Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Gedinne

Snel energie vergelijken in Gedinne? Aan de hand van onze website vergelijk je overzichtelijk alle beschikbare maatschappijen zoals Luminus & Comfort Energy. Kies samenstelling van jouw gezin, schat jouw gas- en stroomverbruik, en kom erachter welke energieleverancier in Gedinne de beste deal heeft! Ook lees je via de energievergelijker bruikbare info over thema’s als o.a. tarieven van energie * gas en concrete energiebespaartips. Daarbij komen we met tips om stroom en gas te besparen.

Inhoudsopgave:
Gemeente: Gedinne
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) maart 2024€0,440
Gemiddelde stroomtarief (kWh) maart 2024€0,280
Gemiddeld verbruik: 1425 m3 en 3440 kwh
Populaire aanbiederEneco

Moeiteloos vergelijken

 • Alle erkende providers naast elkaar
 • Alle prijzen volledig up to date
 • Besparingen mogelijk tot wel € 215,00.

Gemakkelijk overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Jouw nieuwe leverancier regelt de overstap

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Gedinne?

Wij zien steeds meer energieleveranciers actief in Gedinne. Dat loopt van Eneco tot Mega, de keuze is reusachtig groot. In maart 2024 moet je een keuze maken uit ruim 25 aanbieders. Deze maatschappijen werken uitsluitend met het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is vrijwel uitgesloten om op eigen houtje alle prijzen te vergelijken. Daarvoor hebben wij iets gevonden, de energiesimulator. Achterhalen welke gas en stroom maatschappijen je kunt kiezen? Benieuwd wie de goedkoopste aanbieder van energie in Gedinne is voor jouw verbruik? Vul hieronderjouw eigen gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 nuttige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier voor jouw situatie
Stroom en gas is overal hetzelfde. Waar je jouw gas en licht ook afneemt, je hebt 24/7 beschikking over stroom, en de verwarming werkt wanneer nodig. Desondanks, gas en stroom organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Bij voorvallen als gas- en stroomstoring, dan ga je er vanuit dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: vergelijk op meer dan alleen prijs. Uiteindelijk verlangt iedereen een energieleverancier die niet te duur is! En dat is meer dan logisch. Via onze energie bekijk je vlug de goedkoopste energieleverancier van Gedinne, voor jouw situatie. Zoeken op unieke aspecten? Dat kun je zelf bepalen. Met behulp van filters in onze vergelijker ontdekt men verrassend eenvoudig een energieovereenkomst dat naadloos aansluit op jouw verbruik.
Populaire energiebedrijven in Gedinne

 • Engie: Slimme Boxx thermostaat
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: Eigen termijnbedrag kiezen
 • MEGA: Altijd scherpe acties
 • Essent: Altijd bereikbaar
 • Eneco: Waar loyale klanten worden beloond
 • Luminus: Eerste producent van groene energie in België
 • Elegant: Eerlijk en transparant
 • Watz: Kleinschalige en klantgerichte leverancier
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Ook met zonnepanelen
 • Poweo: Handige website

Wat kost energie in onze straat? (Prijzen maart 2024)

Het aanbod van organisaties en de prijzen zijn weer anders per regio. Wat hieraan ten grondslag ligt is dat er allerlei beheerders verbonden zijn. Elke beheerder past eigen voorwaarden toe en eigen prijsstrategieën voor logistiek. De netbeheerder van het stroom in Gedinne is Ideg. De tarieven voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Gedinne valt vervoer van aardgas onder de verantwoordelijkheid van Ideg. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Feiten over Gedinne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Gedinne
 • CV Merk: De Dietrich
 • Groene energie: 0,292%
 • Centrale postcode: 5575
 • Mazout consumptie: 1810 liter

Gegevens over Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,440
 • Stroomtarief kwh: €0,280
 • Gem. gasverbruik: 1425 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3440 kWh
energie-vergelijken-gedinne

Zo stap je binnen 10 minuten over van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie in 5 minuten.

 1. Voer persoonsgegevens in

  Je begint altijd met de basisinformatie. Dat betreft samenstelling huishouden, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Voer je verbruik van stroom en gas in. In Gedinne is dit gemiddeld zo’n 1425 m3 en nog eens 3440 kWh. Heb jij een gasloze woning? Selecteer dan de optie ‘alleen stroom’. Heb je zonnepanelen? Geef aan hoeveel kWh je realiseert. Al deze zaken zie je weer terug in de energiekosten.

 3. Specificeer type energie en contracttermijn.

  Daarbij kun je denken aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake abonnementen kan je kiezen voor 1 jaar tot 5 jaar en flexibele model-abonnementen. Doorgaans loont het om jaarlijks een nieuw contract te kiezen.  

 4. Tarieven vergelijken

  Je ziet nu een opsomming met alle interessante energiebedrijven. Van alle contracten achterhaal je data aangaande type energie, contracttermijn, de hoogte van de tarieven van gas en elektra in Gedinne, en nieuwe contracten bonus. Kies de organisatie die overeenkomst met jouw voorwaarden.

 5. Zonder hulp overstappen

  Een geldige kortingsactie in het lijstje? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de relevante pagina op de website van de leverancier. Denk aan www.energie2030.be en ook www.trevion.be. De nieuwe energie-partij zet alles netjes voor jou om. Zo ben je zeker van gas en stroom in Gedinne


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in maart 2024 kan ruim €275 voordeel geven. Maar, wat zijn de andere opties om te bezuinigen op mijn gas- en elektraverbruik? Hierna profiteer je van 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Tip 1: kijk waar jouw woning extra isolatie kan gebruiken
 • Bespaartip 2: de eco-stand gebruiken met vieze was.
 • Bezuinigadvies 3: stel je vriezer niet te koud af.
 • Advies 4: stekkerdozen gebruiken waarmee je veel apparaten in één keer kunt uitschakelen.
 • Bezuinigtip 5: profiteer van gratis daglicht

Info over gas en stroom vergelijken

Wanneer adviseren jullie om een nieuw energiecontract te nemen?

Een vraag die we vaak krijgen is: wanneer kan ik het beste overstappen? Onze klantenservice specialisten zijn erover eens: regel jaarlijks het overstappen in Gedinne. Zodoende betaal je het minst voor je energie. Desondanks, kijk wel even wanneer je dit kan doen. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 weken voor het einde van het contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Is je contract nog niet afgelopen? Dan is het verstandig nog kort af te wachten. Al eerder switchen van leverancier kan wel, maar dit wordt vaak ‘bestraft’ met een boete. Energiecontract voor onbepaalde tijd? Je mag te allen tijde overstappen van aanbieder, en je betaalt geen boete. Nog nooit overgestapt? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Een contract voor meerdere jaren of meer vrijheid met modelcontracten?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven zet je het tarief vast voor een bepaalde tijd. Dit geeft heel veel duidelijkheid, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel gedurende de contractperiode. In algemene zin vinden deze wijzigingen plaats in het begin en in midden van het jaar. Bij de variabele variant is dus ook erg interessant wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Wat is verstandig; 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Op het eerste gezicht leuk: zo’n meerjarig energiecontract in maart 2024 waarbij je exact weet welke prijs je voor elektra en gas betaalt. En tevens wordt je wel beloond met een scherpe welkomstbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. In de energiewereld geldt: langere contracten voor bijv. 3 of 5 jaar zijn uiteindelijk fors duurder dan het gros van de kortlopende energiecontracten voor Gedinne. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is de prijs van gas en stroom wel iets gunstiger. Toch, bij een overeenkomst van 1 jaar krijg jij elk jaar deze concurrerende welkomstbonus. Maak de rekensom zelf, en ontdek het voordeel.

Dien ik zelf mijn contract te beëindigen?

Nee, standaard faciliteert de betreffende energie-aanbieder het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle aanbieders en selecteer de beste energieaanbieder. Bijvoorbeeld OCTA+, Essent + Wase Wind. Vervolgens selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Je aankomende leverancier begint op deze dag met het leveren van energie. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Middels www.energiehunter.be vind je altijd de meest lucratieve acties en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.engie.be, dan kom je tot de ontdekking dat het hier lang niet zo goedkoop is. Hoe bestaat dat? Fluitje van een cent: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Door gebruik te maken van lagere tarieven en intense welkomstkortingen bereiken ze hogere posities in de vergelijkers. En op die manier krijgen zij weer meer nieuwe klanten.

Energiebedrijven Gedinne vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Gedinne en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor jouw situatie

Duurzame energie in Gedinne

Een groot deel van de leveranciers leveren inmiddels groene stroom in Gedinne. Binnen dit domein zijn er veel verschillen. De afkomst van groene stroom verschilt nogal. Niet elk groene energie label heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Het gros van duurzame elektriciteit uit Europa wordt oneerlijk als “duurzaam” gekenmerkt. De zekerheid hebben dat energieleveranciers een groen beleid hanteren? Neem dan de optie “Groen uit NL”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Gedinne vergelijken, met een aantrekkelijk prijskaartje.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
In de buurt van de gemeente Gedinne bestaan er nogal wat initiatievenrondom duurzame energie. Zaken zoals windmolens of gezamenlijke zonne-energie initiatieven in de postcoderoos 5575. In deze omgeving kan je wellicht extra voordelig bijdragen aan initiatieven die duurzame energie stimuleren. De overheid wil ook ons verplichten om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Welke acties jij zelf kunt uitvoeren:

 • Isoleren en HR++ glas
 • Dak met zonnepanelen
 • De HR-ketel inruilen voor een zelfstandige warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een biomassaketel i.p.v. CV-Ketel
 • En ook belangrijk: beperkt je verbruik van gas en stroom. Bekijk info over Belangrijke energiebespaartips of speur op sites zoals mijnenergie.be, pricewise.be, vreg.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Lees verder alles over Elegant contract.


Alle plaatsen in deze gemeente