Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Louette-Saint-Pierre

Direct energie vergelijken in Louette-Saint-Pierre? Aan de hand van de Energiehunter tref je eenvoudig alle bekende energieleveranciers. Voorbeelden zijn Luminus & Antargaz. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Louette-Saint-Pierre het goedkoopste contract aanbiedt. Voorts lees je op onze website handige informatie over onderwerpen als verbruik in de regio en info over een energieneutrale woning. Bovendien komen we met tips om jouw gas/stroomverbruik te minderen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gedinne
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,378
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,261
Gemiddeld verbruik: 1525 m3 en 3335 kwh
Populaire aanbiederEngie

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle energiebedrijvenin een overzicht
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Je bespaart op jaarbasis tot wel € 465,00.

Snel overstappen

 • Binnen 5 minuten geregeld
 • Recht op 14 dagen bedenktijd
 • De overstap regelt de nieuwe leverancier

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten

Welke energieleveranciers kan ik kiezen Louette-Saint-Pierre?

Er zijn opvallend veel energieleveranciers actief in de regio Louette-Saint-Pierre. Dat loopt uiteen van Lampirus tot een speler als OCTA+, en het aanbod lijkt elk jaar verder te groeien. Vandaag de dag zijn het zo’n 35 leveranciers. Deze bedrijven maken allemaal gebruik van het net van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om alle aanbieders zelf te vergelijken. Voor die situatie kan jij onze energiesimulator gebruiken. Bekijken welke gas en stroom leveranciers mogelijk zijn? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Louette-Saint-Pierre is die past bij jouw verbruik? Voer gelijk de eigen gegevens in, rangschik de contracten op prijs, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 nuttige bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, gas en stroom bedrijven zijn niet allemaal hetzelfde. In een situatie als een gasstoring, dan wil je dat dit zo snel mogelijk wordt geregeld. Kortom: kijk ook naar service. Per slot van rekening verlangt iedereen een goedkoop energiecontract. Dat is logisch natuurlijk. Aan de hand van onze handige vergelijker achterhaal je snel de goedkoopste energieleverancier van Louette-Saint-Pierre, die past bij jouw plaatje. Unieke behoeften? Ook dit kun je hier vinden. Geholpen door keuzes in de prijzenvergelijker checken jullie zonder problemen een overeenkomst dat aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Louette-Saint-Pierre

 • Engie: Uitstekende klantenservice
 • OCTA+: 5 sterren dienstverlening op maat
 • Lampiris: Gemakkelijke verhuisservice
 • MEGA: Gemakkelijke verhuisservice
 • Essent: Gratis Tado slimme thermostaat t.w.v. €249
 • Eneco: 100% groen en 100% lokaal
 • Luminus: Eigen termijnbedrag kiezen
 • Elegant: Exclusieve aanbiedingen
 • Watz: Online energiesimulator
 • Wase Wind: Ook flexibele prijzen
 • Comfort Energy: Eenvoudig verbruik inzien
 • Poweo: Voor de klein- en grootverbruiker

Wat zijn de actuele energieprijzen in en rondom mijn buurt? (Prijzen april 2024)

De voorwaarden van energie-aanbieders en de energiekosten kunnen verschillen per locatie. De achterliggende reden is dat er verschillende beheerders van het net actief zijn. Iedere netbeheerder heeft weer aparte prijzen voor transport van gas en elektra. De tegenwoordige stroom netbeheerder in Louette-Saint-Pierre is Ideg. De kosten die jouw energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn weer anders per regio. Op de energierekening kan je dit teruglezen. In de gemeente Gedinne is de aardgas netbeheerder Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dat oplossen.

Feiten over Louette-Saint-Pierre

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Gedinne
 • CV ketel: ACV
 • Groene stroom: 34,60%
 • Postcodegebied: 5575
 • Verbruik Mazout: 2940 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,378
 • Stroomtarief kwh: €0,261
 • Gem. gasverbruik: 1525 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3335 kWh
energie-vergelijken-louette-saint-pierre

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Geef woningdetails in

  Stap 1 is het invoeren van je contactgegevens. Bijvoorbeeld aantal gezinsleden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul in wat jij verwacht te gebruiken. Rondom Louette-Saint-Pierre is dit gemiddeld zo’n 1525 m3 en 3335 kWh. Bezit je een gasloze woning. Ga dan voor ‘alleen stroom’ . Beschik jij over zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh er per 12 maanden wordt opgewekt. De genoemde zaken dragen bij aan het gas- en stroom tarief.

 3. Specificeer type energie en de looptijd.

  Je kunt kiezen uit grijze stroom maar ook groene stroom uit BE of de EU. Is dit voor jou om het even? Neem dan de optie ‘geen voorkeur’. Ten aanzien van abonnementen kun je een optie nemen voor vaste tarieven voor bijv. 1 t/m 5 jaar of variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het een goed idee om eens in de 12 maanden een actueel energie-abonnement af te sluiten.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat daarna komt is een opsomming met alle grote energie aanbieders. Bij elk contract zoek je details als herkomst van stroom en gas, duur van het contract, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Louette-Saint-Pierre, en de eventuele korting. Selecteer de leverancier die matcht met jouw wensen.

 5. Stap online over

  Een actuele korting gevonden? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. De internetpagina wordt dan gerefreshed naar de website van het energiebedrijf. Onder andere www.lampiris.be en ook www.antargaz.be. De betreffende maatschappij regelt de overstap. Altijd een aansluiting voor gas en stroom in Louette-Saint-Pierre


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan ruim €330 opleveren. Desondanks, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Via de energiehunter check jij vijf energiebespaartips waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Advies 1: zet elektrische apparaten helemaal uit
 • Bespaartip 2: zet de droger na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Advies 3: het deksel op de pan houden tijdens het koken.
 • Bezuinigtip 4: een volle koelkast blijft gemakkelijker koud dan een lege
 • Bespaartip 5: nooit het licht onnodig aan laten staan.

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze energie-experts zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Louette-Saint-Pierre. Zodoende maak je gebruik van lagere tarieven. Desalniettemin, je moet wel contractvrij zijn natuurlijk. Komt het einde van het contract dichterbij? 6 weken voor het einde van het contract kan je al overstappen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, maar vermoedelijk betaal je dan een boete. Heb jij een modelcontract? In zo’n situatie mag men veranderingen aanbrengen, en je betaalt geen boete. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Je kunt meteen overstappen en wisselen van leverancier.  

Voel jij meer voor vaste prijzen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten zijn er 2 smaken: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven staan gas- en stroomprijzen vast voor een bepaalde periode. Iedereen weet zeker wat hij/zij betaalt, en je hoeft niet bij te betalen wanneer gas- en elektra tarieven omhoog gaan. Bij variabele energietarieven heb je geen prijszekerheid binnen de looptijd van het contract. Dikwijls worden de prijzen aangepast in de eerste en zevende maand. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Tips & advies over; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: dit meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat je de komende jaren betaalt. En misschien wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. In de energiemarkt geldt: meerjarige contracten zijn duurder dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Louette-Saint-Pierre. Bij een langdurig contract zijn de tarieven wel iets lager. Evenwel, bij een jaarcontract krijg jij elke 12 maanden deze dergelijke welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt de nieuwe energiemaatschappij het beëindigen van jouw huidige overeenkomst middels de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de goedkoopste of meest populaire partij. Onder andere Eneco, ENGIE of Poweo. Bij de volgende stap kies je de datum waarop het contract van start gaat. Jouw toekomstige organisatie levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jij zal geen moment zonder energie (stroom of aardgas).

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan via de site van de maatschappij?

Met behulp van onze vergelijker vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.energypeople.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe komt dat? Dat gebeurd overal: energieleveranciers zijn altijd op zoek naar meer klanten. Via voordelige tarieven en intense welkomstkortingen staan zij in het rijtje van voordeligste leveranciers. En zo krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Louette-Saint-Pierre vergelijken

Vergelijk beschikbare energiemaatschappijen in Louette-Saint-Pierre en stap over naar de beste aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Louette-Saint-Pierre

Een aanzienlijk deel van de leveranciers leveren momenteel groene stroom in Louette-Saint-Pierre. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De oorsprong van deze groene stroom wisselt nogal. Niet elk “groene stroom” label komt 100% groen tot stand. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit andere landen wordt illegitiem gelabeld als “groen”. Er zeker van zijn dat energieleveranciers echt helemaal groen zijn? Kies in dat geval uiteraard voor “Groen gas/elektra uit België”. Dan kan je onvervalste groene energieleveranciers in Louette-Saint-Pierre vergelijken, tegen de laagste prijs.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de streek van de gemeente Gedinne kennen we steeds meer initiatievenmet een focus op duurzame energie. Denk dan aan windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5575. In deze woonplaats kan je in toenemende mate heel gunstig meedelen in allerlei burgercollectieven in de gemeente. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Binnen afzienbare tijd moet Namen de huizen van het gas af (energieneutraal) hebben. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Spouwmuurisolatie
 • Woning met zonnepanelen
 • Een warmtepomp i.p.v. CV-Ketel
 • Huis met zonneboiler
 • Gasloos wonen met de biomassaketel
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Lees de Vijf praktische bespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Check ook Watz vergelijken.