Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Sart-Custinne

Snel energie vergelijken in Sart-Custinne? Dankzij de energievergelijker vergelijk je moeiteloos alle bekende maatschappijen. Je kunt denken aan Essent & Antargaz. Specificeer jouw situatie, schat jouw gas- en stroomverbruik, en zie direct welke energieleverancier in Sart-Custinne het goedkoopste contract aanbiedt. Verder tref je via onze vergelijker belangrijke info over onderwerpen als bijv. verschillende aanbieders en alternatieven voor de CV-ketel. Daarbij verschaffen wij jou bruikbare bespaartips.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gedinne
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,382
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,265
Gemiddeld verbruik: 1545 m3 en 3355 kwh
Populaire aanbiederEssent

Overzichtelijk vergelijken

 • Alle bedrijven eenvoudig vergelijken
 • Alle aanbiedingen in één overzicht
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 245,00.

Snel overstappen

 • In 3 minuten online regelen
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • Nooit zonder gas of elektra

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Naar welke energieleveranciers kan ik overstappen in Sart-Custinne?

We zien een groot aantal energieleveranciers beschikbaar in Sart-Custinne. Dat loopt uiteen van Lampirus tot aan Luminus, het kiezen is er niet makkelijker op geworden. In juli 2024 zijn het zo’n 20 bedrijven. Deze energieleveranciers gebruiken allen het netwerk van Ideg. Het is onuitvoerbaar om handmatig alle prijzen te vergelijken. Voor die situatie bieden wij de energiesimulator. Ontdekken welke energiemaatschappij je kunt kiezen? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Sart-Custinne is voor jouw situatie? Voer snel jouw gegevens in, vind de beste energie aanbieding, en sluit het nieuwe contract binnen 5 minuten af. Overtuigd? Lees de 5 handige bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier vinden
Gas en elektra is is bij alle aanbieders identiek. Het maakt niet uit bij welke leverancier je zit, je je hebt altijd licht, en je kunt lekker warm douchen. Maar, leveranciers hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij gas- en stroomstoring, dan willen jullie natuurlijk dat dit z.s.m. wordt afgehandeld. Kortom: kijk niet alléén naar prijs. Ten slotte zoekt elke Belg een goedkope energieleverancier. En dat is meer dan logisch. Door middel van onze handige vergelijker bekijk je moeiteloos de goedkoopste energieleverancier van Sart-Custinne, die matcht met jouw verbruik. Heb jij bepaalde wensen? Dit is natuurlijk een optie. Met behulp van selecties maken in de tarievenvergelijker achterhaal je probleemloos een abonnement dat past bij de ingevoerde gegevens.
Populaire energiebedrijven in Sart-Custinne

 • Engie: Online account
 • OCTA+: Goede klantenservice
 • Lampiris: Transparante prijzen
 • MEGA: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • Essent: Contact via telefoon, mail en social media
 • Eneco: Online prijs berekenen
 • Luminus: Contact via telefoon, mail en social media
 • Elegant: Met handige energiesimulator
 • Watz: Online inzicht in verbruik
 • Wase Wind: Overzichtelijke contracten
 • Comfort Energy: Altijd scherpe acties
 • Poweo: Online facturen bekijken

Wat betaal ik voor energie in en rondom mijn buurt? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van energie-organisaties en de prijzen verschillen per regio. Dat heeft te maken met het feit dat er verscheidene netbeheerders service verlenen. Iedere beheerder van het net heeft weer aparte prijzen voor de aansluiting + transport van gas en elektra. De netbeheerder van stroom in Sart-Custinne betreft Ideg. De tarieven van het netbeheerder zijn niet overal hetzelfde. Deze toeslag vind je op jouw energienota. In de gemeente Gedinne wordt transport van het aardgas beheerd door Ideg. Mocht er een stroing zijn, dan zullen zij dit afhandelen.

Kerngegevens Sart-Custinne

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Gedinne
 • CV Merk: Elco
 • Groene stroom: 35,00%
 • Hoofdpostcode: 5575
 • Aantal mazout liters: 2980 liter

Energieprijzen in de regio

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,382
 • Stroomtarief kwh: €0,265
 • Gem. gasverbruik: 1545 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3355 kWh
energie-vergelijken-sart-custinne

Snel overstappen van energie doe je zo

Benodigde tijd: 5 minuten

Probleemloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Geef woningdetails in

  Begin met de standaard informatie. Dat betreft omvang van het huishouden, en adres (postcode).

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In en rondom Sart-Custinne is dat gemiddeld 1545 m3 en nog eens 3355 kWh. Verbruik je geen gas? Je dient dan ‘alleen stroom’ aan te vinken. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het totale kWh in dat er per 12 maanden wordt opgewekt. De data die je invult bepalen de energiekosten.

 3. Kies herkomst energie en de looptijd.

  Denk dan onder andere aan groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Laat deze optie achterwege. Wat betreft looptijd kun jij opties nemen van 1 jaar tot 5 jaar en variabele tarieven / abonnementen. Normaal is het gunstiger om jaarlijks een nieuw contract te nemen.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Je gaat nu door naar een lijst met alle populaire aanbieders + contracten. Bij alle pakketten achterhaal jij voorwaarden zoals soort energie, contractsduur, de prijzen van gas en elektra in Sart-Custinne, en bonus voor nieuwe abonnementen. Selecteer de partij die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Regel online je overstap

  Een passende aanbieding gecheckt? Lees meer info of klik op de ‘bekijk’ knop. Je browser gaat dan direct naar de relevante pagina op de website van de onderneming. Onder andere www.energie2030.be en www.ebem.be. Jouw toekomstige aanbieder zet alles netjes voor jou om. Nooit zonder stroom en gas in Sart-Custinne


5 handige energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan ruim €290 rendement bieden. Desondanks, zijn er andere tips om besparingen te realiseren op de energierekening? Hierna bekijk je 5 energiebespaartips die eigenlijk elke Belg kan toepassen.

 • Bespaartip 1: gebruik niet de standby modus
 • Bezuinigadvies 2: zet de wasmachine na het wassen helemaal uit als er nog lampjes blijven branden.
 • Praktische tip 3: sloffen dragen in huis.
 • Bezuinigadvies 4: een ketel kopen die past bij de grote van je huis.
 • Advies 5: een teil gebruiken voor de afwas.

FAQ gas en stroom vergelijken

Vanaf welke periode is het handig om over te stappen?

Wij ontvangen vaak de vraag: wat is een geschikt moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten geven als tip: regel jaarlijks het overstappen in Sart-Custinne. Dan kun je profiteren van lage prijzen. Maar, let wel even op wanneer je dit doet. Is je contracttermijn al gepasseerd? 6 tot 8 weken voor het einde van jouw contract is het al mogelijk een nieuwe aanbieder te nemen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht eerst tot het contractdatum verstreken is. Vroegtijdig wisselen van aanbieder is mogelijk, maar daar zit wel een boete aan vast. Onbepaalde tijd energiecontract? Je mag op ieder moment, overstappen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Dan heb jij een energiecontract met onbepaalde tijd. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Kiezen voor lange termijn of een flexibel modelcontract?

Op het moment dat je overstapt van aanbieder kan je diverse opties kiezen: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staat het tarief dat je de komende jaren gaat betalen vast. Super simpel voor financieel overzicht, en je hoeft niet bij te betalen zodra stroom- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven is de energieprijs flexibel bij modelovereenkomsten. Veelal wijzigen leveranciers hun variabele tarieven op 1 januari en op 1 juli. Binnen deze flex-overeenkomst is dus met name interessant als gas en elektra prijsgunstiger worden.

Adviseren jullie een 1-jarig of meerjarig energiecontract?

Het klinkt interessant: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het tarief voor gas en stroom is. En vaak beloont de maatschappij jou met een aantrekkelijke bonus (cashback). Daarmee maakt men vaak een rekenfout. In de energiemarkt is de stelregel: contracten voor een langere periode zijn op lange termijn duurder dan verschillende kortlopende energiecontracten voor Sart-Custinne. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan is het tarief van elektra en gas iets lager. Daartegenover, bij 12 maandelijkse contracten krijg jij jaarlijks zo’n hoge welkomstbonus. Uiteindelijk is dit goedkoper!

Ben ik verantwoordelijk voor het contract opzeggen?

Nee, gewoonlijk faciliteert jouw gekozen leverancier de opzegging van het contract door de overstapservice. Overstappen is echt kinderspel. Vergelijk de prijzen en neem een nieuwe partij. Onder andere Eneco, Essent + Energy People. Daarna kies je de aansluitdatum (moment van leveren). Jullie gekozen energieleverancier levert vanaf deze dag gas en stroom bij jou thuis. Jullie zitten nooit zonder stroom en aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan als ik het zelf afsluit?

Aan de hand van www.energiehunter.be achterhaal je altijd de meest interessante aanbiedingen. Wanneer je zelf surft naar bijvoorbeeld www.antargaz.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat je daar (veel) meer betaalt voor elektra en gas. Hoe kan zoiets? Gemakkelijk uit te leggen: energieleveranciers willen nieuwe aansluitingen scoren. Middels voordelige prijzen en intense welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En zo komen meer klanten met hun merk in aanraking.

Energiebedrijven Sart-Custinne vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Sart-Custinne en stap over naar de beste aanbieder die past bij jouw wensen

Duurzame energie in Sart-Custinne

Een groot deel van de energiemaatschappijen leveren onderhand groene stroom in Sart-Custinne. Op dit gebied is hier veel variatie in mogelijk. De manier waarop groene stroom tot stand komt wijkt nogal af. Niet elk groene energie label kent ook echt een groene bron. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit het buitenland wordt ten onrechte “groen” genoemd. Er op kunnen vertrouwen dat energie aanbieders echt helemaal groen zijn? Gebruik dan het filter “Groen uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Sart-Custinne vergelijken, met de scherpste prijsaanbiedingen.

Lokale projecten en initiatieven gericht op duurzaamheid
In de omgeving van de gemeente Gedinne kennen we nogal wat plannen met een focus op duurzame energie. Voorbeelden zijn windmolens of lokale zonne-energie projecten in de postcoderoos 5575. In deze buurt kan je soms met financiële bonussen meedelen in duurzaamheidsprojecten in de regio. Ook stimuleert de gemeente ons om zelf maatregelen te treffen. Rond 2050 moet Namen energieneutraal zijn (los van gas). De stappen die jij zelf kunt nemen:

 • Isoleren (denk aan isolatie van vloer, dak en spouw)
 • Zonnepanelen op het dak
 • Een eigen warmtepomp aanschaffen
 • Plaatsen van een zonneboiler
 • Een biomassaketel of pelletkachel laten installeren
 • Maar misschien wel het belangrijkste: zorg dat je minder gas en stroom verbruikt. Check ook onze Vijf praktische bespaartips en lees info op mijnenergie.be, vreg.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, killmybill.be. Bezoek ook Poweo vergelijken.