Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Vencimont

Op je gemak energie vergelijken in Vencimont? Via deze website vergelijk je supersnel alle verkrijgbare maatschappijen. Voorbeelden zijn Mega & Aspiravi. Specificeer jouw situatie, schat in wat je ongeveer verbruikt, en kom erachter welke energieleverancier in Vencimont de laagste prijs biedt. Tevens lees je op energiehunter.be bruikbare info over thema’s als tarieven van energie * gas en de slimme meter. Tevens vind je hier een lijstje met 5 handige bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gedinne
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) april 2024€0,383
Gemiddelde stroomtarief (kWh) april 2024€0,266
Gemiddeld verbruik: 1550 m3 en 3360 kwh
Populaire aanbiederEneco

Supersnel vergelijken

 • Alle grote providers naast elkaar
 • Wij slaan geen persoonsgegevens op
 • Gemiddelde besparing van € 495,00.

Snel & simpel overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Gratis overstapservice

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn populaire energieleveranciers in Vencimont?

Er zijn enorm veel energieleveranciers actief in de regio Vencimont. Van Essent tot een speler als Comfort Energy, de keuze is reusachtig groot. Vandaag de dag kun je kiezen uit circa 25 bedrijven. Deze leveranciers nuttigen stuk voor stuk het stroom- en gas netwerk van Ideg. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor dat geval bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke aanbieders er beschikbaar zijn? Bekijken wie de goedkoopste aanbieder van energie in Vencimont is? Geef snel de gevraagde gegevens in, ontdek het goedkoopste contract, en stap meteen over. Lees verder over 5 handige bespaartips.

Vind de goedkoopste energieleverancier
De kwaliteit van gas of elektriciteit is overal hetzelfde. Bij welke organisatie je ook energie afneemt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Desalniettemin, gas & stroom bedrijven focussen toch allemaal op andere dingen. In een situatie als een storing, dan is het gewenst dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Met andere woorden: kijk niet alléén naar prijs. Uiteindelijk wil iedereen met een eigen huis een goedkope energieleverancier. En dat snappen wij best! Via de energievergelijker check je zonder moeite de goedkoopste energieleverancier van Vencimont, voor jouw situatie. Wil je kunnen filteren? Dat is mogelijk. Door middel van filteren in de vergelijkingstool vind je verrassend eenvoudig een energiecontract dat matcht met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Vencimont

 • Engie: Ook modelcontracten
 • OCTA+: Exclusieve aanbiedingen
 • Lampiris: Contact via telefoon, mail en social media
 • MEGA: Online inzicht in verbruik
 • Essent: Ook modelcontracten
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Handige website
 • Elegant: Denkt met jou mee over besparen
 • Watz: Waar loyale klanten worden beloond
 • Wase Wind: Prettige klantendienst
 • Comfort Energy: Met handige energiesimulator
 • Poweo: Uitstekend bereikbare klantenservice

Wat zijn de actuele energieprijzen in onze buurt? (Prijzen april 2024)

De condities van leveranciers en de kosten zijn anders per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er veel beheerders op deze markt werken. Elke beheerder hanteert eigen prijsstellingen voor transport. De netbeheerder van het stroom in Vencimont is Ideg. De kosten die de energieleverancier betaalt aan de netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Pak jouw energienota erbij voor de actuele toeslag. In de gemeente Gedinne valt het aardgas onder verantwoordelijkheid van Ideg. Bij een storing lossen zij dit normaal gesproken op.

Stats & Facts Vencimont

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Gedinne
 • Populair merk: Junkers
 • Groene stroom: 35,10%
 • Postcode: 5575
 • Gemiddeld verbr. mazout: 2990 liter

Actuele Energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,383
 • Stroomtarief kwh: €0,266
 • Gem. gasverbruik: 1550 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3360 kWh
energie-vergelijken-vencimont

Uitleg over overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Eenvoudig veranderen van energie binnen 10 minuten.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Allereerste jouw basisgegevens. Dat betreft grootte van het gezin, en straatnaam + huisnummer.

 2. Type meter + verbruik invullen

  Voer in hoeveel kWh en m3 jij jaarlijks gebruikt. In de omgeving Vencimont is dat gemiddeld 1550 m3 en 3360 kWh. Verwarm jij je huis zonder gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Bereken het maximale kWh’s dat je panelen opleveren. Dit alles hebben effect op de kosten van energie.

 3. Selecteer soort energie en abonnementsduur.

  Je kunt kiezen uit groene stroom (BE of EU), of grijze stroom. Hoef jij geen groene stroom? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Omtrent prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist modelcontracten. In de regel kan het uit om jaarlijks een nieuw contract te nemen.  

 4. Energiecontracten vergelijken

  Wat volgt is de resultaatpagina met alle grote maatschappijen en contracten. Bij alle pakketten tref je info met betrekking tot herkomst energie, duur van het contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Vencimont, en nieuwe klanten korting. Kies de organisatie die aansluit op jouw persoonlijke wensen.

 5. Stap online over

  Een populaire aanbieder gevonden? Klik op de groene button. Je bezoekt dan binnen enkele seconden de pagina van de leverancier. Bijvoorbeeld www.octaplus.be en www.belpower.be. De nieuwe energieonderneming regelt alles voor jou. Zo kom je niet te zitten zonder gas en stroom in Vencimont


Energie besparen dankzij deze 5 tips

Veranderen van energieleverancier in april 2024 kan meer dan €395 opleveren. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen om besparingen te realiseren op de energierekening? Op energiehunter.be bekijk jij 5 handige adviezen waar iedereen eens over zou moeten nadenken.

 • Bespaaradvies 1: ventileer kort en bewust
 • Praktische tip 2: de koelkast uitzetten als je op vakantie gaat.
 • Praktisch advies 3: de verwarming niet hoog aan zetten als je weg bent.
 • Tip 4: neem een laptop i.p.v. een vaste computer
 • Tip 5: kies voor een klokthermostaat

Advies bij gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen naar een nieuwe leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer mag je overstappen van energie? De energiehunters zeggen: ga elke jaar opnieuw overstappen in Vencimont. Op die manier bespaar je het meeste geld. Desondanks, dit is niet op elk moment mogelijk. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? zes weken voor de einddatum van de overeenkomst mag je al overstappen naar een nieuwe aanbieder. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Dan kun je beter nog enkele maanden wachten. Overstappen zou eerder kunnen, doorgaans levert dat wel een boete op. Een abonnement met flexibele tarieven? In dat scenario kan iedereen wisselen van aanbieder, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Mogelijk heb je een contract met onbepaalde looptijd. Je kunt direct vergelijken en overstappen.  

Vaste energieprijzen of een modelovereenkomst?

Indien je een nieuw energiecontract neemt heb je meerdere keuzes: flexibele of vaststaande kosten. Bij vaste energietarieven liggen de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Je weet precies waar je aan toe bent, en je hoeft nooit extra te betalen bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven heb je te maken met flexibele prijzen tijdens de contracttermijn. Veelal vinden deze wijzigingen plaats in de eerste en zevende maand. Bij variabele prijzen wordt je dus ook ‘beloond’ als de energieprijs trend neerwaarts is.

Moet ik een 1-jarig of meerjarig contract afsluiten?

Het klinkt als de beste optie: het meerjarig energiecontract in april 2024 waarbij het direct duidelijk is wat het tarief voor gas en stroom is. En wellicht wordt je ook tegemoet gekomen met een nieuwe klanten korting (cashback). Jammer genoeg werkt het niet zo. Voor de energie industrie hanteren we: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan verscheidene kortlopende energiecontracten voor Vencimont. Bij een langdurig contract profiteer je van een iets lager stroom- en gastarief. Desalniettemin, bij een abonnement van 1 jaar krijg jij elke 12 maanden een concurrerende welkomstbonus. Dit is voor vrijwel elke situatie het goedkoopst!

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, meestal verwerkt de betreffende aanbieder dat jouw huidige contract wordt opgezegd met de overstapservice. Overstappen gaat verrassend eenvoudig. Vergelijk alle aanbieders en kies de beste of voordeligste energieleverancier. Zoals OCTA+, ENGIE en Ecopower. Ook kies je de ingangsdatum (start levering). Je aanstaande organisatie zal op deze ingangsdatum starten met leveren. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan wanneer ik het direct afsluit?

Dankzij onze vergelijker check je altijd de beste deals. Indien je zelf een website bezoekt als www.antargaz.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat dit vaak fors duurder is. Wat is de achterliggende reden? Kinderspel: energiebedrijven zijn op zoek naar nieuwe klanten. Met behulp van lage prijzen en grote welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Op basis daarvan kunnen ze meer consumenten bereiken met hun product.

Energiebedrijven Vencimont vergelijken

Vergelijk energiemaatschappijen in Vencimont en ontdek de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Vencimont

Een aanzienlijk deel van de energieleveranciers faciliteren op dit moment groene stroom in Vencimont. Als het gaat om groene energie is er veel variatie te vinden. Hoe groene stroom precies wordt gegenereerd varieert per leverancier. Niet alle “groene stroom” heeft daadwerkelijk een duurzaam karakter. Een aanzienlijk deel van de duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt onjuist neergezet als “groen”. 100% zeker weten dat organisaties eerlijk en duurzaam zijn? Selecteer in dit geval zeker weten “Groen gas/elektra uit België”. Daarna kan je authentieke groene energieleveranciers in Vencimont vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In het leefgebied van de gemeente Gedinne zijn er allerlei initiatievenrondom duurzame energie. Denk dan aan windmolens of energie via zonnepanelen in de postcoderoos 5575. In de regio kan je soms vrij voordelig deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Het is natuurlijk ook goed om ons eigen huis te verduurzamen. Rond 2050 moet Namen volledig energieneutraal zijn. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Verschillende vormen van isoleren
 • Installeren van zonnepanelen
 • Plaatsen van een (hybride) warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En het ligt voor de hand: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Praktische energiebespaartips of bekijk sites als mijnenergie.be, vreg.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be of tariefchecker.be, killmybill.be, test-aankoop.be, energieleveranciers.be. Bezoek ook Antargaz vergelijken.