Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Patignies

Meteen energie vergelijken in Patignies? Aan de hand van onze website vind je supersnel alle beschikbare bedrijven als OCTA+ en Antargaz. Geef de grootte van het huishouden door, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Patignies de scherpste prijs kan bieden. Tevens vergaar je op energiehunter.be bruikbare info over items als o.a. tarieven van energie * gas en de slimme meter. Bovendien vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gedinne
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) mei 2024€0,38
Gemiddelde stroomtarief (kWh) mei 2024€0,263
Gemiddeld verbruik: 1535 m3 en 3345 kwh
Populaire aanbiederLampiris

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle grote leveranciersvergelijken
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparingen mogelijk tot wel € 490,00.

Gemakkelijk overstappen

 • Binnen mum van tijd overgestapt
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Overstap wordt volledig voor jou geregeld

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Patignies?

We zien flink wat energieleveranciers waar je uit kunt kiezen in Patignies. Dit varieert van Poweo tot bijvoorbeeld Luminus, de keuze is enorm. Op dit ogenblik is het aanbod ongeveer 20 energieleveranciers. Zij werken allemaal op basis van de infrastructuur van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. In dit geval kun jij terecht bij de energiesimulator. Weten welke aanbieders tot de mogelijkheden behoren? Ontdekken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Patignies is in mei 2024? Voer vlug jouw eigen gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap direct moeiteloos over. Bekijk ook de 5 praktische bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd stroom, en er is warm water in het hele huis. Daarentegen, gas & stroom bedrijven hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. In een situatie als stroom en gas storingen, dan wil je dat dit adequaat wordt opgelost. Kortom: kijk verder dan de tarieven. Uiteindelijk verlangt iedereen een betaalbare en betrouwbare leverancier. En dat snappen wij best! Door gebruik te maken van onze energie check je snel de goedkoopste energieleverancier van Patignies, specifiek voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dit is natuurlijk een optie. Geholpen door jouw input in de energievergelijker vindt men simpel en snel een energiecontract dat aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Patignies

 • Engie: Waar loyale klanten worden beloond
 • OCTA+: Overzichtelijke contracten
 • Lampiris: Verstand van zaken!
 • MEGA: Reken jouw energiekoste online uit
 • Essent: Eigen account
 • Eneco: Grip op verbruik en de kosten
 • Luminus: Alles beheren via de klantzone
 • Elegant: Scherpe tarieven groene stroom en aardgas
 • Watz: Online grip op je kosten
 • Wase Wind: Klantendienst die voor jou klaar staat
 • Comfort Energy: Gespreid betalen
 • Poweo: Prettige klantendienst

Wat zijn de gemiddelde energiekosten in mijn woonwijk? (Prijzen mei 2024)

De condities van gas en stroom organisaties en de tarieven zijn anders per regio. Dit komt doordat er meerdere beheerders service verlenen. Elke netbeheerder gebruikt weer andere onkosten voor logistiek. De actuele netbeheerder op het gebied van elektra in Patignies betreft Ideg. De prijzen van het netbeheerder zijn per gebied weer anders bepaald. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Gedinne is de netbeheerder van het gas Ideg. In het geval van een storing zullen zij dat oplossen.

Feiten en cijfers Patignies

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Gedinne
 • CV Merk: Bulex
 • Groene energie: 34,80%
 • Postcodegebied: 5575
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2960 liter

Samenstelling van de energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,38
 • Stroomtarief kwh: €0,263
 • Gem. gasverbruik: 1535 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3345 kWh
energie-vergelijken-patignies

Overstappen van energie in 5 stappen

Benodigde tijd: 5 minuten

Online veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Schets jouw situatie

  Begin met jouw basisgegevens. Dat betreft gezinssamenstelling, en postcode + huisnummer.

 2. Vul energieverbruik in

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Patignies is het gemiddelde verbruik ong. 1535 m3 plus 3345 kWh. Consumeer jij helemaal geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Sprake van zonnepanelen? Kies het aantal kWh in dat er jaarlijks wordt opgewekt. Al deze zaken bepalen het energietarief.

 3. Selecteer type energie en de looptijd.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom uit BE, groene stroom uit EU of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Sla dit dan over. Met betrekking tot prijs zekerheden kan je gaan voor een vast contract van bijv. 1 jaar tot 5 jaar en wisselende korte termijn modelcontracten. Doorgaans is het een goed idee om eens per jaar een nieuw jaarcontract af te sluiten.  

 4. Contracten vergelijken

  In de volgende stap vind je de resultaatpagina met alle verkrijgbare aanbieders van energie. Van elk abonnement zie jij data met betrekking tot soort stroom/gas, type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Patignies, en bonus voor nieuwe abonnementen. Kies de maatschappij die rijmt met jouw wensen.

 5. Overstappen zonder problemen

  Een interessante actie gespot? Klik op de groene button. Jij wordt vlug doorgestuurd naar de afsluitpagina van de aanbieder. Onder andere www.luminus.be en www.elegant.be. De betreffende aanbieder zorg dat de overstap wordt geregeld. Altijd zekerheid van gas en stroom in Patignies


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in mei 2024 kan wel €395 bonus betekenen. Toch, zijn er meerdere mogelijkheden voor een lagere energierekening? Via onze hunters lees je 5 concrete tips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigadvies 1: beperkt elektrisch bijverwarmen
 • Bespaaradvies 2: houd koffie warm in de thermoskan
 • Praktisch advies 3: zorg dat je de vriezer op tijd ontdooit
 • Praktische tip 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Bezuinigadvies 5: maak zoveel mogelijk gebruik van het daglicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer is het juiste moment om de overstap te regelen?

Een vaak gestelde vraag is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze experts zeggen altijd: maak een sport van het overstappen in Patignies. Daarna betaal je het minst voor je energie. Let op, let wel even op wanneer je dit doet. Komt het einde van het contract dichterbij? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Loopt het contract voorlopig nog niet af? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Het is een optie om vervroegd over te stappen, alleen krijg je dan wel een boete voor je kiezen. Onbepaalde tijd energiecontract? In zo’n situatie mag men wisselen van aanbieder, en er is geen opzegvergoeding. Ben je nog nooit geswitcht? Waarschijnlijk heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij kan dan vandaag nog gaan overstappen.  

Vaste energietarieven nemen of een flexibel modelcontract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er grofweg 2 mogelijkheden: vaste en variabele prijzen. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je wordt niet extra belast als de prijs van gas en elektriciteit toeneemt. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren tijdens de contracttermijn. Veelal kom je deze tariefupdate tegen in het begin en in midden van het jaar. Bij dit soort contracten werkt in jouw voordeel als de energieprijs trend neerwaarts is.

Een kortlopend of langlopend contract afsluiten?

Een goed idee zou je denken: het meerjarig energiecontract in mei 2024 waarbij het vooraf inzichtelijk is wat de kosten gaan zijn. En daarnaast is er sprake van een hoge overstapkorting (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. Voor de energiewereld werkt het zo: contracten met een lange looptijd zijn eigenlijk altijd prijziger dan allerlei kortlopende energiecontracten voor Patignies. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desondanks, bij een jaarcontract ontvang je ieder jaar zo’n aantrekkelijke welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, in de regel verwerkt de aanstaande leverancier de opzegging van de actuele contracten via de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk de prijzen en kies de beste of voordeligste energieaanbieder. Zoals Luminus, Essent of ZENO. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum van het contract. Jouw toekomstige aanbieder zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan het bedrijf zelf?

Met behulp van onze vergelijker bekijk je altijd de allerlaagste tarieven. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.octaplus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Heel eenvoudig: energiebedrijven willen nieuwe klanten. Geholpen door lage kosten en fikse welkomstkortingen staan ze hoger in de vergelijker (op prijs gesorteerd). Door deze strategie zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Patignies vergelijken

Vergelijk alle energiemaatschappijen in Patignies en achterhaal de voordeligste leverancier die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Patignies

Tal van aanbieders faciliteren momenteel groene stroom in Patignies. Toch zijn er diverse keuzes te maken. De herkomst van groene stroom is zeer divers. Niet alle “groene energie” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt onrechtmatig geprofileerd als groen of duurzaam. Wil je er op gerust zijn dat energiemaatschappijen duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer dan uiteraard voor “Groene Energie uit België”. Hier kan jij geschikte groene energieleveranciers in Patignies vergelijken, die ook nog eens goedkoop zijn.

Duurzaamheidsinitiatieven in de regio
In de buurt van de gemeente Gedinne kennen we diverse projectenbinnen het domein duurzame energie. Neem bijvoorbeeld windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5575. In de regio kan je steeds vaker zeer betaalbaar bijdragen aan allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook stimuleert de gemeente ons om jouw eigen energieverbruik te minderen. In 2050 moet Namen helemaal energieneutraal zijn. De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • De woning op cruciale punten isoleren
 • Zonnepanelen integreren
 • Je huis gasvrij maken met een warmtepomp
 • Zonneboiler installeren
 • Het laten plaatsen van een pelletkachel
 • En misschien het meest interessant: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, energieleveranciers.be, callmepower.be. Bekijk info van Comfort Energy vergelijken.