Energie vergelijken?

Postcode Type Energiecontract

Energie vergelijken Houyet

Eenvoudig energie vergelijken in Houyet? Geholpen door de energievergelijker vergelijk je gemakkelijk alle verkrijgbare leveranciers. Je kunt denken aan Essent en Aspiravi. Vul postcode + gezinssamenstelling in, vul het geschatte aantal M3 en kwh in, en ontdek welke energieleverancier in Houyet de laagste prijs hanteert. Voorts check je op energiehunter.be uitgebreide info over items als o.a. energiebelastingen en handige bespaartips. Tevens geven wij tips voor een lagere nota.

Inhoud van deze pagina:
Gemeente: Houyet
Netbeheerder Elektra:Ideg
Netbeheerder AardgasIdeg
Gemiddelde gastarief (m3) februari 2024€0,438
Gemiddelde stroomtarief (kWh) februari 2024€0,278
Gemiddeld verbruik: 1415 m3 en 3430 kwh
Populaire aanbiederMEGA

Gemakkelijk vergelijken

 • Alle providers eenvoudig vergelijken
 • Het beste contract voor jouw situatie
 • Enorme besparingen tot wel € 485,00.

Moeiteloos overstappen

 • In enkele minuten overstappen
 • 2 weken wettelijke bedenktijd
 • Geen moment zonder stroom of gas

Eneco Engie Essent Luminus
eneco-logo engie-logo essent-logo liminus-logo
Beste keus Betrouwbaar Klantvriendelijk Goede service
Aanbod Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Gas:
Stroom:
Mazout:
Aanbieding €160+ Korting €50+ Korting €50+ Korting €50+ Korting
Beoordeling
Afsluiten


Wat zijn de beste energieleveranciers in Houyet?

Wij zien steeds meer energieleveranciers in Houyet. Dat loopt van Poweo tot aan Watz, er zijn meer leveranciers dan ooit. Momenteel kan je kiezen uit om en nabij 30 bedrijven. Deze bedrijven gebruiken allen het gas- en elektra netwerk van Ideg. Het is onuitvoerbaar om zelf alle leveranciers onder elkaar te zetten. Hiervoor bieden wij de energiesimulator. Uitzoeken welke gas & stroom bedrijven tot de mogelijkheden behoren? Nieuwsgierig wie de goedkoopste aanbieder van energie in Houyet is in februari 2024? Voer hierna de privé gegevens in, bekijk wat de beste deal is, en stap binnen 5 minuten over. Meer weten? Check onze 5 bruikbare bespaartips.

Wat is de goedkoopste energieleverancier
Stroom en gas is overal hetzelfde. Bij wie je de energie ook koopt, er komt overal stroom uit het stopcontact, en je kunt lekker warm douchen. Daartegenover, organisaties kun je toch goed van elkaar onderscheiden. Tijdens een stroom- of gasstoring, dan wil je dat er snel een monteur komt. Met andere woorden: kijk verder dan de tarieven. Ten slotte wil iedereen niet teveel betalen voor energie. En dit is heel snel te regelen. Door gebruik te maken van de vergelijkingstool tref je snel de goedkoopste energieleverancier van Houyet, die aansluit bij jouw verbruik. Speur je naar iets unieks? Dit is zelfstandig in te regelen. Via keuzes in onze vergelijker vind jij verrassend eenvoudig een overeenkomst dat klopt met jouw verbruik en wensen.
Populaire energiebedrijven in Houyet

 • Engie: Altijd inzicht in het verbruik
 • OCTA+: Goed bereikbare klantendienst
 • Lampiris: Tot €200 korting
 • MEGA: Grip op verbruik en de kosten
 • Essent: Ook met zonnepanelen
 • Eneco: Eerlijk en transparant
 • Luminus: Transparante prijzen
 • Elegant: Goed bereikbare klantendienst
 • Watz: Altijd scherpe acties
 • Wase Wind: Kennis van zaken over (duurzame) energie
 • Comfort Energy: Online prijs berekenen
 • Poweo: Eenvoudig, vast aanbod tegen vaste prijs

Wat kost energie in de regio? (Prijzen februari 2024)

De pakketten van gas & stroom organisaties en de energiekosten zijn weer anders per regio. De reden hiervan is dat er allerlei beheerders diensten leveren. Iedere netbeheerder gebruikt eigen prijsstellingen voor transport van gas en stroom. De huidige netbeheerder van elektra in Houyet is Ideg. De prijzen van het netbeheerder zijn per regio weer anders. Weten hoeveel? Dat vind je op de factuur. In de gemeente Houyet is de aardgas netbeheerder Ideg. Als er sprake is van een storing kan je bij hen terecht voor vragen.

Stats & Facts Houyet

 • Provincie: Namen
 • Gemeente: Houyet
 • CV Merk: Atag
 • Groene energie: 0,29%
 • Postcodegebied: 5560
 • Verbruik Mazout: 1790 liter

Info over energieprijzen

 • Netbeheerder: Ideg
 • Gasregio: Ideg
 • Gastarief M3: €0,438
 • Stroomtarief kwh: €0,278
 • Gem. gasverbruik: 1415 M3
 • Gem. stroomverbruik: 3430 kWh
energie-vergelijken-houyet

Hoe kan ik online overstappen van energie?

Benodigde tijd: 5 minuten

Gemakkelijk veranderen van energie vandaag nog geregeld.

 1. Verstrek je adresgegevens

  Start met de basisinfo. Dat betreft grootte van het gezin, en je adresgegevens.

 2. Verbruik en type meter opgeven

  Vul het verwachte aantal kWh en m3 verbruik in. In de buurt van Houyet gebruikt een gemiddeld huishouden zo’n 1415 m3 plus 3430 kWh. Gebruik jij geen gas? Kies dan voor ‘alleen stroom’. Wek jij zelf stroom op met zonnepanelen? Vul het aantal kWh in dat de zonnecellen renderen. Al deze zaken beïnvloeden de kosten van energie.

 3. Selecteer herkomst energie een duur van het abonnement.

  Zo worden zaken aangeboden als; groene stroom (BE), groene stroom (EU) of grijze stroom. Maakt het voor jou niet uit? Je kunt deze stap dan overslaan. Inzake prijs zekerheden kun jij opties nemen van 1 jaar, 3 jaar, 5 jaar of specifieke model (variabele) prijzen. Veelal is het verstandig om elke 12 maanden een nieuw contract te kiezen.  

 4. Energieleveranciers vergelijken

  Je gaat nu door naar de resultaatpagina met alle verkrijgbare maatschappijen en contracten. Bij elk pakket zie je specificaties m.b.t. oorsprong energie (groen of grijs), type contract, kosten per maand en jaar van gas en elektra in Houyet, en de overstapbonus. Selecteer de partij die aansluit op jouw wensenpakket.

 5. Zelf je overstap regelen

  Een goede leverancier gevonden? Klik op de ‘bekijk’ knop. We versturen jouw aanvraag direct door naar de aanvraag-pagina van de maatschappij. Denk aan www.lampiris.be en www.eneco.be. Jouw nieuwe energieonderneming regelt alles voor jou. Zo ben je zeker van gas en stroom in Houyet


Vijf praktische energiebespaartips

Veranderen van energieleverancier in februari 2024 kan tot wel €355 winst geven. Daarentegen, wil jij nog meer adviezen voor een lagere energierekening? Hierna vind jij 5 energiebespaartips waar je à la minute iets mee kunt doen.

 • Bezuinigtip 1: korter douchen
 • Tip 2: doe je wasmachine zo vol mogelijk.
 • Bezuinigadvies 3: de verwarming uitzetten in kamers die waar je weinig komt.
 • Praktische tip 4: je cv-pomp een stuk lager zetten.
 • Tip 5: switch van energiemaatschappij

Populaire thema’s gas en stroom vergelijken

Wanneer is een geschikt moment om over te stappen van leverancier?

Mensen vragen regelmatig: wanneer moet ik overstappen? De energiehunters adviseren: maak een sport van het overstappen in Houyet. Zodanig kun je profiteren van lage prijzen. Desalniettemin, dit is niet op elk moment mogelijk. Loopt jouw contract bijna af? 2 maanden voor het verlopen van het contract is het al mogelijk te switchen. Kijk jij nog tegen een lange looptijd aan? Wacht tot het contract afloopt. Je kunt natuurlijk altijd opzeggen wanneer je wilt, maar daar zit wel een boete aan vast. Ben je contractvrij? Je kunt altijd, wisselen van maatschappij, en is er geen sprake van opzegvergoedingen. Niet eerder overgestapt? Zeer waarschijnlijk is er sprake van contract voor onbepaalde duur. Direct overstappen kunnen we dan gaan regelen.  

Vaste energieprijzen of wil jij een model contract?

Wie een nieuw energiecontract wil afsluiten heb je meerdere keuzes: wisselende of vaste kosten. Bij vaste energietarieven staan de tarieven vast gedurende de looptijd van je contract. Dat creëert financiële transparantie, en je hoeft niet bang te zijn voor een forse nota bij een prijsstijging van energie. Bij variabele energietarieven kan de prijs variëren bij de modelovereenkomst. Normaal vindt deze jaarlijkse indexatie plaats in januari en in juli. Bij dit type contract kan positief uitvallen wanneer gas en stroom tarieven naar beneden gaan.

Ben ik goedkoper uit met een 1-jarig of meerjarig contract?

Een goed idee zou je denken: dit meerjarig energiecontract in februari 2024 waarbij je heel nauwkeurig weet wat het energietarief is. En soms wordt je wel beloond met een overstapbonus (cashback). Dan moeten we je toch teleurstellen. Voor energiecontracten hanteren we: contracten voor een langere periode zijn eigenlijk altijd prijziger dan de meeste kortlopende energiecontracten voor Houyet. Bij een contract met een langere looptijd heb je vaak het voordeel van een iets gunstiger tarief. Toch, bij 12 maandelijkse contracten ontvang je alle jaren zo’n hoge welkomstbonus. Onder aan de streep is dat ’t voordeligst!

Wordt ik geacht zelf mijn contract op te zeggen?

Nee, vaak verzorgt je betreffende leverancier het opzeggen van het huidige contract met de overstapservice. Overstappen gaat gemakkelijker dan je denkt. Vergelijk alle actuele prijzen en selecteer een beschikbare energieleverancier. Bijvoorbeeld Eneco, ENGIE en Poweo. Daarna selecteer je wanneer het contract in moet gaan. Jullie betreffende leverancier zal op deze dag de oude aanbieder aflossen. Levering is altijd gegarandeerd, nooit zonder elektra of aardgas.

Hoe kan het dat jullie tarieven scherper zijn dan de energie-onderneming zelf?

Dankzij onze vergelijker check je altijd de laagste tarieven en aanbiedingen. Op het moment dat je navigeert naar www.luminus.be, dan zul je er vrij vlug achter komen dat de energie hier fors duurder is. Hoe komt dat? Heel eenvoudig: energiemaatschappijen willen hun klantendatabase uitbreiden. Met behulp van voordelige prijzen en aantrekkelijke welkomstkortingen staan ze soms in de top 5 van goedkoopste aanbieders. Zo zijn ze in staat veel nieuwe klanten aan te sluiten.

Energiebedrijven Houyet vergelijken

Vergelijk de energiemaatschappijen in Houyet en vind de goedkoopste stroom- en gas aanbieder voor je huishouden

Duurzame energie in Houyet

Een groot deel van de leveranciers leveren ondertussen groene stroom in Houyet. Toch kun je echter wel veel vraagtekens zetten. Hoe ze de groene stroom inkopen is zeer divers. Niet ieder groene stroom contract is ook echt groen. Een behoorlijk aandeel van de duurzame elektriciteit uit landen buiten BE wordt ten onrechte geprofileerd als groen of duurzaam. Er helemaal zeker van zijn dat organisaties duurzaam en eerlijk zijn? Selecteer in dit geval de selectie “Groene Energie uit België”. Vervolgens kan jij alle groene energieleveranciers in Houyet vergelijken, die ook zeer scherpe prijsaanbiedingen hebben.

Wat jij zelf kunt doen voor een duurzamer huishouden
Voor inwoners van de gemeente Houyet bestaan er diverse projectenvolledige gericht op duurzame energie. Je kunt denken aan windmolens of collectieve zonnepanelen in het postcoderoos gebied 5560. In deze buurt kan je meer en meer zeer betaalbaar participeren in initiatieven die duurzame energie stimuleren. Ook ziet de gemeente graag dat we minder energie in huis te gebruiken. Rond 2050 moet Namen net zoveel energie opwekken dan de gemeente verbruikt. Wat jij bijvoorbeeld kunt doen:

 • Isoleren van bijv. vloer, spouwmuur en vloer
 • Installeren van zonnepanelen
 • Duurzaam verwarmen met een warmtepomp
 • Zonneboiler in de woning
 • Een biomassaketel als alternatief voor de CV-ketel
 • En misschien het meest interessant: minder energie verbruiken! Bekijk ook de Praktische energiebespaartips of bekijk mijnenergie.be, pricewise.be, energie-vergelijker.be, aanbieders.be en tariefchecker.be, energieleveranciers.be, test-aankoop.be, callmepower.be. Bezoek ook Lampirus contract.


Alle plaatsen in deze gemeente