfontaine

Op je gemak energie vergelijken in Froidfontaine? Middels onze vergelijker achterhaal je snel en simpel alle interessante aanbieders als bijvoorbeeld Watz en Antargaz. Omschrijf jouw situatie, vul het geschatte verbruik in, en achterhaal welke energieleverancier in Froidfontaine de laagste prijs biedt. Voorts tref je op deze pagina handige info over zaken als o.a. verbruik in de regio en vaste en variabele tarieven. Bovendien geven we 5 nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Beauraing
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,385
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,268
Gemiddeld verbruik: 1560 m3 en 3370 kwh
Populaire aanbiederEngie

Supersnel vergelijken

 • Alle grote maatschappijenbij elkaar
 • Beste deal voor jouw verbruik
 • Eenvoudig besparen tot wel € 285,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Afsluiten doe je eenvoudig zelf
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Overstap wordt volledig uit handen genomen

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Froidfontaine?

Er zijn steeds meer energieleveranciers die hun diensten aanbieden in Froidfontaine. Dit varieert van Lampirus tot Mega, er is gewoon veel te kiezen. Op dit moment kun je kiezen uit circa 25 energieleveranciers. Deze energieleveranciers gebruiken allen het elektra- en gasnetwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In deze context kun jij terecht bij de energiesimulator. Bekijken welke gas & stroom organisaties er allemaal zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Froidfontaine is die past bij jouw verbruik? Voer moeiteloos de privé gegevens in, vind de laagste prijs, en stap direct moeiteloos over. Zie ook onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Stroom is stroom en gas is gas. Ongeacht bij wie je klant bent, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je kunt lekker warm douchen. Toch, gas en stroom leveranciers handelen allemaal op hun eigen manier. Bij gasstoringen of stroomproblemen, dan is het gewenst dat dit adequaat wordt opgelost. Oftewel: kijk verder dan de tarieven. Per slot van rekening wenst elke consument een goede én goedkope maatschappij. En dit is heel snel te regelen. Middels de energievergelijker tref je rap de goedkoopste energieleverancier van Froidfontaine, die matcht met jouw verbruik. Specifieke wensen? Ook dat bieden wij. D.m.v selecties maken in de vergelijkingstool zoek jij zonder problemen een product dat in lijn is met jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Froidfontaine

 • Engie: Met handige energiesimulator
 • OCTA+: Online grip op je kosten
 • Lampiris: Exclusieve aanbiedingen
 • MEGA: Meer dan energie!
 • Essent: Denkt mee over duurzame oplossingen
 • Eneco: Inzicht in energiegebruik
 • Luminus: 161 windturbines, 7 waterkrachtcentrales en 2 thermische centrales
 • Elegant: Met praktische energie-bespaartips
 • Watz: Met handige energiesimulator
 • Wase Wind: Online account
 • Comfort Energy: Overzichtelijke contracten
 • Poweo: Gemakkelijke verhuisservice

Hoe duur is energie in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De aansluitingen van gas en stroom organisaties en de energietarieven zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er verschillende beheerders verbonden zijn. Iedere netbeheerder past eigen voorwaarden toe en weer aparte prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Froidfontaine betreft Ideg. De prijzen die de energiemaatschappij afdraagt aan deze beheerder zijn per regio weer anders. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Beauraing valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan wordt dit door hen geregeld.

Informatie over Froidfontaine

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Beauraing
 • CV Merk: Vaillant
 • Aandeel groen: 35,30%
 • Centrale postcode: 5576
 • Verbruik stookolie: 1500 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,385
 • Stroomtarief kwh: €0,268
 • Gem. gasverbruik: 1560 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3370 kWh
energie-vergelijken-froidfontaine

Overstappen van energie, hoe werkt dat?

Benodigde tijd: 5 minuten

Zonder problemen veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Start met jouw basisgegevens. Bijvoorbeeld samenstelling huishouden, en straatnaam + huisnummer.

 2. Schat jouw verbruik

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In Froidfontaine is dat gemiddeld 1560 m3 en 3370 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb jij de beschikking over zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat de zonnecellen renderen. De data die je invult hebben effect op de kosten van gas en elektra.

 3. Selecteer soort energie en contracttermijn.

  Je kunt kiezen uit o.a. grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Sla dit dan over. Ten opzichte van prijszekerheid kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of een variabel contract. Normaliter kan het uit om jaarlijks een nieuw energiecontract te nemen.  

 4. Vergelijk leveranciers

  Er volgt nu een overzicht met alle interessante maatschappijen en contracten. Van elk abonnement vind je info aangaande type stroom/gas, abonnementstermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Froidfontaine, en de overstapbonus. Kies de aanbieder die past bij jouw eisen.

 5. Ga overstappen via internet

  Een interessante aanbieder gespot? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de bestelpagina van de energiemaatschappij. O.a. www.lampiris.be en ook www.belpower.be. De betreffende maatschappij regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Froidfontaine


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan wel €355 besparen. Evenwel, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Via onze hunters check je 5 handige adviezen waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Tip 1: gebruik alleen A++ producten
 • Advies 2: laat de wasmachine de was eerst goed centrifugeren.
 • Praktische tip 3: kamerdeuren zoveel mogelijk gesloten houden.
 • Tip 4: koop een waterbesparende douchekop
 • Bezuinigadvies 5: Benut de pompschakelaar

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze energiespecialisten geven als tip: probeer elke 12 maanden; overstappen in Froidfontaine. In dat geval betaal je het minst voor je energie. Maar, kies een geschikt moment. Loopt jouw contract bijna af? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het reeds mogelijk een nieuw contract af te sluiten. Contract met bepaalde looptijd? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Je kunt eerder overstappen, doorgaans levert dat wel een boete op. Contract met onbepaalde looptijd? Je mag te allen tijde switchen van maatschappij, en hoef je nooit een boete te betalen. Nooit eerder gewisseld van aanbieder? Mogelijk zit je mogelijk niet meer vast aan je huidige contract. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Kiezen voor lange termijn of een modelovereenkomst?

Op het moment dat je een nieuw energiecontract afsluit zijn er grofweg 2 mogelijkheden: variabele of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je hoeft niet bij te betalen als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens halfjaarlijkse indexaties. Normaliter vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Binnen deze flex-overeenkomst kan positief uitvallen wanneer de gasprijs en stroomtarieven dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Op het eerste gezicht leuk: een meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En daarnaast is er sprake van een overstapbonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt: een contract voor meerdere jaren zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Froidfontaine. Bij een langdurig contract is het tarief van elektra en gas iets lager. Desalniettemin, bij 1 jarige contracten krijg je ieder jaar deze aantrekkelijke welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Is het de bedoeling dat ik zelf mijn contract opzeg?

Nee, standaard regelt de gekozen maatschappij dat jouw huidige contract wordt opgezegd door de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en kies de beste leverancier. Onder andere Luminus, Essent en ook Ebem. Daarnaast kies je de startdatum van het abonnement. De aankomende aanbieder zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie prijzen lager liggen dan wanneer ik het direct afsluit?

Met behulp van energiehunter.be vind je altijd de beste deals. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan valt als eerste op dat dit vaak fors duurder is. Hoe bestaat dat? Kinderspel: energiemaatschappijen zijn altijd op zoek naar meer klanten. Door gebruik te maken van lage prijzen en hoge welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Door het resultaat daarvan stappen meer mensen naar hen over.

Energiebedrijven Froidfontaine vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Froidfontaine en sluit een goed abonnement af voor jullie woning

Duurzame energie in Froidfontaine

Het gros van de maatschappijen verschaffen op dit moment groene stroom in Froidfontaine. Echter zijn er veel verschillen. De herkomst van groene stroom wisselt nogal. Niet alle groene stroom is daadwerkelijk groen. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er zeker van zijn dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Gebruik dan het filter “Groene energie uit NL”. Vervolgens kan jij onvervalste groene energieleveranciers in Froidfontaine vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Beauraing onderscheiden we allerlei acties met een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of een buurtproject met zonnecollectoren in postcoderoos 5576. In deze regio kan je in toenemende mate heel gunstig bijdragen aan dergelijke collectieve duurzame energie initiatieven. De overheid wil ook ons verplichten om minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Namen eveneveel energie opwekken als het gebruikt. Jij kunt op allerlei manieren bijdragen, denk aan:

 • De isolatiewaarde van je woning verhogen
 • Plaatsen van Zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Tapwater en verwarming via je zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En misschien het meest interessant: richt je op snelle besparing voor stroomverbruik. Ga verder naar de Bespaartips die je meteen kunt toepassen of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, callmepower.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be. Bekijk ook Essent duurzame energie.