Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Willerzie

Eenvoudig energie vergelijken in Willerzie? Dankzij energiehunter.be ontdek je gemakkelijk alle erkende maatschappijen als Eneco en Lampirus. Vul postcode + gezinssamenstelling in, schat jouw verbruik, en vind uit welke energieleverancier in Willerzie de beste deal heeft! Voorts vergaar je op energiehunter.be praktische info over zaken als bijv. tarieven van energie * gas en variabele of vaste tarieven. Voorts bieden wij een aantal nuttige tips die helpen minder stroom en gas te consumeren.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Gedinne
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) juli 2024€0,384
Gemiddelde stroomtarief (kWh) juli 2024€0,267
Gemiddeld verbruik: 1555 m3 en 3365 kwh
Populaire aanbiederLuminus

Moeiteloos vergelijken

 • Alle grote aanbieders onder elkaar
 • Altijd de scherpste energiedeals
 • Bespaar jaarlijks tot wel € 230,00.

Probleemloos overstappen

 • Eenvoudig zelf online afsluiten
 • Wettelijke bedenktijd van 14 dagen
 • De nieuwe leverancier zegt huidige contract op

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Welke energieleveranciers zijn er in Willerzie?

Er zijn flink wat energieleveranciers actief in Willerzie. Dat gaat van Lampirus tot een speler als Mega, er zijn opties bij de vleet. Op dit ogenblik moet je een keuze maken uit ruim 30 energie aanbieders. Deze bedrijven gebruiken allen het gas- en stroom netwerk van Ideg. Voor consumenten kan het moeilijk zijn om zelf energietarieven met elkaar te vergelijken. In dit geval bieden wij de energiesimulator. Bekijken welke maatschappijen mogelijk zijn? Weten wie de goedkoopste aanbieder van energie in Willerzie is op dit moment? Voer direct de eigen gegevens in, kies voor de laagste prijs, en regel jouw overstap eenvoudig online. Overtuigd? Lees de 5 bruikbare bespaartips.

De goedkoopste energieleverancier
Stroom is stroom en gas is gas. Bij wie je de energie ook koopt, er is altijd voldoende stroom aanwezig, en je hebt aan aangenaam warm huis. Toch, gas en stroom maatschappijen hebben elk hun eigen doelgroep en strategie. Bij een gasstoring, dan is het wenselijk dat dit adequaat wordt opgelost. Het punt is: staar je niet blind op tarieven. Per slot van rekening verlangt iedereen een goedkope energieleverancier. Dit geldt uiteraard altijd. Door middel van onze handige vergelijker vind je direct de goedkoopste energieleverancier van Willerzie, die past bij jouw plaatje. Wil je kunnen filteren? Ook dat bieden wij. Met behulp van jouw input in de Energiehunter achterhaal je gemakkelijk een energie-abonnement dat naadloos aansluit op jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Willerzie

 • Engie: Uitgebreide contactmogelijkheden
 • OCTA+: Blog met handige bespaartips
 • Lampiris: Transparant en eerlijk
 • MEGA: Verrassend goedkope energie
 • Essent: Tot €150 korting bij een 3-jarig contract
 • Eneco: 16/20 Greenpace score
 • Luminus: Duidelijk en eerlijke aanbieder
 • Elegant: Exclusieve kortingen
 • Watz: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Wase Wind: Online prijs berekenen
 • Comfort Energy: Gemakkelijk prijs berekenen
 • Poweo: Online account

Hoe hoog bedragen de energiekosten rondom mijn woonplaats? (Prijzen juli 2024)

Het aanbod van gas & stroom maatschappijen en de prijzen kunnen verschillen per locatie. Dit komt doordat er diverse netbeheerders werkzaam zijn. Elke netbeheerder verwerkt weer zijn eigen prijzen voor transport van gas en stroom. De netbeheerder van stroom in Willerzie heet Ideg. De prijzen voor zo’n netbeheerder zijn per woonplaats weer anders. Dit zie jij terug op de rekening. In de gemeente Gedinne is de huidige netbeheerder van het aardgas Ideg. In het geval van een storing wordt dit door hen geregeld.

Facts and figures Willerzie

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Gedinne
 • CV ketel: Remeha
 • Groene stroom: 35,20%
 • Postcodegebied: 5575
 • Gemiddeld verbr. mazout: 3000 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,384
 • Stroomtarief kwh: €0,267
 • Gem. gasverbruik: 1555 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3365 kWh
energie-vergelijken-willerzie

Binnen 5 minuten overstappen van energie

Benodigde tijd: 5 minuten

Moeiteloos veranderen van energie direct regelen.

 1. Specificeer jouw situatie

  Natuurlijk je contactgegevens. Dit gaat over grootte van het gezin, en adres (postcode).

 2. Type meter + verbruik invullen

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. Rondom Willerzie bedraagt het gemiddelde gebruik ong. 1555 m3 + 3365 kWh. Bezit je een gasloze woning. Neem dan uitsluitend ‘alleen stroom’ af. Beschik jij over zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat je genereert. Deze aspecten zie je weer terug in de kosten van energie.

 3. Kies herkomst energie en hoeveel jaar je wilt vastzetten.

  Je hebt de keuze uit groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt dit niet uit? Laat het dan staan op ‘geen voorkeur’. Ten opzichte van prijs zekerheden kan je kiezen voor 1, 2, 3 of 5 jaar, of juist een variabel contract. Dikwijls loont het om eens in de 12 maanden een nieuw contract af te sluiten.  

 4. Vergelijk energieleveranciers

  Er volgt nu een overzicht met alle beschikbare leveranciers en contracten. Van ieder abonnement zoek je voorwaarden zoals oorsprong energie (groen of grijs), contractsduur, de maximale jaarlijkse kosten van gas en elektra in Willerzie, en de welkomstkorting. Selecteer de partij die past bij de opgegeven wensen.

 5. Stap online over

  Een goede kortingsactie beschikbaar? Klik op de knop met de tekst ‘bekijk’. We versturen jouw aanvraag direct door naar de afsluitpagina van de aanbieder. Dit kan zijn www.engie.be en www.trevion.be. Jouw nieuwe energieonderneming regelt de overstap. Altijd zekerheid van gas en stroom in Willerzie


5 tips om minder gas en stroom te verbruiken

Veranderen van energieleverancier in juli 2024 kan wel €385 voordeel geven. Desalniettemin, is er nog meer mogelijk voor een lagere energierekening? Op deze pagina check jij 5 handige adviezen die je meteen kunt toepassen in jouw woning.

 • Praktisch advies 1: een efficiënte douchekop kopen
 • Advies 2: let op het energieverbruik als je een (nieuwe) droger koopt.
 • Bespaaradvies 3: kies een wasmachine met een waterbesparende knop
 • Bezuinigadvies 4: niet meer water koken dan nodig voor je kopje thee.
 • Bespaartip 5: neem een buitenlamp met bewegingssensor

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is nu het beste moment om het overstappen in gang te zetten?

Consumenten vragen zich vaak af: wat is het moment om over te stappen? Onze klantenservice specialisten zeggen altijd: wacht niet langer en ga overstappen in Willerzie. Zodanig maak je gebruik van lagere tarieven. Alleen, kies een geschikt moment. Is jouw huidige contract bijna afgelopen? 6 weken voor het einde van het contract kan je alvast een nieuwe leverancier kiezen. Heb je nog vaste tarieven voor een bepaalde periode? Wacht tot het contract afloopt. Overstappen zou eerder kunnen, alleen je riskeert dan een opzegvergoeding/boete. Een abonnement met flexibele tarieven? Je mag op ieder moment, switchen van maatschappij, en je zult ook geen boete ontvangen. Niet eerder van leverancier gewisseld? Vermoedelijk is jouw looptijd waarschijnlijk al verstreken. Jij mag dan nu overstappen en nieuwe tarieven vastzetten.  

Vaste energietarieven nemen of een modelovereenkomst?

Zodra je een nieuw contract neemt heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste tarieven. Bij vaste energietarieven leg je de prijzen van stroom en gas vast voor een periode. Heel eenvoudig, maakt alles concreet, en je komt niet voor verrassingen te staan op het moment dat elektra- en gastarieven stijgen. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij modelovereenkomsten. Doorgaans vindt deze jaarlijkse indexatie plaats begin januari en rond juli. Bij dit soort contracten wordt je dus ook ‘beloond’ als de kosten van gas en stroom dalen.

Wat is verstandig, een 1-jarig of langlopend contract?

Het lijkt een goed idee: een meerjarig energiecontract in juli 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En tevens ontvang je ook wel een nieuwe klanten bonus (cashback). Toch moet je de rekensom goed maken. In de energiewereld geldt: een contract voor meerdere jaren zijn duurder dan 12-maandelijkse kortlopende energiecontracten voor Willerzie. Gaat jouw voorkeur uit naar een langlopend contract, dan zullen de tarieven per m3 en kWh iets lager zijn. Desalniettemin, bij een overeenkomst van 1 jaar ontvang je elke 12 maanden zo’n hoge welkomstbonus. En je zult zien dat dit veel goedkoper is.

Moet ik zelf mijn contract opzeggen?

Nee, standaard faciliteert je aanstaande aanbieder het volledige overstaptraject aan de hand van de overstapservice. Overstappen is dus echt heel eenvoudig. Vergelijk de prijzen en selecteer de voordeligste energieleverancier. Onder andere Luminus, Lampiris en ook Trevion. Bij de volgende stap kies je de ingangsdatum van het contract. Je aankomende energie-organisatie zal starten met het leveren van elektra en gas op deze datum. Aardgas & stroomtoevoer worden nooit gepauzeerd.

Waarom is het afsluiten via jullie goedkoper dan op de website van de leverancier?

Dankzij deze website vind je altijd de beste deals. Zodra je energieprijzen checkt via bijvoorbeeld www.elegant.be, dan zul je zien dat dit vaak fors duurder is. Hoe kan zoiets? Super simpel: energieleveranciers willen hun klantendatabase uitbreiden. Geholpen door goedkope tarieven en goede welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. En op die manier zullen meer Belgen overwegen over te stappen.

Energiebedrijven Willerzie vergelijken

Vergelijk populaire energiemaatschappijen in Willerzie en vind de beste deal voor jouw verbruik

Duurzame energie in Willerzie

Veel maatschappijen leveren ondertussen groene stroom in Willerzie. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen wisselt nogal. Niet elk “groene stroom” label draagt terecht die naam. Het merendeel van duurzame elektriciteit uit Europa wordt onjuist als “duurzaam” gekenmerkt. 100% zeker weten dat bedrijven een groen beleid hanteren? Kies in dat geval de optie “Groene stroom uit België”. Je kan dan geschikte groene energieleveranciers in Willerzie vergelijken, met altijd de beste acties en aanbiedingen.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Gedinne zien we diverse projectendie het gebruik van duurzame energie stimuleren. Neem bijvoorbeeld windmolens of collectieve zonne-energie via een postcoderoosregeling in 5575. In deze plaats kan je steeds vaker met financiële bonussen deelnemen met gezamenlijke projecten gericht op duurzame energie. Ook moedigt de gemeente ons aan om minder stroom en elektriciteit te gebruiken. In zo’n 25 jaar moet Namen volledig energieneutraal zijn. Ook jij kunt iets doen! Bijvoorbeeld:

 • Isolatie van de woning
 • Huis met zonnepanelen
 • HR-ketel inruilen voor een warmtepomp
 • Integreren van de zonneboiler
 • Een pelletkachel of biomassaketel toepassen
 • En zeker onmisbaar: minimaliseer je elektra- en gasverbruik. Ga verder naar de Belangrijke energiebespaartips of bezoek mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, vreg.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, killmybill.be, callmepower.be. Bekijk details over Engie duurzame energie.